Imiona

Moja babcia też ma na imię Lodzia 🙂.
Czytałam kiedyś zestawienie najdziwniejszych imion... i zbiła mnie z nóg Oralia. 😂
Jak mi sie urodzi córeczka to bedzie Klementynka  😜
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
19 sierpnia 2011 14:14
Ja wymyśliłam sobie Kalinę.  😉
santa   Po każdej wojnie ktoś musi posprzątać.
19 sierpnia 2011 18:36
Pisał tu ktoś o imieniu Draga?
Od czego to jest zdrobnienie?
Bo coś mi mignęło ale nie mogę teraz znaleźć.
Wiedźma-a mnie Pulcheria, czad 😎

Armaquesse, Nalle - cudne imiona! mnie sie jeszcze baaardzo podoba Konstancja 😍
Konstancja super ale zdrobnienie Kostka czy Kostusia to jakos nie bardzo...
Mi sie od niedawna zaczela podobac Lilianka, Anastazja i Laura. Jak bede miala trzecia coreczke to jedo z nich otrzyma 🙂
ja mam na drugie Konstancja, jest okropne! Nikomu się nie przyznaję  🤣
A ja córce dam Pati. Syn Mati,będzie do kompletu  😉
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
20 sierpnia 2011 22:41
a ja ostatnio poznałam Mercedes 🙂
imię fajne wpada w ucho
Ja jestem Olga (właściwie Olga Anna, bo ksiądz nie chciał zgodzic sie na samą Olgę i na potrzeby chrztu mam drugie Anna), również dluuugo nie znosiłam swojego imienia. W szkole zawsze  byłam jedną Olgą, teraz na studiach też tak jest. Osobiście znam tylko jeszcze jedną Olgę 😉. Generalnie polubiłam to imię, mogło być gorzej 🙂

Moje ukochane  😍 dla dziewczynki Agnes, z męskich podoba mi się większość  😉
Olga sie nie przejmuj  😉 super imie. Koleżanka ma Oliwia,mówią do niej Oli ew.Oliwka.Moze komuś sie podoba,jej nie. A Twoje Olga brzmi fajnie.
Mnie mylą czasem z Kunegundą,że niby moje imie zdrobnione  😵
madmaddie   Życie to jednak strata jest
21 sierpnia 2011 07:53
a ja ostatnio poznałam Mercedes 🙂
imię fajne wpada w ucho

ja miałam być Mercedes 😁 i dobrze, że nie zostałam, bo miałabym takie samo imię jak koń w stajni w której pracowałam 😉
Mnie się podobają imiona Apolonia (Pola) i Olaf.

Mój brat miał być Ariel, na szczęscie jest Łukasz 😉

Ja Kasia, natomiast mój tato jak się urodziłam pił z kolegami  ze szczęscia wiadomo i na bombie pojechał mnie zameldować. Moja mama się zapytała gdy wrócił: "i jak? dałeś to imię które chcieliśmy?", tato: "tak, tak dałem Kazimiera tak jak chciałaś". Mója mama zawału dostała prawie, ale okazało się, że jestem jednak Kasią, a nie Kazimierą 😁 Chłopak woła do mnie Kazia czasem dla żartu 🙂

