Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

no przecież widać, że poddane obróbce graficznej... żaden kwiatek
wątek zamknięty
cavaletti, moze nie kazdy jest tak spostrzegawczy :p
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
14 października 2011 21:22
http://www.photoblog.pl/xunfabulousx3/105630149 pominę ortografię ale tekst " wiem ze niekturych to zdjęcie może zaboleć ale ja lubie takie zdjęci , troche dynamiki się zdjęciom przydaje 🙂 " już mnie dobił. Ciekawe co by musiało być na zdjęciu żeby było "fajne bo pełne dynamiki" 🙄
wątek zamknięty
Do do Chansanti dostałam na fbl od niej taką wiadomość :
chansanti  (Claudia, 17) dzisiaj o godz. 18:39
Juz nie chce mi sie teraz wszystkich szukac zeby napisac, ale do kilku przynajmniej napisze. Ja mialam te zdjecie na rudzielcu, ktore uwazaliscie za takie straszne 😉. Moge was zaspokojic, nie, nie rolowalam go. Nie, nie sciagalam go na chama. On zawsze sie ganaszuje, on jest dosc impulsywny i duzo zuje wezidlo no i wlasnie sie ganaszuje. W dodatku bardzo mocno ciagnie w kentrze. Pozdrawiam!

Skoro ciągnie, to wydaje mi się, że można znaleźć jakieś rozwiązanie, a nie bezsensowne ciągnięcie... Niedługo przestanie wogle reagować na wedzidło i dopiero bedzie ciągnął...
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
14 października 2011 21:31
Libeerte, przecież napisała dziewczyna że ona nie ciągnie tylko on tak sam łeb ustawia żując wędzidło (co doskonale widać na zdjęciu, tak bardzo mlasnął z zadowolenia że ma pysk otwarty i brodę przy klacie) bo on tak lubi... Ty po prostu zazdrościsz samoganaszującego się konia, ot co 👀
wątek zamknięty
Libeerte np. jakie rozwiązanie? Mogłaś mi mi coś zaproponować jak jeździłam to by mnie ręce nie bolały po jeździe  😜
wątek zamknięty
Misskiedis, Tak. No dokładnie ! Konie na których jeżdżę nie umieją tak pięknie otwierać pyszczka i tak mocno żuć wędzidła i tak ślicznie się ganaszować bez trzymania na wodzy ! : (((((((((((((((((((((((((((((((((((

Frania, Ja tam nie jestem jakimś znawcą, ale może właśnie koń ciągnie, bo ucieka od wędzidła ? Mam w stajni konia, który chodzi dobrze tylko na luźnej wodzy, a przy mocniejszym kontakcie szarpie się, jest nie do jeżdżenia. 🙂
wątek zamknięty
mnie ciekawi inna kwestia- ten kon jest bardzo potezny jak na araba i w dodatku wyscigowego.

Bo to nie jest polski arab, tylko niemiecki. Niemieckie/ruskie/francuskie araby wyścigowe nie wyglądają jak araby. Całkiem nieźle swego czasu biegał (ten ze zdjęcia), zresztą zdaje się, że nadal jest w treningu wyścigowym (widziałam nawet niedawno w zapisach, chociażby na 15 października: http://www.torsluzewiec.pl/webroot/files/files/program_TS_nr_52_2011.pdf, 3 gonitwa, z numerem 6).

Sprawdziłam,koń ze zdjęcia jest francuskim arabem,a one wyglądają właśnie jak pakery.

Błąd! Niemieckim 😉 Widać to nawet w wyżej podanych zapisach do gonitw (DE to Niemcy, nie Francja).

Czytajcie posty wyżej, temat był już opisany, pisałam, że to stajnia z końmi w treningu wyścigowym! 🤬
wątek zamknięty
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
14 października 2011 22:02
mój boże, jaka kasa za wygrane, wow
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/zmyslowaparis/56713263/zaczarowany-kon.html

nie wiem czy to tylko takie ujęcie, czy ten koń jest tak ciasno pozapinany :/ oceńcie
wątek zamknięty
po co bylo tu tyle cytatow, skoro wypowiedz odnosi sie do ostatniego zdania?

