Świąteczne kartki re-voltowiczów II edycja
Ja w wielkanocnej nie dostałam jednej 🙁.
A moglibysmy jeszcze zdefiniowac, jak mocno trzeba sie przylozyc do tych kartek? W zeszlym roku mi bylo glupio, bo kupilam gotowa kartke i napisalam na niej kilka zyczen, a w zamian dostalam piekna, robiona recznie, z pieknymi zyczeniami. Doslownie myslalam, ze sie zapadne pod ziemie, gdybym wiedziala, ze tak bedzie, duzo bardziej bym sie postarala.
Ale moim zdaniem łatwo dojść do tego, kto nie wysłał kartki.
Przecież koordynator chyba zapisuje sobie kto kogo ma. Np ja nie dostałam jednej kartki, więc chyba powinien gdzieś mieć zapisane kto "miał mnie" i wiadomo kto nie wysłał.
Mam nadzieję, że napisałam zrozumiale?
bardzo dobrze napisałaś
też jestem za tym, by wypisywać osoby, które kartek nie wysłały i tyle!
Ja mam zapisane do kogo wysyłałam kartki na Boże Narodzenie i Wielkanoc
pokemon, ale ja np. zostałam wywołana do tablicy za niewysłanie bodaj jednej, czy nawet dwóch kartek, a później okazało się, że to był błąd natury technicznej. koordynatorowi coś się poprzestawiało i dostałam inne adresy, aniżeli powinnam(czy coś w ten deseń).
Bo wszystkie 3 kartki wysłałam, a i obdarowani sami potwierdzili ich pojawienie się u nich w domu 😉
ikarina jako, że miałam kontakt, będąc jeszcze w Białymstoku, z naszą regionalną bazą esn(projekt erasmus) kupiłam kartki robione przez moich znajomych zagraniczniaków, a cała kasa ze sprzedaży została przekazana na Dom Dziecka w Białymstoku.
Życzenia pisałam od serca, miałam to szczęście, że dane mi było wysłać pocztówki do voltpirów, których bardzo cenię 😉
Umówmy się, że osoby, które nie wyślą kartek idą do NIEUCZCIWYCH VOLOTPIRÓW a co! W końcu zobowiązują się wysłać, nie dotrzymują słowa.
Postaram się dziś ogarnąć poprzedni wątek i zrobić czarną listę czyli wypisać osoby, które w zeszłej edycji nie słały. Jeżeli takie osoby są juz zapisane to niestety wyślę im Pw " Zgodnie z nowo ustalonymi zasadami, decyzją większości muszę poinformować Cię o wykluczeniu z zabawy. " Coś w tym stylu. Mam nadzieję, że w tej edycji wszystko będzie dobrze 🙂 A jak ktoś będzie oszukiwał to Alabamka nie ręczy za siebie :nunchaku:
edit: Źle przeczytałam ChCh wypowiedź, dziś prawie nie kontaktuje
"Sweet home Alamabaaa..."😀
uwazam, ze bez sensu sa wytyczne-kartki musza byc robione recznie, zyczenia na 230 słow i dwa buziaki.
kazdy wysyla jak się czuje. jesli jest osoba, która wcale nie pisze, albo tylko np 30 postów, które nic o niej nie mówią, to jak mozna z serca jej robić kartkę i pisac dlugie eseje, nie majac o niej pojecia? ja uwazam ze powinno sie ograniczyc do minimum 100 postów. bo to nie jest dużo, a wtedy wieksze prawdopodobienstwo, że po przeczytaniu jej postów moza bedzie się jakoś do tej osoby bardziej bezposrednio personalnie odnieść.
A co jeśli to będzie głupie nabijanie posta?
kazdemu się takie zdarzają. ale jesli ktoś ma 100 postow, to az niemozliwe, żeby wszystkie brzmialy"jaki piekny kon!"
bemyself, bys sie zdziwila... Poza tym niektorzy sa na RV tylko po to, by grac w gry typu "osoba powyzej" itp.
A moglibysmy jeszcze zdefiniowac, jak mocno trzeba sie przylozyc do tych kartek? W zeszlym roku mi bylo glupio, bo kupilam gotowa kartke i napisalam na niej kilka zyczen, a w zamian dostalam piekna, robiona recznie, z pieknymi zyczeniami. Doslownie myslalam, ze sie zapadne pod ziemie, gdybym wiedziala, ze tak bedzie, duzo bardziej bym sie postarala.
