Siodło skokowe

mam pytanko moze zna ktos  francuskie siodlo marki Tolga. Obecnie dostalam je na probe ale nigdy nie slyszalam o tej marce.
Ktoś jeżeli to nie problem to zrób proszę
malvaas to belgijskie wysokiej klasy  siodelka,w skokowce nie jezdzilam,ale ujezdzeniowke mialam przyjemnosc testowac🙂
super skorka, bardzo miekkie siedzisko🙂
wrzuc w google wyskoczy Ci katalog ze zdjeciami modeli i opinie z zagranicznych forum
a dzieki wielkie cos czytalam na zagranicznych forach, jeszcze w nim nie siedzialam nie bylo okazji. Wyglada dosc fajnie zobaczymy jak w praktyce. A co sadzicie o delgrange?
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
29 września 2011 19:28
sądzimy, że wystarczy użyć wyszukiwarki w ramach tego wątku
bardzo satysfakcjonująca odpowiedz. Skoro watek ten jest na temat to chyba warto go rozkminic. Poza tym chciałabym uzyskac szersze info. Widze ze umocnilas swoja pozycje na forum wiec stad twoja riposta. Szukac moge ale rowniez zapytac nie zaszkodzi.
30 września 2011 16:36
🙄 zadałaś sobie trud wrzucenia delgrange do wyszukiwarki? 😎 🙄
http://re-volta.pl/forum/index.php?action=search2

Widze ze umocnilas swoja pozycje na forum wiec stad twoja riposta.

ke??? 😂 😵

p.s. Ramires - dziś wieczorem zrobię fotkę na bank,wczoraj nie dałam rady  😡
nawet nie wiesz jak wielki😉
Ja nie mam aparatu a moja komórą kolor nie wychodzi nawet podobny do realnego 😵
Jest ciemne, to fakt, ale przez to b. eleganckie.
a mi się w końcu realnie przybliżył termin odbioru siodła  🏇 Bogdan znalazł brązową skórę w ciepłym odcieniu, także już nie długo 😉 Ta ciemna czekolada jest dla mnie zupełnie ciemna, jak czekolada z 90 % zawartością kakao 😉
10 października 2011 18:44
a ja widziałam nowy odcień czerni HBC 😎
p.s. Honorata,I lov u  🏇
Sanndy   „Czy dajesz siłę koniowi…”
10 października 2011 19:31
miał ktoś doczynienia z niemiecką firmą REP?
interesują mnie opinie..
hehehehehe przepraszam ale się usmiałam 🙂
hanoverka napisała "I ja jako potencjalny klient prócz kwestii wizualnej potrzebuję również tego jak dane siodło leży na koniu."

I jako potencjalnego klienta interesuje Cię to jak siodło leży na innym koniu niż ten, na którego byś ewentualnie miała takie siodło kupić? Pytanie retoryczne  😂
Cejloniara jaja se robisz? Serio nie rozumiesz co autor miał na myśli?
Ktoś ja Ciebie też 🙂 ale proszę wyjaśnij bo mi się tu ludzie pytają od odcienie czerni  :kwiatek:
o co chodzi z tą czernią? 😲

Chcę żeby już była moja kolej na Bogdanowe siodło, bo skoczyłam wczoraj rów w ujeżdżeniówce w terenie i nie jest to najlepsze siodło do tego 🤣
11 października 2011 07:30
Ktoś ja Ciebie też 🙂 ale proszę wyjaśnij bo mi się tu ludzie pytają od odcienie czerni  :kwiatek:

co tu tłumaczyć,przeciez specjalny odcień czerni jest tylko dla wybrańców,a nie komrecyjnie  🏇

p.s. ludzie - żart,żart,żart,gra słów z mojej imprezy urodzinowej,więcej luzu  😁
Ja mam specjalny odcień czerni = w końcu je wyczyściłam i naolejowałam tak jak powinnam🙂 i rzeczywiście czarne. 😁

Co do mierzenia HBC... no nie da się zanim powstanie na danego konia. To naprawdę są siodła na miarę i inne będzie pasować na konia idealnie tylko gdyby ktoś posiadał konie-bliźniaki.

Ja już pisałam, że nie pożyczam swojego, żeby ktoś sobie na swojego konia przymierzył bo to się z celem mija. Ale zapraszam, zawsze można sobie na mojego tuptusia w Baborówku wsiąść i nawet coś skoczyć😉

mamy w stajni pierwsze HBC, macałam - wykonanie rewelacyjne, materiały też. pierwszy raz na koniu widać było faktycznie, że musi się jeszcze ułożyć 🙂
11 października 2011 10:10
kotbury, by dostaliśmy oficjany zakaz konserwacji sprzetu od producenta 😁

u nas w ekipie jest teraz chyba w sumie 8 siodeł,więc mamy mozliwość przymierzania sobie nawzajem,co sprawia,że termin zamówień przesunął się jak dobrze pamiętam na listopad...listopad 2012 😁
Ja miałam sobie przekonserwować po otrzymaniu... ale oczywiście zamiast olejem, jak zalecane zrobiłam smarem (chyba z podniety, że je mam nie dotarlo do mnie to co mi Honorata i Bogdan mówili). No i od tego czasu kurz mi się tak niefajnie lepił... no i w ten weekend była ładna pogoda to postanowiłam przedzimowe konserwacje zrobić i zmyłam smar i przejechałam delikatnie olejem i super jest.

A  w ogóle to się na was na te 8 siodeł obrażam! ja tu liczyłam na to, że u nas pobijemy rekord bo mają być 3 wrotki (2 już są) plus jedna ogólnoużytkówka a tu dupa. 😜
11 października 2011 10:28
no u nas obecnie jest 7 monoflapów wrotki i jedno klasyczne,dwupłatowe.
zamówione kolejne 2.
nie liczę siodeł,które zostały przez Bogdana rewitalizowane albo dopasowane 🙂

także - pfff,co Baborówko wie o HBC?

ja wiem,że na Pomorzu są conajmniej jeszcze 3 siodła już dostarczone i koleinych kilka w realizacji 🤣 pomijając oczywiście te,które wymieniłam powyżej.
są jakieś specjalne metody konserwacji HBC ? 😉
no właśnie - Bogdan podaj czym najlepiej i jak często ? mi na tybince się wytarło z jednej strony mocniej i straaasznie mnie to denerwuje
ale siodło jest super, jak wsiadam na inne to tęsknię za moim
12 października 2011 10:29
ja ostatnio usiadłam w jakiegoś prestiga - masakra,czułam się,jakbym siedziała na 2 poduszkach,pięto wyżej nad koniem...skończyłam jeździć po 15 minutach,bo nie mogłam się odnaleźć 😉

Bogdan kiedyś wspominał coś o smarze z pszczelim woskiem,nie pokręciłam czegoś?
dużo smarów ma wosk pszczeli, chyba curium nawet. Chcę już moje, szkoda, że przyjdzie jak będę wyłączona z jazdy na min. miesiąc ;(
reklama
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] prosze zapoznac sie z regulaminem forum. ogloszenia, reklamy i inne formy autoporomocji dozwolone sa tylko w watku ogloszeniowym. uzytkownik pod "reklamowym" nickiem moze udzielac sie jedynie w tym watku. jesli chcesz brac normalny udzial w forum prosze zwrocic sie do administratora o zmiane nicku.
Sommer zgarniesz po uszach za reklamę w nieodpowiednim wątku. Zmykaj do watku ogłoszenia 🤬
wow, wyglada jak ujezdzeniowka  😲
bo chyba jest nie ?  😲
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się