NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE
sianecka, dzięki :kwiatek:
asds, dałabym sobie głowe obciąć że wstawiałaś fotki grubcia w tym padzie albo ja już zwidy mam 🤔wirek:
Wracając do KC kupiła ode mnie dużo rzeczy jak stała z końmi w Karolinie, moja koleżanka pośredniczyła w tej transakcji, też było troche problemów z zapłatą za sprzęt, po groźbach na fb oddała część sprzętu a za reszte się w końcu rozliczyła.
edit. mamy społeczniaka na forum 👍
Zostałem poproszony o zaznajomienie się ze sprawą dot. transakcji sprzedaży siodła przez panią KC pani AS, która miała miejsce w styczniu 2011 r. Pani KC powierzyła pani AS siodło celem wypróbowania go, ponieważ pani AS wyraziła chęć nabycia przedmiotowego siodła. Strony ustaliły cenę zakupu. Po miesiącu pani KC zwróciła się do Pani AS o zapłatę lub zwrot siodła. Od tego momentu, kontakt z panią AS był utrudniony, do dnia dzisiejszego pani AS nie zapłaciła ani nie zwróciła siodła pani KC. W związku z tym, że nie było innej możliwości odzyskania ww. siodła pani KC udała się na policję celem złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez panią AS. Jednocześnie pani KC posiada wszelkie dokumenty na podstawie, których można stwierdzić, że jest właścicielką przedmiotu transakcji oraz zgodnie z jej oświadczeniem panią AS nie posiada żadnego pokwitowania zapłaty ceny. Ww. czyn jest sprzeczny z art. 284 § 2 KK., Kto przywłaszcza sobie powierzoną mu rzecz ruchomą i podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
W lutym 2011 r pani KC został skradziony popręg ze stajni zdarzenie zostało zgłoszone właścicielowi stajni. Pani KC posiada smsy w których pani AS przyznaje się do samowolnego zabrania popręgu oraz informacjami o próbie sprzedaży go na stronie internetowej. Ww. zdarzenie zostało również zgłoszone w formie zawiadomienia o przestępstwie na policji.
Jednocześnie wzywam panią AS do uregulowania zobowiązania lub zwrot nie swojej własności.
Marek Ochman
Radca Prawny
pełnomocnik pani KC
Zwracam się z prośbą do wszystkich, którzy mogą wnieść coś w tej sprawie o kontakt na maila. Jednocześnie proszę o osoby które kontaktowały się z pania AS w sprawie zakupu popręgu.
MarekOchman, czy mógłby pan podać forumowy nick tej osoby, która oszukała pana klienke? Łatwiej będzie nam pomoc.
Właśnie ani KC ani AS nic nam nie mówi.
zdaje sie, ze chodzi o sianecka i kc
Zostałem poproszony o zaznajomienie się ze sprawą dot. transakcji sprzedaży siodła przez panią KC pani AS, która miała miejsce w styczniu 2011 r. Pani KC powierzyła pani AS siodło celem wypróbowania go, ponieważ pani AS wyraziła chęć nabycia przedmiotowego siodła. Strony ustaliły cenę zakupu. Po miesiącu pani KC zwróciła się do Pani AS o zapłatę lub zwrot siodła. Od tego momentu, kontakt z panią AS był utrudniony, do dnia dzisiejszego pani AS nie zapłaciła ani nie zwróciła siodła pani KC. W związku z tym, że nie było innej możliwości odzyskania ww. siodła pani KC udała się na policję celem złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez panią AS. Jednocześnie pani KC posiada wszelkie dokumenty na podstawie, których można stwierdzić, że jest właścicielką przedmiotu transakcji oraz zgodnie z jej oświadczeniem panią AS nie posiada żadnego pokwitowania zapłaty ceny. Ww. czyn jest sprzeczny z art. 284 § 2 KK., Kto przywłaszcza sobie powierzoną mu rzecz ruchomą i podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
W lutym 2011 r pani KC został skradziony popręg ze stajni zdarzenie zostało zgłoszone właścicielowi stajni. Pani KC posiada smsy w których pani AS przyznaje się do samowolnego zabrania popręgu oraz informacjami o próbie sprzedaży go na stronie internetowej. Ww. zdarzenie zostało również zgłoszone w formie zawiadomienia o przestępstwie na policji.
