Młode Konie
Duuuuuuże ciałko na ostatnim zdjęciu głowa się taka mała wydaje biorąc pod uwagę gabaryt ale świetne konisko 🙂
To bardzo mylące ujęcie. Rzeczywiście wygląda na nim na sporego, podczas gdy nie ma obecnie 165cm. 😉
Bardzo podobny do swojej matki, którą widuję na co dzień! 😉
Piękny łobuz.
Nalle
ale sliczne zwierze, odmianke ma urocza 😍, czekalam na te twoje zdjecia, bo ciekawa bylam bardzo co maja w zelichowie, bo stamtad ojciec mojego dzieciaka jest. Maja tam tam jeszcze jakies fajne mlodziaki skaczace 3-4 latki?
Opowiedz cos wiecej o tym swoim, zajezdzone, jaki papier?
Bardzo podobny do swojej matki, którą widuję na co dzień! 😉
Piękny łobuz.
Rzeczywiście jest do niej podobny, ale na szczęście nie aż tak niskopodwoziowy. 😉
Arimona, w Żelichowie w zasadzie wszystko skacze co najmniej przyzwoicie, więc do tej dyscypliny można tam sobie wybrać wymarzonego konia co do odmiany. Ja sobie tego cukiereczka do ujeżdżenia wynalazłam.
Niezajeżdżony, po Quintenderze, od Bolonii po Palegro.
To i ja może pochwalę się moim nicponiem
Nalle, fajne konisko 😉 ze wzrostem to wiesz.. jak ja przywiozłam Gadzinę, to miał może z 164... teraz 168 ze spokojem, bo w kłębie wyższy niż ja 😁 a Q rocznik 2008?
galopada_ młoda gniada cudowna 😜 Ide skoczyć na bank😀
mam 2,5latka jeszcze ogierka nie długo tniemy 🏇 jest nie zbyt wyrośnięty,boję się ze będzie za niski i tak sobie pomyślałam ze możne ktoś z was wie jakie witaminy można podać żeby troszkę podskoczył? 😉
galopada_ no to czekam na fotki 😉
katy po kastracji powinien Ci podskoczyć 😉
Biczowa tez tak myślę ale wolę mimo to coś mu podawać bo ma teraz możne z 155cm góra 🙁
A jaki wysocy byli jego rodzicie i dziadkowie? wiesz chemią konia nie urośniesz 😉 to są geny i warunki, chociaż ja mam ciekawy przypadek bo mój ma rodziców i dziatków w granicach 166cm a moje "Maleństwo" bedzie miało juz ze 170 cm 🙂 Zauważyłam ze konie dużo "lepiej" roną gdy mają dużo przestrzeni i odpowiednią diete ale to raczej oczywistość.
vill_18 no raczej. dawno nie mialam do jazdy tak szybko progresującego konia 😍
iwona9208 jak tylko pogoda się poprawi bo na razie za oknem plucha 🙁
katy, pamiętaj też, że koń rośnie do 5 roku życia, więc na pewno kilka cm podskoczy 😉 jak ma 155, to myślę, że powinien ze spokojem do 162 urosnąć.
Lov ma rację no a 160 cm to już zacny wzrost 😉
sasqach -rodzice i przodkowie w granicach od 162-170cm.
Gdzieś czytałam ze dawała dziewczyna magnez i urósł ładnie koniś 😀 możne też spróbuje 🤣
katy
Ja bym nie cudowała, żeby nie przedobrzyć. Na sztuczne "pędzenie" jest już trochę późno. Parę cm na pewno podskoczy, a z tym wzrostem to jest bardzo różnie, ale wydaje mi się (jak patrzę na nasze młodziaki), że po ukończeniu 3 r.ż konie rosną symbolicznie - 1-2cm.
Póznodojrzewające rozwijają się do 6. roku życia (cały czas podskakuje im zad-kłąb-zad-kłąb itd).
a skąd wie ze to był wpływ magnezu? przecież nie mogła sprawdzić czy urósł by bez niego 🙂 moze to zbiegło sie w czasie z jego naturyalnym rytmem rośniecia. Mój po 3cich urodzinkach jeszcze sporo skacze do góry. jako 2 latek miał 162 cm później szedł bardzo powoli do góry i nie równo a teraz widać wyraźnie że co miesiac to kłab to zad ma wyżej.
Karson też niedawno znowu mi wybił- ponownie powitaliśmy przebudowany zad. Czekamy co z tego wyrośnie, ale myślę, że na te kilka cm mamy szanse. A przecież Karson ma lat 4 i pół.
Nalle, fajne konisko 😉 ze wzrostem to wiesz.. jak ja przywiozłam Gadzinę, to miał może z 164... teraz 168 ze spokojem, bo w kłębie wyższy niż ja 😁 a Q rocznik 2008?
Wiem, ale wolałabym, żeby już za dużo nie rósł. Ze stycznia 2009 jest.
Nalle
trzeba sie tam jakos przejechac 🙄
wiecej wstawiaj zdjec i opowiadaj jak tam u was 🙂😉)
a skąd wie ze to był wpływ magnezu? przecież nie mogła sprawdzić czy urósł by bez niego 🙂 moze to zbiegło sie w czasie z jego naturyalnym rytmem rośniecia.
Tez to samo pomyślałam 🤣 ale myślałam ze może to jakiś sprawdzony sposób czy cuś 😉 i tak dopytuje 🤔wirek:
Mój będąc 2,5 letnim ogierkiem miał 156cm a w wieku 5 lat - 166cm więc nigdy nie wiadomo.
Nalle, to Ty masz tak jak ja.. 😉 mój ostro zadem teraz wystrzelił, widać na zdjęciach, a miał wiosną 165 cm.. jest z czerwca 2009
Mój będąc 2,5 letnim ogierkiem miał 156cm a w wieku 5 lat - 166cm więc nigdy nie wiadomo.
To mam juz jakąś nadzieję 😅 Pozostało mi tylko czekać i być dobrej myśli 🤣no 166cm to by było super
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :kwiatek:
Wy tu o wzroście.... a mój koń już chyba tylko wszerz pakuje. 😂
Nalle, Jej, jaki śliczny! Bardzo urodziwy młody.
Nalle - sympatyczna z pyska się wydaje 🙂
Gary w wieku 2 lat miał 148, w wieku 3,5 157. Jego matka 150, ojciec 169. I co z niego wyrośnie jestem baaardzo ciekawa 😀