Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska
dzieki🙂 a przy okazji obejrzę nowy sklep w krk🙂 dobrze ze powstaje cos nowego
Sklep nazywa się Equipro i jest na terenie stajni, więc nie powinnaś mieć problemu z trafieniem 😉 Fajnie, bo można pooglądać i pomacać rzeczy Veredus, Prestige, Kingsland, Eskadron (ja się tam nie znam, ale jakieś nowe kolekcje mają) :]
W KJK Szary hubertus odbędzie się 12 listopada o godz. 10.00 i jakby ktoś był chętny to oczywiście zapraszamy! :]
Orientujecie się czy ktoś z Waszych stajni krakowskich/ podkrakowskich usługowo goli konie? Potrzebuję ogolić ogra bo stępowanie po jeździe zajmuje mi godzinę 😵
W ogłoszeniach nic nie znalazłam , dzięki za pomoc :kwiatek:
Zapytaj Agnieszkę Sowińską - znajdziesz ją w Targowisku
Agata od Cześka w Łyczance też może wiedzieć-regularnie goli konia. Jest dość aktywną forumowiczką🙂
Orientujecie się czy ktoś z Waszych stajni krakowskich/ podkrakowskich usługowo goli konie? Potrzebuję ogolić ogra bo stępowanie po jeździe zajmuje mi godzinę 😵
W ogłoszeniach nic nie znalazłam , dzięki za pomoc :kwiatek:
Agnieszka Łaskawiec ze Swoszowic z Krakusa z tego co się orientuje goli konie, na pw wyśle nr do niej
609 413 513 - golenie koni, atakcyjne ceny 😉
[s]Znacie może jakąś osobę z okolic Krakowa, która goli konie tylko częściowo, wzorki itp ? [/s]
Nie zwróciłam uwagi na post wyżej
dzięki wszystkim za namiary :kwiatek:,
pora z mamuta zrobić konia 😉
hej 🙂
Mam zamiar kupić konia i szukam dla niego stajni w bliskichj okolicach Krakowa.
Czy ktoś może zna jeszcze jakieś stajnie z halą oprócz Szarych, Santosa, Bodzanowa, Kobylan, Włosani i Rzeszotar?
Czy ktoś może zna jeszcze jakieś stajnie z halą oprócz Szarych, Santosa, Bodzanowa, Kobylan, Włosani i Rzeszotar?
W Kobylanach jest hala?
A jaki rejon Cię interesuję, bo pomiędzy Włosanią, a Zabierzowem masz chyba z 50 km różnicy pomiędzy stajniami odległości? Południe, północ, centrum.
Na pewno jest jeszcze Mustang, niedługo hala będzie w Facimiechu, Bolęcin, Targowisko i jeszcze dalej, ale już w stronę Bochni- stajnia Progres... to zależy gdzie mieszkasz i czy masz samochód...
Nie mam samochodu, mieszkam blisko centrum , na salwatorze.
Chciałabym aby był dobry dojazd komunikacją miejską lub busami, najlepiej północ - zachód 🙂
Żadna huta niestety nie wchodzi w grę....
Mustang za drogo a Bolęcin daleeeko 🙂
Słyszałam, że jest w Kobylanach jakaś "ujeżdżeniowa" stajnia z halą ale jest to wiadomość niepotwierdzona. 😡
edytuj posty!
maison z Salwatora masz akurat idealny dojazd do Bolęcina - 50min busem. Idzie nim dojechać no i wrócić 😉
W Kobylanach jakas stajnia jest ale napewno nie ujeżdzeniowa i z halą.... Nic o tym nie wiem 🙂
Z tego co wiem są 2 stajnie w Kobylanach, ale żadna z nich nie ma hali...Niestety jak w Mustangu za drogo z do Bolęcina za daleko, to chyba taniej i bliżej będzie Ci bardzo ciężko znaleźć...Chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł. Niestety jeśli stajnia jest blisko z dobrym dojazdem i hala to za to sobie liczą, a stajnie na obrzeżach miasta może tańsze, no ale dostać się jest zdecydowanie trudniej...
A wiecie może jaka jest cena teraz w Targowisku?
ale te busy to tak mało sympatycznie jeżdżą, ostatni do Krakowa jest o 18... : )
Poza tym... szczerze powiem, że nie wiem czy Tata pozwoli mi tam trzymać konia poi ostatniej jego wizycie w tym miejscu, gdy byłam na obozie 😲
dziękuję Wam bardzo za pomoc 😉 :kwiatek:
edytuj posty!
Dokładnie jest o 19 🙂
A to sprawa już inna kto czego oczekuje.
W Podskalanach jest jakas taka halka ale o tym dużo było mówione na poprzednich stronach.