Jednocześnie wzywam panią AS do uregulowania zobowiązania lub zwrot nie swojej własności.
Marek Ochman
Radca Prawny
pełnomocnik pani KC
to proszę o kontakt, bo ja mam dowody na trochę inne postępowanie pani KC i zamierzam iść na policję 😤 😤
Witam, panie Marku, (jak słyszlam od Klaudii wujku, tato, dawco pieniędzy), prawda ....?
bardzo ładna bajka, zostało pominiete, że klaudia dostała ode mnie pieniądze do ręki, całe 2000 zł w gotówce za siodło popręg oraz pusliska,
siodło dostałam, popręg faktycznie sama zabrałam ze stajni w mińsku, puślisk do tej pory nie mam.
zapomniala równiez dodac, że oszukała mnie z wiekiem siodła. Reszta sprawy na policji. Do zobaczenia.
Innych uzytkowników jedynie przestrzegam przed zakupami u klaudi, - konto na allegro też ma..
Moją mandantką jest pani K C a osobą przeciwko której zostały sformułowane oskarżenia jest pania Joanna Sianecka prosze o kontakt na maila Marek.Ochman@gmail.com .
Dziękuję
jestem osoba oszukaną przez kc
kupiłam siodło w "idealnym stanie" na allegro-przyszedł śmieć a nie siodło
natychmiast je spakowałam i odesłałam do kc
mam dowody, korespondencję mailowa, zdjęcia, potwierdzenie odbioru siodła przez kc itp
pieniędzy z powrotem nie otrzymałam 😀iabeł:
ale kupowałam na allegro, wiec jestem bardziej spokojna niż osoby, które kupowały od niej bezpośrednio
http://allegro.pl/show_user.php?uid=22301380z panem "ochmanem' kontaktować sie nie zamierzam, będzie mógł ustosunkować się do zarzutów w momencie otrzymania pozwu-czego nie wykluczam
kc dałam czas do piątku (dodaje jej sobotę i niedziele gratis), potem pójdę na policję
Kontakt ze mną byl utrudniony ?!
Widzieliśmy sie z klaudia raz na tydzien na fajku czy butelce !
20 lat mieszkam w jednym miejscu, 5 lat mam te same numery telefonów.
I do tej pory miałam praktycznie codziennie kontakt z chłopakiem Klaudi!
Panie Marku radze zapoznac się z życiorysem Klaudi, a nie bronić kogoś takiego, i niszczyć przy okazji sobie reputacje!
Sianecka jeśli nie poprosiłaś o potwierdzenie zapłaty to niestety prawnie ukradłaś siodło. Twoje słowo, przeciwko słowu Klaudii, ale żadnego dowodu na załatę nie ma.
no pewnie, że prosiłam się o umowe, raz nie miała tuszu, potem drukarki, dowodu osobistego tez nie miała, prawa jazdy również.
są świadkowie, ale to jak mówie, już na policji.
a prawnie jest tak, że istnieje umowa słowna, tym bardziej między dwójką znajomych, no cóż zabardzo łatwowierna jestem.
Tak, ale traci ważność gdy występuje umowa pisemna (np. dowód na to, że Klaudia jest właścicielem siodla).
Przerabiałam to z właścicielem Veny, które wg umowy pisemnej nie byl zobowiazany do codziennego scielenia (umowa bardzo ogolna), a chcial mnie podac do sadu, bo nie chcialam mu zaplacici, gdy moj kon stal na samym gnoju oraz nie bylo w stajni siana. (kwestia ureg. fin. byla juz dokladnie opisana).
Naciau, skoro nie raczysz mi odpisać na pw, a udzielasz się w tym wątku, to może tu odpowiesz dlaczego przesłałaś mi czaprak z rudymi kropkami, o których nie było mowy w opisie?