Na studiach natomiast miałam koleżankę Żaklin 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
29 sierpnia 2011 08:39
Z dzisiaj mogę dorzucić dwa imiona: Dżaneta i Young Girl - to drugie to imię koreańczyka! Tak, to imię mężczyzny! 😀
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
29 sierpnia 2011 09:00
to tak z wschodnich imion kiedyś prowadziłam jazdę dla Pana Icziroki ( nie wiem jak to się poprawnie pisze) 😉
Anderia   Całe życie gniade
05 września 2011 17:41
A ja jestem Anna, banalne, klasyczne polskie imię. W klasie jestem jedna Ania, ogólnie u mnie w szkole jest mało moich imienniczek. Ogólnie lubię je, zdążyłam się już przyzwyczaić, ale to też zależy jak się powie: Anna jest dla mnie za oficjalne, Anka ma zbyt negatywny wydźwięk, Ania, Aniu jest optymalne. Nienawidzę Aneczka, Anulka, Andzia, których to zdrobnień moja babcia namiętnie używa  😁 Brat jak chce mnie powkurzać mówi na mnie "Endżi", ale to chyba bardziej pod Angelikę podchodzi... No cóż, inteligencją to on nigdy nie grzeszył  😀
Drugiego imienia nie mam.
Z żeńskich strasznie podobają mi się Sylwia, Magda, Ola, Kasia, Aneta, z męskich Krzysiek, Michał, Paweł, Czarek, Patryk  😜 Ot najprostsze, dla mnie najpiękniejsze  😉
Ja mam teraz w klasie sporo niespotykanych imion 😉 Dalia, Samantha, Jurand, Rufin, Tymoteusz... Nawet mi się podobają, oprócz Samanthy- nie rozumiem nadawania zagranicznych imion do kompletnie polskich nazwisk 🤔
05 września 2011 17:57
nie cierpię gdy ktoś mówi na mnie Magda. wolę Magdalena, Madzia, albo już lepiej, żeby całkowicie darowali sobie imię.
brzydkie zdrobnienie 🤔wirek:
madmaddie też tego nienawidzę, ale nauczycielowi tego nie powiem...  🤔wirek: Za każdym razem wszyscy mówią do mnie 'Magda'  😵 Choć pełne imię Magdalena baaardzo mi się podoba. A miałam być Moniką  😲
05 września 2011 19:59
nauczyciele do mnie po nazwisku (którego swoją drogą nie cierpię)

a pełnym imieniem zwraca się do mnie tylko matematyczka.  😵 stąd, źle mi się to kojarzy  😁
Atamanka, Dalia i Idalia, uwielbiam te imiona.

madmaddie, nopehow- a ja jestem 'sama Magda, bez Leny'. rodzice chcieli być originalni (tata żartował sobie z babci, która chciała żeby jak najszybciej wybrać imię, że będę się nazwać Samarkanda albo Nefretete  :hihi🙂  ale lubię moje imie, czasami miewam problemy, gdy ludzie twierdzą że nie ma takiego imienia jak Magda i to tylko zdrobnienie. Czasami musiałam latać po 2x z papierami, bo gdy wpiszą 'Magdalena' a wszędzie indziej jest 'Magda' wtedy dokumenty bywają nieważne...

moja mama uwielbia krótkie imiona na 'I'. mogłam być Idą/ Igą. a mój brat... Iwem, ale na szczęście stanęło na Igorze.
Nie wiem, czy już pisałam, ale strasznie podoba mi się Ina, Ita, Irma, Inez, Iliana(nie ma to jak "I"  :hihi🙂 i jedna z wersji Katarzyny po angielsku: Kathleen  😍
W ogóle to bardziej podobają mi się obcobrzmiące imiona, ale nie te "zjechane" już Dżesiki etc, te polskie brzmią tak jakoś... wiejsko  😁 nie wszystkie, ale jednak.
O, i ostatnio bardzo polubiłam Krzysia

Niedawno spotkałam się z Grzymisławą i Olimpią.
mam w klasie Viennę i spotkałam się z imieniem Sedonia 🙂
Young Girl - to drugie to imię koreańczyka! Tak, to imię mężczyzny! 😀

Ja w pracy spotkałam wietnamczyka o imieniu Oo. Duże "O" i małe "o" 😀
Mój ostatni hit, jeśli chodzi o dziwne imiona - Kwiatosława, zasłyszane z opowieści 👍
Z imion dla dziewczynek ostatnio bardzo spodobało mi się Andrea no i od bardzo dawna Agata i Zuzanna. Z męskich typów to Artur i Hubert 😉
Judyta jest cudowna, ale połączenie Judyta Maria jest po prostu epickie. Kocham moją Mamę 😁
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
22 października 2011 09:17
My zgodnie z K. stwierdziliśmy, że jak będziemy mieć kieeeeeeeedyś córeczkę, to jedynym imieniem wchodzącym w grę jest Raissa 😀 Obydwojgu nam strasznie się podoba 🙂
Chłopca chciałam nazwać Ragnar, ale nie zrobię mu aż takiej krzywdy  😁 Podoba mi się za to Jacek i Gabriel 😉
Raissa? Raissa Kowalska, trochę jak Żanet Kaleta 😉  Samo w sobie ładne, ale czy na polskie realia? Mówię to jako mieszkanka terenów zdominowanych przez mniejszość niemiecką, gdzie Jennifer Walczak jest na porządku dziennym. Te dzieciaki średnio się z tym czuły. No, ale z gustami się nie dyskutuje 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się