Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)
Devocoux Mendia 😉
wątek zamknięty
Ash dzięki 🤣 ja też wolę Bohunka w tej wersji, w sumie to ciężko mi już sobie przypomnieć jak to było gdy nie był mój 😁 Jakoś tak zrobiło się dla mnie oczywiste, że jest mójmójmójmój 😍 😁 💃
Arimona całe szczęście, że koń dotarł bezpiecznie. Trzymam kciuki za Bronzika :kwiatek:
wątek zamknięty
Milusia szał ciał 😍
Quanta ależ Ogryzkowi grzywa urosła i chyba troszkę przytył.
wątek zamknięty
busch, quanta, ale macie ciasteczka 😀
milusia super sesja!
A my w sobote jedziemy po konie 😅 specjalnie wczoraj do Gniezna jechałam, załątwić papiery w związku, wszystko gra 😉 oprócz pewnych ściem właścicilki stajni, no ale...
wątek zamknięty
Quanta, co tu dużo mówić... jak zwykle pełna klasa... ochy i achy pominę, bo jeszcze dość ich zaraz się pojawi hehe
A ja wczoraj znowu wróciłam ze stajni z załamanymi rękami - Dakota znowu kuleje... 😕 ...już tracę rachubę która noga ile razy była niedysponowana...
Już po prostu brak mi sił do tego konia - znowu coś zmajstrowała na padoku - podejrzewam, że musiała się poślizgnąć i kontuzja sprzed kilku miesięcy (skręcenie) się odnowiła.
To najbardziej pechowy koń w okolicy... 🤔
wątek zamknięty
Ale tu się dzieje dużo ostatnio,
quanta jak zykle cud miód i napatrzyć się na Was nie mogę🙂 😍
Cobrinha współczuję i trzymam kciuki oby to nie było nic groźnego i oby szybko minęło
Ja miałam mieć zdjęcia z jazdy na młodym, ale tak się złożyło, że tylko na komórkowe się załapałam i tylko jedno nadaje się do publikacji bo cokolwiek na nim widac:

Ale po weekendzie powinno być ich znacznie więcej🙂 Ogólnie to jest bardzo pozytywnie, bardzo dużo pracy przed sobą mamy ale jest coraz fajniejszy🙂 Na drągi tylko za pierwszym razem troszkę krzywo sie popatrzyl, a potem kłusował przez nie jakby to robił całe życie🙂
wątek zamknięty
quanta jesteście ze Skwarkiem naprawdę niesamowici 😍
Dałabym wszystko, żeby jeździć chociaż w 1/1000 tak jak ty 😜
wątek zamknięty
Dałabym wszystko, żeby jeździć chociaż w 1/1000 tak jak ty 😜
chyba każdy by dał 😀
Moge się pochwalić, mogę??? 😀
🏇
Powiem tylko tak:
I z tej okazji Ruda w obiektywie
Abre :kwiatek:

wątek zamknięty
gratulacje!!!! ucałuj rudą w chrapki!!! 💃
wątek zamknięty
quantanamera, super wyglądacie 🙂 Piafffen wygląda świetnie 🙂 Skwary jest ogolony?
wątek zamknięty
Magdzior, to czekam na więcej zdjęć 🙂
baffinka, ostatnie na avatar 🙂
wątek zamknięty
Anaa, tak, w tym roku koń został ogolony, bo jednak praca konkretna i się trochę poci. Byłam przekonana, że się nie uda, bo to taki panikarz, że potrafi mieć schizy na zwykłą szczotkę - ale mam tu w stajni super dziewczynę, która jest chyba zaklinaczką koni i ogoliła chłopaka całego, na jeden raz, z nogami i głową - respekt 😎
Przesadzacie dziewczyny z tym jeżdżeniem, ot tak się sobie wożę, może trochę tylko bardziej świadomie, niż do tej pory.
Ale piaffowanie jest super 😀 Teraz już udało się Skwarka fajnie podnieść, no i nie jesteśmy już na etapie jak to zrobić, tylko zaczynam sobie jechać dokładnie tyle kroków, ile chcę, dojeżdżam jednorazowo do 20tu, bo i tak więcej nie będzie mi potrzebne 😉 Pewnie niedługo, jak temat się już naprawdę dobrze powgrywa, to zaczniemy sobie pasażować 🙂
wątek zamknięty
quantanamera nie macie jakiegoś filmiku z treningów?
wątek zamknięty
quantanamera, Skwarek wygląda super, ale to nic nowego 😉 jakieś zawody planujecie wkrótce?
Voltowicze, proszę o trzymacie kciuków dziś ok. 19