Proszenie o podpisanie umowy przerabialam z forumową Severus. Zawsze coś stało na przeszkodzie. Umowy żadnej nie było w końcu, po miesiącu powiedziałam, że nie ma prawa dotknąć konia (współdzierżawa), bo okłamywała mnie na 1000 sposobów co z tym koniem robiła. Dziewczyna udaje zahukaną i grzeczną, a w rzeczywistości niezła... z grzeczności nie naiszę tych wyrazów 😉
o to też dziwna sprawa...
nie ma co tracić dnia, trzeba jechać do stajni 🙂
Szanowna Pani Joanno
Kazdy może skorzystać z pomocy prawnika , nie ma co dochodzić prawdy na forum, albo argumentować czyjeść uczciwości lub nieuczciwości wcześniejszymy uczynkami lub opiniami innych znajomych. Zachęcam do polubownego zakończenia sporu.
Pomoc prawna jak zapewne Pani się doskonale orientuje jest powszechnie dostępną usługą dla każdego i nie wpływa na opinie o prawniku.
to jak pan będzie powiedzmy..."widział" się z KC to po wszystkim - pan jej przypomni żeby oddała pieniądze 😉
żaden szanujący sie prawnik nie wdałby się w pyskówkę na forum i tyle.
no prosze, czyli to cos co kupilo ode mnie pewna rzecz na allegro i nie zaplacilo to owa klaudia...
mh..jakby ktos potrzebowal kolejnej osoby w stosunku do ktorej nie wywiazala sie z umowy polecam sie-askarka z allegro🙂
Ogromny minus dla oszustki Naciau!!! Przysłała mi brudny czaprak nic nie wspominając o rudych plamach, teraz nawet nie raczy odpisać na PW, a spokojnie udziela się w innych wątkach i nadal wystawia rzeczy na sprzedaż.
Jakaś paranoja. Przez rok nie byłam oszukana przez nikogo na Re volcie. A 2 lub 3 (z jedną właśnie wyjaśniam) osoby, od których ostatnio kupowałam rzeczy okazały się zwykłymi złodziejami wciskającymi zniszczony lub uszkodzony sprzęt.
NIE POLECAM TRANSAKCJI Z NACIAU. Jest to perfidna, bezczelna oszustka.
wszystko było na zdjeciach ! wyprany czysty czaprak ! nie jakaś szmata , dziewczyno naprawde przemyśl to..
i nie nazywaj mnie oszustka , bo zdjecia mialas REALNE !!
Niesamowite, doczekałam się odpowiedzi! Pytałam o różne uszkodzenia i wady czapraka, napisałaś, że jest w bdb stanie i żadnych w/w nie ma. Jesteś niepoważna i oszukujesz ludzi, potem nawet nie masz odwagi odpisać, żeby wyjaśnić sprawę polubownie, nie na forum.
P. S. Na jakich zdjęciach? 😂
Brzoza a jeśli można wiedzieć co za czaprak kupiłaś?
sprawa wyjasniona z Brzozą
ja dopisuję SIWEK - na początku września chciała ode mnie kupić zastrzyk z kwasu. Zależało mi na sprzedaży, bo był przeterminowany, więc dobrze było go szybko wykorzystać. Umówiłyśmy się na spotkanie, ale je odwołała i następny termin był bliżej nieokreślony, więc zaproponowałam, że jej wyślę, a ona mi zapłaci. Zastrzyk wysłałam koło 10 września, dostałam wiadomość, że paczkę odebrała, ale zapłaty do tej pory nie ma i nie ma też kontaktu. Nie odpisuje na pw, mimo że się loguje.
Kwota może nie jest zawrotna i sama się prosiłam, bo wysłałam przed zapłatą, ale to nie jest powód, żeby postępować tak jak SIWEK. Nie polecam i będę drążyć dalej, na szczęście jest z Warszawy, więc w razie czego się przejadę do jej domu.
minus dla intryga92 niepoważna osoba zamawia już niby robi przelew i kontakt się urywa,nie polecam
Matko, co się dzieje????? Z dnia na dzień lista się wydłuża!!!!!! Bardzo to przykre.
Aktualizacja
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,5367.msg1198350.html#msg1198350
Czy mogę zaproponować małą zmianę? Dużym ułatwieniem byłoby uporządkowanie listy alfabetycznie.
Proszę i już się nie wcinam, Dragonnia :kwiatek:
ARONIA222
Adrianna32
agata*
agata1990
AGRESTOWA
Alicję W
Andre
annkathrin
arabianka
Atos
BaŚ