... ślub :) ...
dziekuje wszystkim za mile slowa 😉 Gandalfa dostalam od przyjaciolki 🙂ogolnie to wiedzialam ze planuje mi sprezentowac konia. walacha widzialam tydzien przed slubem na zdjeciu.na zywo dopiero wczoraj wieczorem. fotki dodam wieczorem na innym watku 🙂 dam znac 🙂
edit: Nowsze fotki Gandalfa z dzisiaj
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,41894.msg1147833.html#msg1147833
Dziewczyny ile dostawałyście zdjęć ślubnych od fotografa?
zabeczka17, jaki ja mam sentyment do kolorowych...moja pierwsza była srokata- śliczny!!!
ninevet, ja dostałam około 100zdjęć obrobionych a razem coś około 1000 z sesji, kościoła, imprezy.
kot jestem w Tobie zakochana 🙂
katka nie mam jeszcze sukni wybranej, szczerze mowiac nawet po sklepach jeszcze nie chodzilam! Chociaz oszalalam na punkcie tej
http://www.lightinthebox.com/Ball-Gown-Strapless-Floor-length-Satin-Organza-Ruffles-Wedding-Dress--WSM0178-_p174773.htmlz bardziej "odjechanych" moj nr jeden

slub dopiero za rok w lipcu, ale juz zacieram rece 😀 Bedzie super, mam nadzieje! Impreza bedzie, pod namiotem, fotograf juz zalatwiony (moj wymarzony wysniony Zbyszek Kruk 😀 ), kupa rzeczy do zalatwienia, wymyslenia itd, ale poki co sie jeszcze za bardzo nie wczuwam 🙂 Jeszcze duzo czasu.
kon w prezencie.. łaaaaaaaa, zazdroszcze!!!
nerechta suknia wygląda cudnie 😜 😜 😜
ktora?? 😀
patrzcie na to... ja p&^%$#$$, jaka akcja!!!
hahaha... normalnie smieje sie i rycze jak to ogladam 😀 Ale koles sobie wymyslil!! No nie moge!! 😀😀😀
nerechta swietne ! 😀 Niektórzy to mają pomysły niesamowite na prawdę 😀
zabeczka17- Takiego prezentu ślubnego można pozazdrościć 😉
Dziewczyny jak patrze na wasze zdjęcia ślubne to aż mnie korci aby P.ciągnąć do ołtarza 😁
Ale po zaręczynach jesteśmy 2,5 roku, ślub będzie za jakieś 3 lata, więc tez się doczekam tego pięknego dnia 😍
Jeśli ktoś robi weselicho w okolicach Łodzi, to mogę polecić fantastycznego fotografa, już na drugim weselu ją spotkałam, z pierwszego efekty super, dziewczyna potrafi "wejść" w zabawę, ale nie jest nachalna
siwaa, ja bylam zareczona 5,5 roku zanim byl slub 😎
Gienia-Pigwa- hiihi , ja sama nie wiem czy Cie nie przebiję. Jak na razie są ważniejsze sprawy niż ślub, choć nie mówię że nie chciałabym być już mężatka. 😀
3 lata to tyle czasu!! dizo sie zmieni i moze wczesniej uda wam sie podbrac 🙂
Co by tu ubrać na cywilny 🙄
(własny)
Marzyło mi się niegdyś o takiej sukni ala dworskiej, z dużym kuprem, warstwami, halkami, marszczonymi ramionami i stójką, guziczki, welurem może na wierzchniej warstwie. Dla partnera coś w rodzaju baron, burmistrz z podobnego okresu.
Szukałam wypożyczalni strojów karnawałowych, przy teatrach, ale nie mogę znaleźć.
Nie upieram się jednak przy tym pomyśle. Chciałam bym coś innego, coś oryginalnego, ciekawego. Też muszę brzuszek przewidzieć. No i to, że może być chłodno już, nawet zimno.
Jakieś pomysły?
Kochane mezatki!
Powiedzcie prosze jak u was czasowo rozkladal sie dzien slubu?? O ktorej byla ceremonia, o ktorej obiad, co potem, o ktorej zaczynal grac zespol i o ktorej konczyl, i ogolnie jak wszystko wyszlo w czasie? Czy jest cos co chcialybyscie zeby jednak trwalo krocej albo dluzej??
Zastanawiam sie nad ta kwestia bo obawiam sie ze jak slub bedzie za wczesnie (np o 12 czy 13) to za duzo bedzie czasu do zalepienia nie wiem czym - z nami to jeszcze pol biedy, bo bedziemy mieli maly plener z fotografem, ale co z reszta gosci?
jak to u was wszystko wygladalo? oswieccie mnie prosze i rozwiejcie moje watpliwosci 🙂
Jeszcze odnosnie samego przygotowania i fotografa - jak dlugo/ile przed sama ceremonia robilyscie caly make up i fryzury? W domu czy w salonie? Na jaka godzine przyjezdzal fotograf?
TYLE PYTAN haha! W ogole nic nie wiem i niczego nie moge sobie wyobrazic 😀
Dziewczyny ratujcie... co pierwsze po ślubie:
1)Meldunek- maż jako właściciel może mnie sam zameldowac?
2)Czy wymiana dowodu?- zmiana nazwiska i miejsca zamieszkania.