Maison po pierwsze to edytuj posty a nie pisz jeden pod drugim, bo Cię zaraz modzi zjedzą 😉
Jedna stajnia w Kobylanach ma "profil" ujeżdżeniowy, bo właścicielem jest Marcin Kural, ale hali tam nie ma. Na zachód z halą jest tylko Santos w Zabierzowie i Mustang, więc chyba musisz zweryfikować kryteria 😉
Zorilla w Kobylanach jest stajnia Marcina Kurala i to jest na pewno stajnia ujeżdżniowa 😉 ale hali chyba nie ma ani w jednej ani w drugiej
czy może ktoś mi powiedzieć co słychać w Niepołomicach?
jaka jest aktualnie cena i jak z warunkami
w Botoi mamy halę i calkiem dobry dojazd MPK
A ja poszukuję prywatnej stajni w wschodniej części Krakowa . Warunki są mi obojętne, byle by były boksy i pastwiska i tanio 🙂
Kami, Doma no prosze dobrze wiedzieć. Prowadzi tam penjonat? W jakiej cenie?
To w końcu są tam 2 stajnie? Chyba że jeszcze jest pensjonat w Kraniowicach i mi się nakłada?
dla zainteresowanych:
Egzamin na odznaki brązową i srebrną
KJ Szarża Bolęcin 20.11.2011 - niedziela 🙂
jak się uda zebrać chętnych to będzie także egzamin na złotą odznakę, jakoś w tygodniu na przełomie listopada i grudnia
zgłoszenia na egzaminy: szarza.bolecin[-małpiszon-]gmail.com
Ogłasza się także stajnia z halą w Prandocinie, cena bardzo niska, ale odległość już robi swoje.
Prandocin to okolice Słomnik
daj linka
Masz w PW.
Łania, jeśli wschód, to może Hebdów?
Niepołomice nareszcie zaktualizowały stronę internetową...duzo jeszcze w budowie, ale przynajmniej z tym ruszyli.
http://www.stadnina-niepolomice.pl/
w Hebdowie pensjonat kosztuje 800 zł z Tego co mi wiadomo🙂
W podskalanach podobnie ale 30 h pastwisk robi wrażenie🙂
Z tego co wiem są 2 stajnie w Kobylanach, ale żadna z nich nie ma hali...Niestety jak w Mustangu za drogo z do Bolęcina za daleko, to chyba taniej i bliżej będzie Ci bardzo ciężko znaleźć...Chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł. Niestety jeśli stajnia jest blisko z dobrym dojazdem i hala to za to sobie liczą, a stajnie na obrzeżach miasta może tańsze, no ale dostać się jest zdecydowanie trudniej...
A wiecie może jaka jest cena teraz w Targowisku?
bez zmian : 950 stajnia, padokowanie 90, podawanie wit 20. O inne ceny najlepiej pytac wlasciciela.
A co do Botoi :
nie powiedzialabym, ze jest taki super dojazd MPK, pomijajac w ogole, ze nigdy w zyciu nie postawilabym tam ponownie konia.
a co do pytania o stajnie z hala i dobrym dojazdem : okresl dokladniej jaka ta hala ma byc, bo roznice w wykonaniu i przede wszystkim podlozu sa miazdzace. Odleglosc wbrew pozorom taka straszna nie jest - botoje mialam 3 razy blizej niz targowisko, ale polaczenie bylo fatalne i jechalo sie wieki. Wiec iloscia kilometrow nie trzeba sie odrazu zrazac do jakiejs stajni.
No generalnie zależy mi na warunkach do skoków. Ujeżdżalnia na zewnątrz powinna być porządna hala jak to hala, obojętna, byleby od deszczu się schować i ew. wylonżować konia 🙂
W botoi też nie chcę, dojazd słyszałam, że jest autobusem ale potem trzeba iść ;p
Przede wszystkim miejsce do SKOKÓW. Ale jeśli nie, to na razie nie muszę mić hali, ważne, żeby było gdzie jeździć, ja chciałabym na pierwszy raz w Rząsce.
Mam tam blisko, jest ujeżdżalnia, tereny, padoki. za 600 zł nie spodziewam się niczego więcej 😉
no to targowisko dla Ciebie odpada. Lonzowania na hali nie ma bo dba sie bardzo o podloze, zewnetrzna ujezdzalnia "sie buduje" (nie zapominajmy, ze ten obiekt jest jeszcze nie skonczony 😎 ). No i wiadomo- autem pod sama stajnie sie dotrze, ale od busa to trzeba troszke spacerowac 😉
edit: ( za szybko wyslalam odp..) zycze Ci zebys znalazla stajnie odpowiadajaca Twoim wymaganiom, niestety mimo takiej ilosci stajni w naszych okolicach, wciaz z tym ciezko...