ja też bym chciała, żebyśmy się umówili. zupełnie nie wiem jak taką kartkę wyważyć, kupuję oczywiście, bo moje zdolności kończą się na zrobieniu kanapki 😉
25. martva
26. Arroch
27. Baffinka
28. Buyaka
29. Vuko
30. liberian_girl
31. Kopyciak
32. Ciri
33. Maddie
34. madmaddie
25. martva
26. Arroch
27. Baffinka
28. Buyaka
29. Vuko
30. liberian_girl
31. Kopyciak
32. Ciri
33. Maddie
34. madmaddie
35. Gavi
Ja jestem chętna na pisanie listów! 🙂
Może ktoś ma pomysł jak to ogarnąć od strony technicznej ?
super pomysl!
nigdy jakos nie przepadalam za pisaniem listow, ale wlasnie wyprowadzilam sie z kraju i brakuje mi kontaktu z Polakami, z ogromna checia wymienilabym sie z kims listami 😀
ja też bym chciała, żebyśmy się umówili. zupełnie nie wiem jak taką kartkę wyważyć, kupuję oczywiście, bo moje zdolności kończą się na zrobieniu kanapki
ale pomysl tak:
losujesz kogos kogo niezbyt lubisz, irytuje Cię itp, no i mamy umówione, że kartki robimy recznie, bedziesz chciala machac recznie piekną kartę dla kogos za kim nie przepadasz? bo zrobic brzydko to jakos tak nieelegancko. bardziej elegancko byloby wyslac ladna kartkę kupną z zyczeniami i wsio. a jesli wylosowalabys kogos na kim Ci "zalezy" to robisz kartkę wlasnorecznie, moze dolaczasz list czy cos podobnego.
pelna dowolnosc, da nam mozliwosc okazania wiekszej sympatii 😉
25. martva
26. Arroch
27. Baffinka
28. Buyaka
29. Vuko
30. liberian_girl
31. Kopyciak
32. Ciri
33. Maddie
34. madmaddie
35. Gavi
36. repka
Wydaje mi się, że jeśli chcecie nałożyć jakiś limit na uczestników, to lepszy byłby limit dni od dnia rejestracji, niż postów. To fakt, że wiele osób nie pisze, a czyta. Ja też jak mam napisać głupotę, albo pierdołę to wolę nie napisać nic. Dlatego też mam tyle tych postów ile mam 😉. A przecież nie będę teraz latać po wątkach i bezsensownie nabijać 30 postów tylko po to, żeby móc wziąć udział w przyjemnej akcji wysyłania kartek na święta.
Tak swoją drogą, dla spamerka, 100 postów to 30 minut 😀
Tylko taka moja mała uwaga, ot co 😡
25. martva
26. Arroch
27. Baffinka
28. Buyaka
29. Vuko
30. liberian_girl
31. Kopyciak
32. Ciri
33. Maddie
34. madmaddie
35. Gavi
36. repka
37. Graba.
[quote author=liberian_girl link=topic=69101.msg1147910#msg1147910 date=1317670212]
Wydaje mi się, że jeśli chcecie nałożyć jakiś limit na uczestników, to lepszy byłby limit dni od dnia rejestracji, niż postów. To fakt, że wiele osób nie pisze, a czyta. Ja też jak mam napisać głupotę, albo pierdołę to wolę nie napisać nic. Dlatego też mam tyle tych postów ile mam 😉. A przecież nie będę teraz latać po wątkach i bezsensownie nabijać 30 postów tylko po to, żeby móc wziąć udział w przyjemnej akcji wysyłania kartek na święta.
Tak swoją drogą, dla spamerka, 100 postów to 30 minut 😀
Tylko taka moja mała uwaga, ot co 😡
[/quote]
ale z drugiej strony, nie chcialabym wysylac kartek "wesolych i zdrowych swiat zyczy bemyself", tylko wolalabym cokolwiek wiecej napisac. a co mam napisac do uzytkownika, który napisal 5 postów? "czesc, z okazji swiąt zyczę Ci sprzedazy tego czapraka, ktory sprzedajesz. bo zapewne na koniu wygladal rownie dobrze. o ile masz konia. swietnie pasowal do jego masci. jakakolwiek by nie byla. i zyczę powodzenia w /podstawowce/gimnazjum/liceum/zawodówce/technikum/szkole policealnej/studiach/pracy, cokolwiek byś nie robił/robiła. a i rozwijania Twoich pasji, jakiekolwiek by nie byly, o ile jakiekolwiek masz. pozdrawiam"
bo wydaje mi się, że milo napisać do kogos coś milego. a jak napisac cokolwiek milego, komus o kim wie sie tyle, ze sprzedał miesiac temu czaprak? a tak mozna poszperac w jego postach, poznac lepiej, napisac cos od serca. a tak? tylko suche zyczenia bo nic innego nie ma najmniejszej szansy napisać.chyba ze to tak ma wygladac?