Jakie jeszcze urzedy mnie czekają z nowym dowodem?
meldunek
Wymeldowujesz sie od siebie meldujesz u ..u..siebie? z meżem znaczy hehe,wymiana prawa jazdy dokumenty gdzie widnijeesz ze swoiom panienskim nazwiskiem
A przy wymianie dowodu również skarbówka. Ale do nich dostaje się papier dopiero przy odbiorze dowodu.
Meldunek. Bez tego nie wyrobisz dowodu. Jestem na świeżo 😉 Każą miesiąc czekać :/ Ale już za tydzień odbieram, i potem skarbówka, prawo jazdy, bank... Masakra, baba jak zawsze ma gorzej. Jeśli mąż jest właścicielem domu/ mieszkania, potrzebny jest na to dowód (akt notarialny), dowód męża do wglądu, akt małżeństwa do wglądu.
Żabeczka, nie bądź wiśnia, daj jakieś fotki... 😉
Meldunek- maż jako właściciel może mnie sam zameldowac?
haha jak to brzmi 😀 wlasciciel zony? 😉 😀
zawsze jest opcja zostac przy panienskim nazwisku i wtedy nei trzeba zmieniac dokumentow 😉
dziewczyny dziękuję 🙂 😡 😅
Czyli co najpierw meldunek a później dowód... i reszta papierków.
jezu ile to mnie bedzie kosztowało urlopów i wczesniejszych zwolnien z pracy ;/
maleństwo może nie uwierzysz ale nie mam ani dvd ani fot 🙂 czekamy na sesję która ma się odbyć pod koniec października, razem z kamerzystą ( teledysk wstępny do filmu z wesela) 🙂
Własnie w tym tygodniu jade uprać kiecę i garnitur męża.
Uwierzcie mi jak tylko coś dostanę natychmiast tutaj wstawię 🙂
I jeszcze paszport! Na prawko krotko sie czeka, takze no worry. Ale jak sobie przypomne te przymusowe wizyty w PL rok temu..brrr..
A wiecie może jak to wygląda przy własnej firmie?
Miesiąc się czeka na dowód- tak?
Meldunek od ręki.
Jak czekam miesiąc na dowód to co z deklaracjami ZUS?
To się liczy od momentu otrzymania dowodu?
Masakra..
Wymieniałam ostatnio wszystkie dokumenty. W zasadzie wyrabiałam nowe po stracie. Do chwili, kiedy nie dostałam nowych obowiązywały mnie te zagubione (poza prawkiem) - numer dowodu itp.
Dowód - miesiąc czekania (od chwili odebrania mam 30 dni na powiadomienie skarbówki o zmianach)
Prawo jazdy - tydzień
zabeczka zabije Cie za odwrocenie uwagi od mojego dramatycznego postu!!! :P
Dziewuchy, wypowiadac sie prosze!!!
nerechta dobre pytania. Chętnie poczytam odpowiedzi.
Mogę Ci powiedzieć, że paznokcie robię dzień przed ślubem.
Ślub mamy na 17, więc o 10 mam fryzjera w salonie, na 13 przyjeżdża moja koleżanka wizażystka i będzie malowała mnie, moją mamę i świadkową.
My mielismy slub o 16, bo rodzina rozsiana po calej Polsce i chcielismy zeby sobie mieli czas dojechac. Reszty Ci nie powiem, nie mielismy zadnych blogoslawienstw orkiestr i innych takich. Bylo przyjecie zaraz po slubie, z muzyka z komputera. O jakichs tam porach restaurator podawal cieple dania. Zadlismy sie z tym na niego bo mial doswiadczenie. O 12 chyba byl tort, wczesniej jakis gulasz i w nocy barszczyk. Nie chcielismy miec tez jakiejs wilekiej sesji i nie chcielismy zostawiac gosci samych wiec zdjecia zrobilismy sobie przed slubem w hotelu i parku obok. Fotograf byl gdzies tak godzine przed slubem. Fryzure i makijaz robilam w jednym miejscu, chyba z 1,5h to trwalo. Paznokcie robilam dzien przed. Kilka dni wczesniej zabezpieczylam utwardzaczem, zeby przypadkiem nie pourywac.
Nerechta odnośnie fotografa to już zależy co Wy chcecie. Jeśli chcecie zdjęcia z przygotowań to musi przyjechać wcześniej. My zazwyczaj klientom robimy od błogosławieństwa. Natomiast kumpela i kuzynka nie chciały błogosławieństwa, więc jechałam prosto pod kościół.
Sesje plenerową zawsze lepiej jest zrobić po ślubie w jakiś wolny dzień. Wtedy jest wszystko na spokojnie, bez napinki i można kombinować do woli, a jak wyjdziecie w trakcie wesela to jednak wszystko szybko szybko, bo goście czekają.
baffinka, od blogoslawienstwa czyli od czego?
jak to wyglada?
My sesję plenerową zaplanowaliśmy na tydzień po ślubie 💃
Już zaczęłam przygotowania 😁 mój koń z białą firanką na grzbiecie wygląda prześmiesznie 🏇
kujka - chyba chodzi o to, że przyszły Pan młody, prosi rodziców narzeczonej o blogosławieństwo. Jedzie do domu Panny młodej, prosi o jej rękę coś tam coś tam 😉