Jeśli chodzi o pierwsze to mam kadr, gdzie więcej było prawej, ale wygląda nienaturalnie, a padające z góry światło wtedy nie jest tak wyraźne. Myślałem o szerszym kadrowaniu żeby więcej tego promienia wyciągnąć, ale z tyłu kończyła się linia drzew, a zależało mi na kontraście między siwką, a tłem. Moim zdaniem tak jest lepiej. Jeśli chodzi o piąte to masz rację - kadr samej klaty jest bardzo fajny bo taki też mam(a kobyła i szyiskiem i klatą wrażenie robi), ale wrzuciłem tutaj to, bo zawsze świetnie mi się ją ogląda na parkurze - bez tego bystrego łba, którzy przyciąga Twój wzrok, wydawało się to takie bezpłciowe(ale to bardzo subiektywne odczucie). Co do szóstego to najmniej mi się z tych wszystkich tutaj podoba, wstawiłem bo pisałem coś o tym, że chcę się makr uczyć. Z siódmym to się mylisz - koń nie ma lekko wystraszonej miny, ona ma bardzo wystraszoną minę ; ) Zaraz po początku zdjęć ni z gruszki, ni z pietruszki na pogranicznych polach zaczęła się orka... Nawet po "robocie" nie udało się jej do końca uspokoić, a zdjęcia z jazdy kompletnie nie wyszły. Cholera, może te uszy "szopnąć"? Niemniej jednak wrzuciłem te 3 ostatnie jako analogiczny bonus, bo klisz tu jeszcze chyba nie było. Dzięki za opinię.
P.S. nie ma tam przepaleń
KLIK : niebieskie miejsca to brak danych w cieniach, czerwone w highlightach, więc z monitorem jest tak, jak mówisz. Przejrzyj wątek kilka stron do tyłu, pisałem jak skalibrować monitor pod fotografię : )