Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)
na stronie gnl'a bardzo wyraznie jest napisane, że na lipowej. z resztą pisaly o tym dziewczyny, ja z resztą też, bardzo niedawno w wątku...
ojej, bemyself, zmieniłaś nick! 😲
Co cię skłoniło do tego, jeśli można wiedzieć 😉
to, ze wszyscy go przekręcali😀
a ile mozna czytac wariantów
bymyself
bymeself
bemaself
bamyself
bemeself
az mi isę znudzilo 🙂 teraz wariacja imienia i może bedzie ładwiej napisac😀
hej Łodzianie,warto wybrać się do Gajewnik na zawody? 😉 sa 12-13.11 i są w miarę tanie,dlatego pytam...
Ktosiu, ja osobiscie Gajewniki lubię, sympatycznie zawsze bylo, z opinii znajomych mówili ze fajne parkury i nie ma tragedii z podłoże.
ja osobiscie bylam wystawcą na festiwalu jezdzieckim, i też bylo bardzo milo. ogólnie lubię to miejsce.
jak jedziesz to moze ja sie tez zastanowie nad wpadnięciem 😀iabeł: mogłabys program wkleic? bo nie mam nic czytajacego pdfy :/
Dawaj Ktoś do Gajewnik 🏇
Tanie są ale kawałek drogi chyba masz...
Z tego co piszą to chyba za organizację zawodów wzięli się tam nowi ludzie. Poprzednie ekipy nie potrafiły zachęcić startujących teraz podobno jest inaczej.
Jest to tak naprawdę jedyny ośrodek który organizuje halowe w Łódzkim.
Nie startowałam tam nigdy na hali więc nie chcę się mądrować, ale jeśli podłoże jest porównywalne do placu zewnętrznego to mogę polecić 😉
Ktosina Gajewniki jak najbardziej! parkury prościuteńkie, rzadko kiedy straszaczek,szczególnie gdy są to drugie halówki u nas w regionie. Nagrody fajne,atmosfera wreszcie także,podłoże ok,sędziowie normalni🙂
ja od niedawna polecam🙂
próbuję ponakręcać znajomą, żeby chociaż mini LL pojechała dla jaj, ale mam do Was takie pytanko, rozumiem, ze osoba bez odznaki i innych papierów licencyjnych moze jechac. a czy osoba z brazem i licencją może jechac załóżmy L?
Osoba bez odznaki i innych papierków może jechać konkurs towarzyski. Osoba z odznaka i licencją może jechać konkursy P, nie jestem pewna czy N, aż tak wysoko nie mierze.
Obowiązkowe są aktualne badania, ale z doświadczenia sprawdzają je tylko gdy konkurs towarzyski odbywa się przy okazji regionalek. Jeśli jest to tylko konkurs towarzyski to rzadko kiedy sprawdzają badania.
a chodzi mi o typowo te zawody, bo to towarzyski puchar halowy czy jakos tak, to czy osoba z licencją mozne tam wystartowac?
Ktoś, nie wiem czy zmieniali podłoże na hali, ale jeśli nie to jest ok 🙂 tylko rozprężalnia była kopna fest. coś z tym zostało zrobione???
Jasne, że osoba z licencją może wystartować w zawodach towarzyskich.
Heroina, tak nie do konca wiem jak czytac propozycje, i nie mam pojęcia czy te są towarzyskie w pełni, czy są też "normalne" 😡 a znajoma bez licencji się ciut boi jechac, predzej uda mi się namówic znajomą z licencją, dlatego wolałabym się dowiedziec od kogos kto sie na tym bardziej zna 😡
Isabelle sa i towarzyskie i regionalne. Oddzielne klasy dla towarzyskich (mini LL oraz L), reszta to regionalne.
Niedawno na Zgierskiej 87 (niedaleko parku julianowskiego i cmentarza radogoszcz) otworzyli jakiś jeździecki,
http://www.equitom.pl/Jeszcze nie byłam, a mam rzut beretem jeden przystanek do niego. Był ktoś z Was? : )
To po prostu Equitom przenieśli z pl. Wolności ;]
Ja tam byłam , oglądać siodło Prestige , bo oni je prowadzą . Nie jestem raczej pod wrażeniem mnogości wyboru , myślę że mogli wprowadzić więcej firm .. wielu rzeczy , o które pytałam , nie mieli . Mają sporo polskich wyrobów . Co jest na plus , to dobra lokalizacja .
