Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
23 września 2011 13:59
No niby tak, natura bywa bardzo okrutna. Ja rozumiem że zwierzęta będzie się zabijać i w zasadzie nie o to chodzi. Bardziej chodzi o to że w zabijajaniu zwierza jest w cel mięso, skóry, pal licho nawet futra, bo naturalne futra mają świetne właściwości grzeją kiedy trzeba i chłodzą kiedy jest za gorąco, ze skór produkuje się buty paski, portfele cuda niewidy ale są one trwalsze i dzięki temu ni trzeba co chwila kupować nowego produktu. Zwierzęta mimo przeznaczenia na rzeź powinny być trzymane w dobrych warunkach i zabijane szybko i bezstresowo. Rozumiem też cel odstrzału zwierząt dzikich gdy jest ich za dużo, to wszytko ma sens. Sensu dla mnie nie ma dla zabijanie zwierząt tylko dla uciechy i zabawy. Jem mięso, nosze wyroby ze skóry a mimo to potrafię uszanować życie zwierzęcia.

No i koniec mojego  🚫
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
23 września 2011 14:33
co on ma w pysku? pelham? i wytok do tego? 😵
http://www.photoblog.pl/loudbreath/104036969
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
23 września 2011 14:37
na to wygląda :/
w komentarzach pisze że to nie ona, tylko jakaś inna babka.
wątek zamknięty
23 września 2011 14:45
wiem, przeczytałam, co jednak faktu nie zmienia, że kwiatek.
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
23 września 2011 15:08
http://www.photoblog.pl/rodosiasta/103933463/20-wrzesnia.html

dość ciekawy skok.
nie wiem czy to się na kwiatka nadaje...
wątek zamknięty
Miyako, Każdy sie uczy i każdemu może nie wyjsc 🙂

EDIT : Miyako,  :kwiatek: obejrzałam inne zdjecia i teraz wiem o co chodzi http://www.photoblog.pl/rodosiasta/103981325/21-wrzesien.html. zastanawia mnie tylko, czy to celowe, czy przypadek...
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
23 września 2011 15:16
sama właśnie chciałam się tego dowiedzieć.
tym bardziej że w skokach jestem hmmm.. zielona?  😁
wątek zamknięty
Ale jak można koniu wyznaczyć tak mały odskok i jeszcze sie dziwić że zwala ?! x.O
wątek zamknięty
te zdjęcie z zawodów z Analopu jest
wątek zamknięty
Cierp1enie, które ?
wątek zamknięty
to z pelhamem i wytokiem
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Taka operacja to koszt aż 20 tys ?
Nie znam się, ale nie przypuszczałam, że taki może być koszt. 
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Może chodziło jej tylko o wytok, a nie miała kółek przy siodle żeby przypiąć napierśnik 😉 Już bez przesady.
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
24 września 2011 21:08

możliwe, u nas coś takiego było w stajni. (daaawno temu)
Bez żadnych sprzączek/kółeczek etc do przypięcia do siodła.
wątek zamknięty
to "coś takiego" nazywa się wytok  😉
wątek zamknięty
don't belive it. umarłam  🤣 niesamowita nowość na rynku, przed panstwem wyyytooook!  👍

kwiatek z napiersnikiem to kwiatek na sile 😉 a poza tym ja chyba mam kiepski wzrok, bo hmm az tak dokladnie nie widac😉
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
24 września 2011 21:17
to że wytok to wiem ;P
bez przesady..
wątek zamknięty
To po co wstawiasz zdjęcie zwykłego wytoka? Wychodzisz z założenia, że my nie wiemy, że wytoki bez napierśników istnieją, czy jak?  😉
A na poprzedniej fotce widać widać, że napierśnik zapięty jest na szyi. Pewno kółek przy siodle brakło i tyle.
wątek zamknięty
nie istnieja napiersniki z wytokami  😎 tylko napiersniki z WYTOCZKAMI  😎 🏇

napisałaś wyraznie"takie coś" więc stad zalozenie, ze nie wiesz o czym mowa 😉
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
24 września 2011 21:28
Wychodzisz z założenia, że my nie wiemy, że wytoki bez napierśników istnieją, czy jak?  😉

czemu miła bym tak sadzić o.O

wątek zamknięty
Miyako, wyjaśnij dokładnie o co Ci chodzi?
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
25 września 2011 09:54
Chodziło mi o to samo co wam, że fotka nie jest kwiatkiem, to że przy siodle nie ma kółek do przypięcia napierśnika i używa wytoku na innych koniach. Po to dodałam zdjęcie.  Z nikogo się nie podśmiewając i nie podważając czyjegoś słowa.
😂 A że mi to wyszło jak wyszło...
Sama z siebie miałam ubaw  😁 a kasować postu czy zmieniać już mi się nie chciało.  😜
Wiem dziwna ze mnie bestia  😀iabeł: i za swoją głupotę przepraszam 🙂
wątek zamknięty
25 września 2011 12:57
co do dziewczyny z linka - jak ma wypinacze to na diabła jej jeszcze wytok?
wątek zamknięty
Facella- właśnie też się zastanawiałam  🤔wirek:
wątek zamknięty
hszonszcz   wredny hszonszcz.
25 września 2011 17:49
wątek zamknięty
jaka cwana, moderuje komentarze, ciekawe, czy zaakceptuje mój o zdjęciu siodła z łopatek...
wątek zamknięty
Mnie zawsze zastanawia, że ludziska nie widzą, że konia na szyi siodłają... nawet jak mają przed oczami zdjęcia  😵
wątek zamknięty
może nikt ich nie nauczył siodłać. ale to w sumie faktycznie dziwne. jest multum fotek w necie, gdzie siodła są porządnie założone, a oni tego nie widzą? czy myślą, że to wszystko jedno. no i nie rozumiem, co to za problem przesunąć to siodło przy siodłaniu. zero wysiłku, no chyba że intelektualnego. ale najbardziej zastanawia mnie, jak można działać łydką w takiej pozycji?!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.