e tam
ostatnio nie było takich ograniczeń
i voltowicze pisali co chcieli
niektórzy coś od siebie, niektórzy spisane życzenia z neta - ale każda dawała taką samą radość 🙂
"czesc, z okazji swiąt zyczę Ci sprzedazy tego czapraka, ktory sprzedajesz. bo zapewne na koniu wygladal rownie dobrze. o ile masz konia. swietnie pasowal do jego masci. jakakolwiek by nie byla. i zyczę powodzenia w /podstawowce/gimnazjum/liceum/zawodówce/technikum/szkole policealnej/studiach/pracy, cokolwiek byś nie robił/robiła. a i rozwijania Twoich pasji, jakiekolwiek by nie byly, o ile jakiekolwiek masz. pozdrawiam"
Nieźle się uśmiałam czytając to 🤣
Oczywiście masz rację.
5 postów, a 100 to różnica :P Może warto znaleźć "złoty środek", żeby nikt nie był poszkodowany, ani nikt nie musiał wysyłać kartki na siłę, nie sprawiając przyjemności ani sobie, ani adresatowi 😀
Myślę, że ograniczanie do 100 postów jest lekką przesadą. Ew. byłabym za limitem łącznego przebywania na forum ale nie dramatyzujmy. Nie wydaje mi się abyś 3/3 adresy dostała do osób, które mają 5 postów. Jak zdarzy Ci się jeden taki adres to będzie i tak dużo, najwyżej ten jednej osobie wyślesz tylko ładny wierszyk, zażyczysz dużej kolekcji szmatek, jak chcesz aby było milutko to nasypiesz odrobinę cynamonu do środka aby pachniało piernikami i gwarantuję, że będzie wspaniale 🙂 Otwierasz- zapach pierników, wyjmujesz kartkę, czytasz życzenia, stawiasz sobie gdziekolwiek i masz świadomość, że to od kogoś z rv 😍 Ja swoje kartki z poprzednich edycji mam schowane w oddzielnym pudelku, od czasu do czasu wyjmuję i czytam, zazwyczaj są to wierszyki ale sam nick na dole kartki wywołuje u mnie uśmiech 😀
A jeżeli losujesz kogoś kogo nawet nie darzysz wielką sympatią to już ktoś mówił na ten temat. Święta to czas wybaczania, nawet wrogowi nie zaszkodzi wysłać życzeń i pozdrowień świątecznych. Jak ma się ogromnych wrogów to można wysłać mi nick takiej osoby, ja zapiszę sobie w "bazie danych" przy nicku, że do takiej i takiej osoby słać nie chcesz, i gwarantuję, że takiego adresu nie dostaniesz.
Nie komplikujmy za dużo, liczy się gest i chęci. Co do kartek to myślę, że zasada "nie przepisujemy bezmyślnie pierwszego wierszyka" i nie ślemy aby wysłać wystarczy 🙂
Pominęłam jakąś kwestię?
Ja się ucieszyłam nawet z kartki, która była podpisanym gotowcem 🙂 jak dziecko strasznie 🙂
Ale myślę, że trzeba będzie później wyłapać osoby, które kartek nie wysłały właśnie w celu weryfikacji przy następnej edycji.
Oczywiście jeżeli w ich przypadku nie zawinił "system".
Już wiem co dodam jako prezent to kartek 💃.
25. martva
26. Arroch
27. Baffinka
28. Buyaka
29. Vuko
30. liberian_girl
31. Kopyciak
32. Ciri
33. Maddie
34. madmaddie
35. Gavi
36. repka
37. Graba
38. niemiłek
UP UP
Aby wszyscy wiedzieli, że jest nowa edycja i można się dopisać 😉
Można by poprosić Katije by przykleiła temat 🙂
25. martva
26. Arroch
27. Baffinka
28. Buyaka
29. Vuko
30. liberian_girl
31. Kopyciak
32. Ciri
33. Maddie
34. madmaddie
35. Gavi
36. repka
37. Graba
38. niemiłek
39. kuco
25. martva
26. Arroch
27. Baffinka
28. Buyaka
29. Vuko
30. liberian_girl
31. Kopyciak
32. Ciri
33. Maddie
34. madmaddie
35. Gavi
36. repka
37. Graba
38. niemiłek
39. kuco
40.asieńka
25. martva
26. Arroch
27. Baffinka
28. Buyaka
29. Vuko
30. liberian_girl
31. Kopyciak
32. Ciri
33. Maddie
34. madmaddie
35. Gavi
36. repka
37. Graba
38. niemiłek
39. kuco
40.asieńka
41. cyntia
puf puf
*odgłos tematu lecącego niczym chmurka na saaamiutką górę*
kiedy zamykamy listę?? na konkretnej ilosci userów czy terminowo?