mowisz o Equitomie? lokalizacja średnia. mocno srednia, biorąc pod uwagę, że bardzo blisko jest do hippolandu, choc trafic łatwo. jesli o lokalizcje sklepów jezdzieckich, to uwazam, ze obojetnie jak by nie byly ułożone, to i tak ktos zainteresowany trafi, bo jednak są to dosc niszowe instytucje. w łodzi są 3 (?) więc raczej obojetne gdzie są 😉
ja powoli najmniej lubię hippoland, ceny dosc wygórowane mimo wszystko. najtanszy oczywiscie wydaje mi się gnl, bo same kobitki mówią, ze muszą miec takie ceny, zeby sie zgadzaly z cenami w internecie. choc zawiodłam się troszkę, bo bylam w zeszłym tygodniu, zamówiłam pas do lonzowania, a jeszcze nie dostałam telefonu, ze jest, wiec kupiłam inny, bo mi się spieszyło.wiec czas oczekiwania troszkę za długi jednak 🙁
Equitom od zawsze w sumie szczycił się tym że ma mały wybór a zaporowe ceny.
Bryczesy za 800? No chyba na głowę upadli
czy ja wiem? ostatnio pytałam o najtansze bryczesy z pełnym lejem, to usłyszałam ze okolice 200zł, co nie jest jakies bardzi nienormalne chyba 🤔 firmy nie pamiętam niestety, ale rozbiezność chyba mają dużą jesli chodzi o ceny.
Isabelle, przecież nie mówię że bryczesy isprzęt to tania rzecz, ale no bez przesady.
pewnie, ja osobiscie bym takich pieniedzy na portki nie wydała😀
jedynie wydaje mi się, ze mają zarówno normalne ceny, jak i niektóre super zawyzone 😉 choc wybór mocno sie okroił po przeniesieniu .
Isabelle, jeszcze bardziej okroili!?To oni mają tam jakikolwiek wybór? Jak teraz mają jeszcze mniej sprzętu do wyboru to nie wiem czy w ogóle warto tam jechać.
Nawet nie wiedziałam że się przenieśli... cóż według mnie poprzednia lokalizacja była korzystniejsza.
Ale w sumie ja i tak nie robię tam zakupów ze względu na mały wybór, a jak już jest coś co mnie interesuje to zazwyczaj w cenie wyższej niż ten produkt można zakupić gdzie indziej.
nie ma za wielkiego wyboru 🙁 szukałam kantarka plus uwiązu do kompletu, to było około 15 sztuk maksymalnie na sklepie, moze nawet mniej 🙁 mniej zawalone jest, troszkę derek, trochę sprzętu, wtedy stało jedno siodło na koziołku, no szału nie było. oczywiscie wszystko na zamówienie. ale z drugiej strony ogłowie villa horse v elegance było za prawie 300 zł, (chyba 295) a kupiłam w promocji w sklepie internetowym za coś około 150 zł. więc ciągle niektóe ceny przedpotopowe 🙁
ale tak sobie myślę, ze jednak ta lokalizacja lepsza, duzo wiecej miejsca do zaparkowania bardzo blisko sklepu 🙂
Przeglądałam sobie ich stronę i jedyne co zamówię to rękawiczki. Mam blisko, odbiorę sobie jak bd wracać do domu. Bądź co bądź, GNL najlepszy. Co do Hippolandu to prowadzi go znajoma, ale coraz mniej mi się ten sklep podoba. Kiedyś tylko w hipo wszystko kupowałam, ale z czasem jak złapałam fazę na GNL, to już tam wcale nie zaglądam 🙂
Notarialna w kazdym sklepie sa wygórowane ceny na różne towary. Piszesz o bryczesach za 800 zł, pewnie były z najnowszej kolekcji eurostara (przynajmniej bym się nie zdziwiła). W GNL też są drogie rzeczy jak np kurtka za 600 - 700 zł bo ANKY lub Pikeur. Jeśli nie zależy Ci na super marce i najnowszej kolekcji to spokojnie kupisz coś tańszego.
obiecał zdjecia z hubertusa wczorajszego wiec dodaje😉
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.180145362072201.48960.100002302153455&type=3#!/media/set/?set=a.180070485413022.48938.100002302153455&type=3
i jeszcze
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.180145362072201.48960.100002302153455&type=3#!/media/set/?set=a.180145362072201.48960.100002302153455&type=3
ponieważ wpada do mnie koleżanka z roku, a ma endoskop,usg i inne takie bajerki😉 do tego mogę ją polecić ze spokojem to puszczam info w świat-szczegóły w ogłoszeniach🙂
Karla, i endoskopujecie sobie w ramach radosnego współżycia łódzkiego 🙂?
słuchajcie, zna ktos "osrodek" na mileszki? z hucułami?