Czytajcie posty wyżej, temat był już opisany, pisałam, że to stajnia z końmi w treningu wyścigowym! 🤬

czytalam, dlatego jeśli tak ma wyglądać dobrze prowadzony koń w treningu wyścigowym wysokiej klasy to nie mam pytań🙂

wydawalo mi sie, ze jesli ciagnie, to zamiast jezdzic w wyscigowej dlugosci puslisk, moze warto by usadzic pupę w siodlo i popracowac, zeby nie ciagnal:P

EDIT:

za kazdym razem jak czytam te ogloszenia o fryzach, to umieram ze smiechu  😂
Istnieją Najlepszy miękkie, błyszczące sierści. Velma i Linzy ma bardzo słodki i czuły osobowość, bardzo energiczny, i może działać na odległość bardzo długo. Nie lubi się przytulać i bawić się z mało wypchanych zwierząt. jeśli szukasz trochę kontaktów w celu z Tobą skontaktuje się więcej informacji.

http://buskozdroj.olx.pl/doskonale-konie-fryzyjskie-iid-212319692
wątek zamknięty
http://sprzedambyka.pl/ogier/ogiery-wielkopolskie-3626.html czy ten drugi koń ze zdj ma pasek w pysku ? 🤔
wątek zamknięty
bemyself, te konie nie są ujeżdżane po "naszemu" tylko po wyścigowemu- zajeżdżanie w boksie pt przyjęcie jeźdźca, jakaś sterownośc i trening pt kłus przed stajnią, wyjazd na tor- kenter w różnym tempie, galopy, karuzela, stajnia.
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/kariczowa/105692535/

znowu ona z tym siodłem ...
wątek zamknięty
hszonszcz, Ojajego x.O
wątek zamknięty
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
15 października 2011 20:15
W tle jest jakaś obręcz od czegoś, ale wypadło w fajnym miejscu- zaraz przy kasku 😀 Wygląda jak wielkie czułki  😂 😂 😂
wątek zamknięty
[quote author=DeJotka link=topic=1320.msg1157502#msg1157502 date=1318587526]
Sprawdziłam,koń ze zdjęcia jest francuskim arabem,a one wyglądają właśnie jak pakery.

Błąd! Niemieckim 😉 Widać to nawet w wyżej podanych zapisach do gonitw (DE to Niemcy, nie Francja).

znowu bezsensowne cytowanie :/

[/quote]

Rodziców ma hodowli francuskiej,więc dla mnie jest francuski,mimo,że urodzony w Niemczech i niemieckiej włąsności 😉
Tercet moim zdaniem to kwestia ujęcia,wędzidło luźno wisi w pysku.
wątek zamknięty
Mozii, faktycznie   😂
wątek zamknięty
http://www.galerie.fotodudek.pl/08-10-2011-kjzbyszko/index.html

okolice 73-78 zdjecia.

takie mam pytanko, wie ktos co moze doprowadzic do krwotoku z nosa? przesadzono z wysiłkiem? jest mozliwy krwotok od tego? z ciekawosci pytam, bo nie wiem czy krwotok z nosa na hubertusie to cos w miarę normalnego czy tak nie do konca? na jednym zjęciu chyba widzialam tez krew w pysku.
wątek zamknięty
15 października 2011 21:26
http://www.galerie.fotodudek.pl/08-10-2011-kjzbyszko/index.html

okolice 73-78 zdjecia.

takie mam pytanko, wie ktos co moze doprowadzic do krwotoku z nosa? przesadzono z wysiłkiem? jest mozliwy krwotok od tego? z ciekawosci pytam, bo nie wiem czy krwotok z nosa na hubertusie to cos w miarę normalnego czy tak nie do konca? na jednym zjęciu chyba widzialam tez krew w pysku.

