Czy ktoś się orientuje jakie wymiary maja ESy 39? Bo bym chciała nabyć, a strasznie mi się nie chce udawać do centrum na przymiarki 😉
A jakie wymiary dokładnie potrzebujesz, koleżanko? 🙂
Gdzieś kole 39 obwodu i 48 wysokości najlepiej.
Co polecicie ciepłego ale zgrabnego- wąskie noski (do jazdy na wyścigówkach, żeby w razie upadku noga nie uwiezła w strzeminiu), jednocześnie na szeroką łydkę?
Jak najtaniej rzecz jasna 🙂
może cos w stylu HKMów?
Koniczka - roz 39 obw łydki 38 wys. 45 dł. wkladki 25,5 (wymiary wersji standard) w wersji z poszerzoną łydką dodaj w obw łydki + 2 cm.
Dzięki! W cholewkę wszyta jest guma prawda?
Są 3 od zew. i 1 od wew 😉
Bosko, to wiem chyba już wszystko co potrzebuję, standardowa cholewka powinna styknąć🙂
Koniczka - ja wzięłam wersję z poszerzoną łydką i dopina się na styk :P, a wymiar łydki mam na standard wersję więc to różnie 😁
Ja mam moje oficerki 38 i mieści mi się w nich wszystko poza termogaciami, które jakbym założyła pod bryczesy to nie wiem czy bym już się dopięła. Także myślę, że 38 z gumami powinno dać radę.
Goś, jak w końcu uda nam się spotkać (teraz będzie to już podwójna motywacja 😉 ) to jeżeli chcesz, wezmę Ci moje ES'y 39 ze standardową cholewką, to sobie przymierzysz. Polecam: czyściutkie, pachnące bo porządnie wyprane po sezonie. 🤣 Zresztą ich ostatnim 😉
Ktos posiada ocieplane sztyblety hippica 👀
Sierra, bosko! A czemu ostatnim, umierają?
Jakie polecicie termobuty do prac stajennych jak również do jazdy??
Czy ktoś z posiadał takie termobuty:
http://patatajsklep.pl/termobuty-polar-p-839.html?cPath=5_9 ?
Jak z ich trwałością ? Czy są ciepłe ?
czy ma ktoś z was takie
http://www.okser.pl/hkm-termobuty-jezdzieckie-elegance-p-3654.html co możecie o nich powiedzieć , dobrze sie w nich jeździ ? ciepłe są i czy są na grubszą łydkę? 🙂
myszowiec, one sa waskie i niezbyt cieple.
stosowałyście do loesdau polo te termowkładki? Dałoby to coś przy tym ich braku ocieplenia przy palcach? Bo na duże mrozy te byty to się niezbyt nadają i w dodatku są śliskie :/
🏇 Jeździł ktos w takich butach:
Jacson Termobuty stajenne Con
Jak się sprawowały przy większych mrozach?
Jak jest u nich z rozmiarówką? Raczej większe czy mniejsze sa niz standard?
Bo sie zastanawiam czy wziąć te termobuty niskie Jackson jeżeli sa ciepłe itd.
czy może wziąć termobuty fair play Husky.
Tylko boje się ze będą za szerokie w łydce bo ja mam rozmiar 41 buta a łydkę 34 (w bryczesach, skarpetach itd. itd.)
I wtedy mogłyby sie zsuwać jak ktoś coś wcześniej o nich takiego napisał.
myszowiec ja je mam. wygodnie mi sie w nich jezdzi ale wymagaja grubej skarpety bo az tak cieplo w nich nie jest. ja nie mam duzyzch wymagan i mi wystarczaly. nie nadaja sie jednak na mokry topniejacy snieg bo przemokna ale na sam mroz sa ok. popieram tez to co mowi katija ze raczej na waska lydke.
Wracając do mojego poprzedniego postu... jeszcze jedno.
Nawet jak ktoś ich nie miał to jak myslicie?
Są dobrym pomysłem te buty?
http://www.okser.pl/jacson-termobuty-stajenne-con-p-6189.htmlBo boje się że np nie będe w nich mogła dać pięty w dół bo będą sztywne...
Albo że będą wyglądać jak buty narciarskie na mojej chudej łydce...
Co myślicie?
a termobuty Villa horse ktoś testował?? Są w więcej niż miłej cenie i myslę nad nimi 🙂
http://sklep.bergo.pl/termobuty-p-1721.htmlktoś miał ?? potrzebuje 35-36 rozmiar bardzo wąskie w łydce ... Jak myślicie .
Epikea , właśnie wczoraj zakupiłam sobie termobuty z Villa horse
i jak narazie po 1 jeździe jestem zadowolona i wiem że będę zadowolona w dzikie śniegi
bo te termobuty dają niesamowicie dużo ciepła
jest wielka różnica pomiędzy spiralami a właśnie nimi : )
narazie mogę JE polecić : ) :kwiatek:
Epikea, wg mnie one niczym nie roznia sie od spirali. wzorkiem na podeszwie moze...
nikatika a wstawisz tu ich realne zdjęcie, bo szperam w necie i jak do tej pory znalazłam tylko jedno ich ujęcie :/ a jak u nich z szerokością w łydce?
Ja własnie zakupiłam termobuty Fair Play Husky rozm. 41/42,
zapowiadają się naprawdę cieplutko. 😍
Zobaczymy jak wyjdzie w zimie. Zdam relację.
No i jestem miło zaskoczona tym ze w łydce są ok mimo iz moja łydka jest obwodu 33cm 😅
Tercet oczywiście że wstawię ale to już jutro :kwiatek: szerokość w łydce hymm.. no mogły by być ciut mniejsze (albo ja mogłam wziąść roz.39 a wziełam ciut za duże 40 ale i tak jestem zadowolona : )
katija no właśnie o to chodzi że jest troche inne szycie i podeszwe mają inną : )
Czy jest tutaj ktoś, kto ma rozmiar stopy 40 i kupił ESy 41?
Nie tonie się?
a ja kupiłam dzisiaj w decathlonie krótkie dafny bo wydają się być całkiem przyjemne no i cena przyzwoita. wie ktoś jak jest z ich wytrzymałością? 😀