Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)
Nie ma to jak odchylić się w siodle podczas stawania dęba 😂
Znalazłam coś hmn .. ciekawego ? 🙄
wątek zamknięty
Dzień indiański. Dla Twojej wiadomości- było nas więcej 🏇 😵
wątek zamknięty
no wrecz niesamowity kwiatek... 😵
maiiaF bardzo pozytywna fotka 🙂
wątek zamknięty
z drugiej strony byłyśmy bardziej kolorowe 😀 jednak koleżanka pobiła wszystkich malując jednego konia tak, że potem wszytko, łącznie z czaprakiem było kolorowe 😎
huzarova - nie martw się, Miśka nie jest głupia i nie dała się całkiem zamalować 🤣
wątek zamknięty
W sumie to bardziej jednak chodziło mi o halter, linkę, ogłowie, wodze ... Nie za dużo tego ? 🙂
wątek zamknięty
huzarova, to żaden kwiatek. 😫 Niektórzy zakładają to i to, żeby nauczyć konie lepiej skręcać. Skręca i wodzą i linką od haltera i koń zapamiętuje.Nigdy nie słyszałaś o takim czymś ?
wątek zamknięty
A czy to na pewno młody koń?
O lince nie słyszałam, raczej o pracy na dwóch lonżach.
wątek zamknięty
był założony halter z linką, jednak koń młody i nie za bardzo rozumiał o co mi chodzi, więc założyliśmy na wierzch ogłowie. Dziwne było to, że w halterze był totalnie nieskrętny, a po założeniu ogłowia nawet wodzy nie musiałam trzymać, a koń chodził jak w zegarku. Młoda, nienauczona. Cały sprzęt konie mają dopasowany, więc nic nie obcierało, krzywda ani jednemu się nie działa, nie dzieje, i dziać nie będzie, bo do tej stajni mam zaufanie jak do żadnej innej.
Huzarova- koń ma 3 lata. Jest rasy sztumskiej, może dlatego nie wygląda na tyle.
wątek zamknięty
W takim razie przepraszam :kwiatek:
wątek zamknięty
proszę 😉 w sumie, może też bym się uczepiła, bo na przykład razi mnie strasznie gdzie koń na halterze ma tak ogłowie założone, że nachrapnik wgniata linkę/supełki prosto w kość nosową. Ale u nas wszystko było kontrolowane 😉
wątek zamknięty
jest osobny wątek dla ogłoszeń
wątek zamknięty
To ja zapytam bo mnie skręca czym był koń malowany? W sensie jakimi farbami?
wątek zamknięty
szczerze? nie wiem. Ale zapewniam Was, że w tej stajni właściciele nie dopuściliby, żeby koniom stało się coś złego. Gumowe zgrzebło idealnie sobie poradziło jeśli chodzi o wyczyszczenie tej farbki, poza tym, potem padał silny deszcz i wszystkie konie zmyły się natychmiastowo 😉
wątek zamknięty
Szkoda że nie wiesz 🙁 bo śmieszna rzecz 😉 Co do krzywdy raczej wiadome że olejna to nie jest 🤣
wątek zamknięty
zaspa89, 🤔 widać, że tam jest super profesjonalizm, super uprzęże końskie oraz wyśmienite traktowanie konia... Mi się wydaje, że można podpiąć pod kwiatka ; )
wątek zamknięty
Może i wątek do ogłoszeń osobny jest ale ten koń mnie przeraził ; o Kto 20 letnią babunie do zaprzęgu zaciąga ; /
wątek zamknięty
Nigna, znam człowieka, który 23-letniego konia do ciężkiej pracy zagania ...
wątek zamknięty
Kto sprzedaje 20-letniego konia? Nie wiem, ja bym nie mogła...
wątek zamknięty
Niektórzy chcą się pozbyć, żeby nie patrzeć na śmierć...
wątek zamknięty
Niektórzy chcą się pozbyć, żeby nie patrzeć na śmierć...
