Stajnie w Lublinie

mam pytanie
Kogo polecacie do tarnikowania ząbków? Czy ktoś z forumowiczów korzystał z tego zabiegu?
Tillia
Ja korzystam z usług doktora Kotowicza i zęby też robił moim dwóm koniom. Naprawdę polecam, szybko sprawnie, przy każdej wizycie dokładnie objaśnia co i jak. W ogóle jak dla mnie to super wet 🙂

edit: robił u mnie raz ręcznym i raz elektrycznym, więc ma oba 🙂😉
pony   inspired by pony
28 października 2011 07:36
Tillia- Agnieszka Pomorska
Tillia ja też polecam P.Agnieszkę, ale nie ma jej obecnie w Polsce, jak to nie bardzo pilne to dzwoń po świętach 😉
elektryczny tarnik ma też Roland Kusy - polecam
pony   inspired by pony
29 października 2011 08:21
to, że ma to jeszcze nic nie znaczy 😁

sorry, nie mogłam się opanować;d
to, że ma to jeszcze nic nie znaczy :hihi🤔orry, nie mogłam się opanować;d
zgadzam się w zupełności
Mam takie pytanie, ale nie wiem w jakim to wątku...  :kwiatek:

Czy w Lublinie i okolicach w jakimś sklepie jeździeckim mają Eskadrony i Schockemohle?
[quote author=pony link=topic=80.msg1169965#msg1169965 date=1319872903]
to, że ma to jeszcze nic nie znaczy :hihi🤔orry, nie mogłam się opanować;d
zgadzam się w zupełności
[/quote]

No wiecie co...no jak możecie  😁

kortina jedynym Eskadronem jakiego widziałam w Lbn był cotton DL marone w Baskilu bodajże...
to, że ma to jeszcze nic nie znaczy 😁

sorry, nie mogłam się opanować;d

i to że ma nie znaczy że go używa... 😉
Kortina Eskadron i Pikeur pojawi się niedługo w baskilu 😉
zęby mojej klaczy robiła lek.wet. A. Banach, też ma elektryczny tarnik i byłam bardzo zadowolona z jej usług 😉
Arroch, Karmelek1700 dzięki  :kwiatek: , pewnie jak też się tam niedługo pojawię w takim razie 🙂
Karmelek1700  a kiedy mniej więcej ?  🙂
dr Łój też ma elektryczny tarnik i bardzo dobrze robi zęby. Tylko, że jest z Zamościa i do jednego konia pewnie nie przyjedzie 😉
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
03 listopada 2011 19:48
Przepraszam że tutaj ale gdzie indziej uzyskam odpowiedź od Lubelaków  😉. Ile mniej więcej płaciliście za uspokajacz dla konia?
sedalin 25 -30 zł za tubke .
03 listopada 2011 19:57
Bardziej mi o zastrzyk chodzi 🙂
Jeśli jest ktoś zainteresowany kursem masażu o którym pisałam wcześniej to znam już więcej szczegółów.

Termin: 26-27 listopada
Miejsce: OJ FaMaGusta

więcej inf mogę udzielić na PW
Za ksylazynę płaciciliśmy 50zł (razem z dojazdem, wet miał od nas tylko kilka kilometrów)
aien a już miałam nadzieję, że napiszesz, że jesteś kursem zainteresowana  😁 nawet zaczęłam się cieszyć, że będę kogoś tam znała  😁
Byłabym zainteresowana, ale jest to weekend, który spędzę w pracy :/ jak nie się jakoś nie zamienię to niestety nici z tego..
dzięki za podpowiedzi  :kwiatek:
MonikaxD - poproszę numer tel do dr Kotowicza
Mnie sie wydaje że do takiego zabiegu jak tarnikowanie to chłopa trzeba
Oczywiście z całym szacunkiem  dla Agnieszki - ale to młoda kobita jest, dr Banach nie znam - ale też kobita (chociaż jak ma elektryczny tarnik to może będzie OK)
w razie czego też poproszę o numery telefonu do pań.
dr Kusy - nie znam ale widzę że budzi na forum mieszane uczucia.
04 listopada 2011 08:31
Czy ją wiem kasy niej jest zły chyba chodzi o to że ma ten tarnik  ellektryczny i po prostu z niego nie kozysta
Tillia łap PW, wysłałam Ci numery do Pań Agnieszek 😉 zdecydowanie polecam i jedną i drugą 😉

dziewczyny gdzie w okolicy mogę naostrzyć ostrza maszynki do golenia koni ?

Znacie też może jakiegoś dobrego kaletnika z porządnymi maszynami (przeróbka mattesa z korektą przodu - na mattesa z wymienną korektą ) ?
Przy elektrycznym tarniku siła ani płeć nie mają znaczenia. Popieram Arroch  🏇
Prawda to.
Kiedyś we dwie z dr Banach robiłyśmy zęby koniowi 176 w kłębie.
Konik dostał w żyłę na zobojętnienie i operacja odbyła się bez ofiar.
Bo dr.Banach ma moc przecież 😀 kobyła, która leżała w boksie jak tylko ją zobaczyła od razu wstawała, a mój koń zawsze zastyga i nastawia uszy jak przechodzi przez stajnię, mimo, że na innych już zupełnie nie reaguje  😁
A tak serio to miałam (nie)szczęście oglądać kilkanaście razy płukanie konia w jej wykonaniu i chyba żaden wet nie zrobił na mnie jeszcze nigdy tak pozytywnego wrażenia 🙂
hehe chłopa do tarnikowania trzeba tak? Ja robię sama i to ręcznym tarnikiem i jakoś nie padam na pysk po tej robocie, podobnie jak po kopytach chociaż po kopytach zawsze lekki zakwas powstanie 😉
Odnośnie dr Banach to jako lekarza jej nie znam dobrze, a słyszałam i pozytywne i negatywne opinie natomiast jej ceny są powalające, raz byłam świadkiem jak przyjeżdżała do konia podawać lek, raz podała, a raz nie dała rady i skasowała za to 200zł (lek w tę kwotę nie wchodził tylko usługa z dojazdem a dojazd od głębokiej ok 17 km) dodam że zwykły zastrzyk dożylny. Wiadomo koń czasami świruje przy zastrzykach znam to z autopsji, ale akurat ten nie był aż taki straszny żeby za ryzyko brać aż tyle jak na mój gust 😉 no ale każdy ma prawo się cenić jak chce, może jest faktycznie dobra - nie wiem.
PS. Mi z resztą tez zaśpiewała zawrotną kwotę za leczenie z diagnoza przez telefon - kazała mi konia przywieść na kliniki (a jak powiedziałam ze nie mam tyle pieniędzy żeby bez diagnozy konia wieść to mi powiedziała ze jak będzie do konia przyjeżdżać leczyć to taniej nie wyjdzie i odmówiła przyjazdu) a okazało się że sprawę załatwiłam kwota 4,5 zł choć stresu miałam bo koń bez diagnozy był bo jakoś się weci nie postarali i strzelali diagnozami i nikt nie trafił 😉 a w międzyczasie skułam koninke bez potrzeby i wpakowywałam w nią leki za 100zł, które okazały sie zbędne - tak na marginesie 😉 więc autentycznie boje się że jak się coś koniowi stanie to nie będzie kogo wezwać, bo a to to a to tamto ciągle  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się