Z nosa albo faktycznie za duży wysiłek, albo ogólne osłabienie organizmu. Może po jakiejś chorobie jest i jeszcze nie wrócił do siebie? Kto wie. Co do krwi w pysku, to powód chyba tylko jeden... Na pewno krwotok z nosa na jakiejkolwiek jeździeckiej imprezie/treningu to nie jest nic normalnego...
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
15 października 2011 21:27
bemyself: co do krwotoku z nosa... siwej kiedyś sie krew polała... do dziś nie wiem dlaczego. To była jednorazowa sprawa ,nigdy więcej się nie powtórzyło. Nie zdążyła się wtedy ona jeszcze zmęczyć. Wytarłam jej nos chusteczką i krwotok ustał. Ale to było z 1 części chrap i nie tak obficie o.O Chociaż kto wie może jakbym jeździła dalej krew by się bardziej polała. Nie mam pojęcia co to wywołuje ale słyszałam ze faktycznie konie przy bardzo dużym wysiłku tak mają...

Edit: właśnie próbuje sobie przypomnieć czy to nie było w momencie kiedy siwa dostała bąble na pyszczku(nie pamiętam jak to sie fachowo nazywa)  .  Wet powiedział ze to z osłabienia organizmu , zalecił witaminki i wszystko wróciło do normy : ) Tak więc bardzo możliwa jest opcja o której mówiła moja poprzedniczka ; ) Że koń jest osłabiony
wątek zamknięty
bemyself opiekowalam sie koniem (znasz go), ktoremu sie krew lala z nosa. Po prostu mu jakies naczynie pekalo, najczesciej, jak goraco bylo. Sprawa nie jest bardzo powazna (no, chyba, ze leje sie, jak wodospad, to wtedy jest bardzo powazne). Jednak, zeby kontynuowac galopade na hubertusie na takim koniu... szkoda konia. Ja sie dziwie, ze nikt nie zatrzymal, nie zwrocil uwagi.

BTW, znalazlam znajomego na zdjeciu  💃
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
15 października 2011 21:43
ikarina: zdjęcia pokazują ze facet z konia zsiada . Podejrzewam ze ten krwotok trwał kilkanaście sekund. Potem ktoś powiedział i gościu z konia zsiadł. Widać ewidentnie że nie skończył sie bieg tylko go przerwali bo dalej ma lisa na rękawie...
wątek zamknięty
byc moze tylko naczynko poszlo, ale jesli kon by mial ku temu sklonnosci stwierdzone, to by go nie brali na "podlisowego"? tak samo jesli bylby oslabiony? bo patrzac na zapocenie koni, sądzę ze bylo dosc ostro, więc zapewne nie wzieli oslabionego. na to przynajmniej licze. nie sadzilam ze hubertus moze byc tak mocnym obciazeniem szczerze powiedziawszy.
wątek zamknięty
15 października 2011 21:55
Zalezy jaki Hubertus. Widocznie są i takie...
wątek zamknięty
skad wy sie urwalyscie? oczywiscie, ze to jest duzy wysilek np 20 min intensywnego galopu z dodaniami, zakretami i w emocjach. nawet dla wytrenowanego konia.
wątek zamknięty
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
15 października 2011 22:43
A przed samą gonitwą zazwyczaj odbywają się jeszcze tereny...
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
16 października 2011 00:03
Nie wiem jak reszta, ale pierwszy link jakoś mnie nie śmieszy. Bardziej to żałosne niż śmieszne.
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
16 października 2011 00:10
Jak dla mnie nic nadzwyczajnego koń dostał krwotoku z nosa zdarza się, nawet koniom które nie mają delikatnych i kruchych naczynek w nosie. Reakcja na to była jak najbardziej odpowiednia gostek dostał innego konia a koń z krwotokiem został wyłączony z gonitwy.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.