foto by Ada Szewczak
wątek zamknięty
Quanta już nie bądź taka skromna 😉 Przynajmniej warunków możemy Ci pozazdrościć, odpowiednich koni i przede wszystkim odpowiedniego trenera, który dobrze Cię prowadzi 😉
Fantazja tylko jedno?! Bardzo ładny portret 😉
Cobrinha przemyśle, przemyśle 😀
wątek zamknięty
baffinka, tak, tylko jedno, bo to przypadkiem robione
edit, 😡
wątek zamknięty
Fantazja a za co dokładnie mamy trzymać kciuki? 🙂
Milusia Oboje jesteście prześliczni!
BaffinkaCudną głowę ma Twój koń! I zgadzam się z Cobrinhią, że na avatara je trzeba dać!
wątek zamknięty
Fantazja rozmawia sama ze sobą 😁 dawaj więcej, a nie tu udajesz shizofrenię!
baffinka - ekstra foty! Ślicznie wyglądacie!
quanta - motywujecie do pracy, oj motywujecie - super się prezentujecie!
wątek zamknięty
Fantazja, gadasz sama ze sobą? 😎
wątek zamknięty
hahah tak czytam, czytam o co Wam chodzi z tym że gada sama ze sobą i dopiero po dłuuuższej chwili zauważyłam o co chodzi 😂
Darolga dziękuje :kwiatek: jak tam Korab? Muszę w końcu odwiedzić ten Wrocław przed zimą 😁
Libella dzięki :kwiatek: dobra, dobra, będzie avatar 😀 tylko podpowiedzcie mi czy w całości czy uciąć kraty 😉
wątek zamknięty
Libella, idę na rozmowę w sprawie pracy przy koniach
Bischa, tak, gafę strzeliłam 😉
darolga, no wyszło szydło z worka 😉 cała prawda o mnie 😉
wątek zamknięty
Baffinka uciąć!
Fantazja ooo, to trzymam kciuki 🙂
wątek zamknięty
Proszzzzz 😀 Wasze życzenie jest dla mnie rozkazem 😎
Ash wybacz, zapomniałabym o Tobie 🤦 dziękuje bardzo :kwiatek: wycałuje dzisiaj Rudą tak, że będzie miała mnie dość na najbliższy miesiąc 😁 i oczywiście tone pyszności dostanie 😀
Fantazja również trzymam kciuki
wątek zamknięty
baffinka - :kwiatek: Korab generalnie super, najbardziej jestem dumna ostatnio z galopu - jeździmy teraz po małej hali, bo duża dopiero się buduje, gdzie chcąc nie chcąc - musiał się poskracać. Hala ułatwiła mi to, nad czym pracowałam ostatnimy czasy - udało mi się go doskonale posadzić na dupsku, podnieść, poskracać, a przy tym zachował impuls i wrażliwość na pomoce, i jest w stanie bez problemu z maksymalnie skróconego galopu przejść do bardzo wydłużonej fuli, dodawanie i skracanie robi jak na guziczki - a tego mi w parkurze brakowało. I generalnie ujeżdżeniowo bardzo się ogarnął, ja z resztą także, myślę, że będzie nam się teraz lepiej pracować skokowo, bo żadne sobie nie będzie już przeszkadzać i będzie nam łatwiej wybierać punkt odbicia - bo mogę go w końcu regulować na milimetry dosłownie. Czasem się zastanawiam jak ja tyle czasu mogłam jeździć bez takich dosłownie podstaw, dobrze, że mogę w końcu współpracować z genialnym trenerem, w ciągu ostatniego półrocza zrobiliśmy krok milowy dosłownie. Do tego mam też doskonałego szkoleniowca ujeżdżeniowego na miejscu, a co ujeżdżeniowe oko to ujeżdżeniowe, za którego podpowiedzią zmieniłam sposób pracy w kłusie kiedy pracuję sama stricte ujeżdżeniowo i chyba mi koń zaczyna machać girami. To by było mistrzostwo świata - zrobić z mojego śrumpka bez kłusa konia chociażby z zaczątkiem kadencji.
Fantazja - truuudne sprawy 😁
wątek zamknięty
quanta to ty przesadzasz ze skromnością 😉 Powiedz mi tylko kobieto co ty robisz, że ci się tak siodło świeci? 😲 Smarujesz czymś czy to taka skóra?
wątek zamknięty
Jakby kogoś to interesowało to żyjemy, konisko póki co nie choruje, jest chudy i bez mięśni i raczej jeszcze długo będzie.
Dwa zdjecia z wczoraj.
Pozdrawiamy serdecznie cały kącik :kwiatek:
wątek zamknięty
Łoo, faktycznie chudy! Pewnie już o tym pisałaś, ale ja ostatnio wypadłam z obiegu... ?
wątek zamknięty
Lov, Fantazja powodzenia dziewczyny, trzymam kciuki
Quanta super! Ja też będę tak jeździć... w następnym wcieleniu 😉
A mój Matadore będzie miał pracujący weekend. Przyjeżdża moja siostra i będziemy jeździć 💃 (jeśli to tak będzie można nazwać).
wątek zamknięty
quantanamera, a z kim trenujesz teraz?
mięcha on ma na sobie tyle że szok - naprawdę duży respect, bo zmienił się ogromnie i widać mega wkład pracy 🙂
no ja właśnie w weekend zamierzam golić z nogami i może jeśli się uda z głową... tylko do głowy to jednak chyba mini maszynkę będę musiała skombinować... ayyyye...
Fantazja, Ty już w Italii??
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.