jaką smierc? sama jezdzilam na 27 letniej kobyle. ciezko bylo na niej ujechac innym chodem niż galop, bo się tak wyrywala, codziennie na pastwisku brykala jak dzieciak.
wiec do smierci jeszcze daleko, predzej sprzedaje ktos, komu szkoda pieniedzy na leczenie. bo oczywistym jest, ze w tym wieku latwiej o wszelakie urazy i choroby.
a jesli chce sie pozbyc z dobrego serca to szuka mu domu za darmo, a nie chce jeszcze na tym zarobic sprzedając.
takie moje zdanie :kwiatek:
Mozii jesli mialabys np 30 koni, a nie jednego, to mniej byś emocjonalnie do kazdego podchodzila, poza tym, np w rekreacji sprzedaje się niedochodowe konie. to normalne. nie tak jak my, wydamy wielokrotną wartosc konia, nawet starego, na jego leczenie. czesto w masowej rekreacji, badz przy 30 koniach nie stac ludzi na tego typu sentymenty niestety 🙁
wątek zamknięty
bemyself, przez słowo "śmierć" chodziło mi właśnie o męczarnie jakie koń musiałby przeżywać, przez jakąś chorobę, bo właściciel nie miałby kasy na leczenie.
wątek zamknięty
bemyself, czasami sprzedaje, bo jest przekonany, że 'za darmo, to nikt nie będzie szanował'. Dlatego ja też bym startuszka sprzedała. Jeśli za darmo, to bardzo zaufanej fundacji/ osobie.
wątek zamknięty
Szok!! Szczególnie to zdjęcie chudej klaczy... bez gumy lepiej czy coś takiego... sorry nawet złote owijki nie pomogą
wątek zamknięty
myszowiec, ; ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Pierwsze to jakaś masakra, ten koń sie nie przewrócił ? 🤔zkok: reszta tez...
wątek zamknięty
bemyself, czasami sprzedaje, bo jest przekonany, że 'za darmo, to nikt nie będzie szanował'. Dlatego ja też bym startuszka sprzedała. Jeśli za darmo, to bardzo zaufanej fundacji/ osobie.
myslisz, ze fundacje tak chetnie przyjmuja konie?
znajoma poprosila mnie o pomoc w znalezieniu dobrych rąk dla jej konia, prawdopodobnie ma copd. ona od 1,5 roku nie ma pieniedzy na leczenie. zadna fundacja go nie chce, bo są przepełnione, a koniowi nic nie grozi. oprócz coraz gorszej choroby. najlepiej byloby rozglosic: kon na rzez! wykupmy go! dajmy mu szansę! moze wtedy szansę by dostal, bo teraz się nie zapowiada:/
i co zrobic, pieniedzy na leczenie nie ma, chetnych, zeby pomóc, i MOGĄCYCH pomóc też nie. a co bedize jak pieniądze na hotelowanie się skonczą? sprzedac na miecho? o ile ktos przyjmie. bo co innego, skoro za darmo nikt go nie chce?
wiec to tylko w teorii "oddam do fundacji badz dobrych rąk jak mnie nie bedzie stac na leczenie" 🙁
wątek zamknięty
www.garnek.pl/wenus67/16382926/debik-d-d-nie-chciany-pp
A czytałyście komentarze? Dyskusja na temat tego, jak to, co robi koń na zdjęciu się nazywa - oczywiście zaraz pojawiła się lewada! 😁 Nic nie mówię, fajniutko, że już jeżdżę na poziomie mistrzów, skoro mój koń i ja też raz na jakiś czas... lewadujemy. 👀
wątek zamknięty
Widzę dyskusja ciekawa się wywiązała pod pierwszym zdjęciem.
Komentarz pod zdjęciem z czwartego linku: "ładnie sie zebrał 🙂😉" <ok>
wątek zamknięty
Altiria, nie lewada, tylko PESADA. ja nie wiedzialam na poczatku o co chodzi 🤔
a to "ladnie sie zebral" mnie powalilo.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.