Second hand, ciuchland, szmateks...

Ja muszę się wybrać na łowy  🙄 w sobotę (ale pewnie wszystko już będzie przebrane), albo w poniedziałek po dostawie.
A ja jutro na turnus po wszystkich ciuchlandach w mieście 🙂 😅 😅
Jak coś kupię wystawię foty 🙂
Wy szalejecie, ja odpoczywam z SCH.
Tercet no to muszę siostrę wybłagać by się kiedyś ruszyła i mi czegoś poszukała tam w Olsztynie  😀
angie560 zakochałam się w tym polo  😍
savoir - ja też 🙂

Dzisiaj jednak większych łowów nie było, jutro pojadę do miasta na wieelkie łowy  😀iabeł: , ale kupiłam dwie spódniczki we własnej mieścinie 🙂 Dziś był dzień wszystko po 1zł  😅

1. Spódniczka H&M czarna jak nówka  😎

2.Spódniczka H&M jeansowa ( na leżąco nie wygląda za ciekawie, ale jak się ją założy, to jest spoko : )

Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
12 sierpnia 2011 10:45
Wczoraj złapałam (pierwszy raz!) w moim ulubionym szmateksie bryczesy, trochę za szczupłe, ale to kwestia schudnięcia 😁
No a pozostałe to różowa bluza (mam jakiś kaprys na ten kolor) i czarne dresy do chodzenia po domu.

Wszystko niecałe 15 zł.
pokazuje, z mojego ostatniego szalu zakupowego:
spodnica mexx nowa 16,90 PLN

spodnie HiM nowki 13,20 PLN

rurki mark&spencer 18,09 PLN

trencz next 39,96 PLN

sukienka no name 11,90
ja dziś byłam z mamą w lumpach  😀 potem może wstawię fotki.
kupiłam sobie bluzę, spódniczkę, koszulę, zwykły top na ramiączkach i jedną koszulkę polo w paski. Był też fioletowy płaszczyk z New-Looka za 26zł, ale mama się nie zgodziła  👀 A bratu kupiłyśmy 4 ładne, nowe koszule z metką za 40 zł.
robakt   Liczy się jutro.
12 września 2011 19:43
Dzisiaj polowanie całkiem udane 🙂
Teraz dodaję kilka zdjęć, reszta jutro 🙂
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
13 września 2011 12:57
Taki sobie kocyczek, nówka nie śmigana  😁 40 zł a ciepły ..
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
13 września 2011 16:24
Gdzie w Warszawie są lumpeksy, w których można znaleźć coś końskiego? Mieszkam w centrum, pod samym domem mam 6 takich sklepów. Zrobiłam ostatnio rundę po nich i znalazłam jedynie męską, zimową kurtkę w dodatku w sklepie, w którym kg kosztował 74 zł  🤔, więc zupełnie nie opłacałoby się jej kupowanie. W każdym pytałam czy pojawiają się w ogóle takie rzeczy i wszędzie słyszałam, że nie pamiętają kiedy ostatnio coś takiego było  😕
No właśnie, gdzie?
ja ostatnio w Bidze upolowałam bryczesy, za 6 zł, tylko trochę uwalone 🙂
Kaktus, ale dało się doprać? :>
śniło mi się dzisiaj, że nie  🤣 dalej czekają w kolejce do pralki, bo mama o nich zapomniała 😉
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
20 września 2011 18:13
Dzisiejsze łowy zakończone sukcesem:

Praktycznie nówki sztuki. Do mojej listy ciucholandów dołączył kolejny.  🏇
kurechii   look at my horse, my horse is amazing!
20 września 2011 22:00
buty, 40zł  🙂
Noti - świetne

kurechii - teraz takie modne są z wywijanym futrem, sama kupuję podobne w ccc 🙂
kurechii   look at my horse, my horse is amazing!
20 września 2011 22:25
Cierp1enie - takteż sobie pomyślalam, bo stuprocentowo do nich przekonana nie bylam, ale teraz jak na nie patrze, to mi sie podobaja coraz bardziej 🙂
o maly wlos a bym zakupila 50 swetr dokladnie taki jak pozostale moje. ale sie powstrzymalam i rozni sie... kolorem.
czas zapolowac na t-shirty i spodnie!
kiedyś znalazłam w ciuchu za 2 zł spódniczkę jak baletową, do kolan, czarna z takiej koronki.
dziś dokupiłam do niej 2 bluzki, bezowa 2zł, zielona 1,30 🙂 zdjec spódniczki nie mam na razie

uła trochę się opuściłam w tym naszym wspólnym lumpowaniu (-: co i rusz coś łowię, nie mam czasu na fotki, może się zbiorę po urlopie i coś cyknę. fajne te Wasze ciuszki, dziewczyny (-:
Ahh, dziewczyny wiecie jakie to uczucie jak macie w głowie milion pomysłów na kupno w lumpie ubrań, a kasy i czasu brak? Masakra..czekam na pieniądze z reklamacji butów by w końcu coś upolować, bo jednak wszystko wydaję na jakieś inne duperele, ehh..  🙄

EDIT: moje dzisiejsze łowy! Jutro idę szukać jakiś fajnych luźnych koszulek lub czegoś w stylu vintage.  😀
spodnie 8.50zł *pomińcie moje krzywe paluchy  🤣

koszulka (3zł), będę ją nosić włożoną w spodnie jedynie, wtedy wygląda o wiele ładniej.

tak wygląda normalnie:

sweterek 6,20zł (wyszłam grubo bo nie chciało mi się zdejmować koszulki po zdjęciach i zrolowałam ją pod sweter)
Widziałam wczoraj w ciucholandzie adidasy orginalsa za 189 zł 😲
moje bryczeski sie dopraly :P

natomiast ostatnio znowu byłam na łowach w bidze, mialam taka wene, ze kupilam 4 swetry 🙂
mitery to już bym wolała kupić nieużywane za tyle samo.
kaktus dawaj foty  😀
ja dziś kupiłam 4koszulki i spódniczkę, jestem mega zadowolona z zakupów!
savoir, to samo miałam dopisać 😉
Czy ktoś z re-voltowiczek buszuje w poznaniu i mógłby polecić jakieś miejscówki? 😀
znacie jakieś fsjne lumpy w Olsztynie?
To kupione na przestrzeni paru tygodni.
Rurki turkusowe ( sorry, że pogniecione  :lol🙂 za 11 zł i po prawej polówka taka do koni - całe 4 zł.

kurtka i turkusowy sweterek (w rzeczywistości nie ma takich plam, jest trochę luźniejszy). Za kurtkę i koszulę w kratkę (nie ma jej na zdjęciach) babcia zapłaciła niecałe 50 zł (zaraz po dostawie).

W poniedziałek o 7 rano poszłam na otwarcie z nowym towarem i to co zobaczyłam przeszło moje najśmielsze oczekiwania  😲
Przed wejściem, wszystkie panie kobiety przyklejone do szyby i obserwujące gdzie dane ciuchy obsługa przekłada. Gdy otworzyli drzwi, wszystkie panie wbiegły tłumem, jedna prawie się przewróciła na ziemię. (!) Kobiety waliły się łokciami, byłam również świadkiem walki o torebkę, przy której ów kobiety przewróciły manekiny... Wyzwiska, przepychanie się przy wieszakach. Koszmar jakiś. Jak można być takim ograniczonym, aby tłuc się o jakiś ciuch? 🤣 Nigdy więcej na otwarcie.  😂
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
14 października 2011 10:26
Gdy otworzyli drzwi, wszystkie panie wbiegły tłumem, jedna prawie się przewróciła na ziemię. (!) Kobiety waliły się łokciami, byłam również świadkiem walki o torebkę, przy której ów kobiety przewróciły manekiny... Wyzwiska, przepychanie się

o to zupelnie jak za komuny  😉

a u mnie wokół mojej pracy polikwidowali szmateksy i ostał się tylko jeden najbardziej oblegany
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się