kącik skoków

jezu, aż przeżyłam szok i zgłupiałam  - dla zainteresowanych -  Quinterka aktualnie  jest w Rosji na zawodach, pojechała tam po wygranej niedzieli na Legii- a swoją drogą - byłam w szoku, ile ludzi w porównaniu z Wrocławiem jest na zawodach, jakoś po MPMK na Partynicach to niebo a ziemia jeśli chodzi o publiczność.

co za ploty
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
07 września 2011 15:03
Z tego co wiem , to Coriana zaraz po sprzedaży do wechty miała kontuzje poważna i dlatego nie startowała.
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
11 września 2011 19:18
ploteczki, ploteczki kto sie wybiera do Krakowa w tym tygodniu, a kto bedzie w Lacku za tydzien?

sa juz zarysy hpp w tym roku i srednio mi sie podoba, ze konkursy maja sie zaczynac dopiero od C (chyba, ze open N i tak bedzie rozgrywane tylko nie jak ogolnopolskie, a regionalne + te regionalne eliminacje? )

no i jeszcze wracajac do dyskusji sprzed paru miesiecytygodni o technice przednich/zadnich nog i tak naprawde ograniczonej liczbie odpowiedzi na poprawe techniki tych drugich. oprocz cwiczen wplywajacych na poprawe miesni odpowiedzialnych za otwarcie zadu prada na wyraznych dublach (takich o sporej roznicy miedzy przednim a tylnym dragiem) tez wydaje sie chyba calkiem dobrym rozwiazaniem.
Ponia   Szefowa forever.
11 września 2011 19:32
Christine, też już z niecierpliwością czekam na  kalendarz hpp 😉
wydaje mi się, że jeśli zrobią eliminacje regionalne to już nie będzie N'ek na hpp.

a ja tylko wspomnę nieśmiało,że uda mi się zakończyć ten sezon ponownymi konsultacjami  z Royne Zettermanem 😉 i już się nie mogę doczekać 😉  🏇
Mam nadzieję,że będą tak samo owocne jak poprzednie ;-)
11 września 2011 19:42
to mam nadzieje, ze sie bedziemy przez halowy sezon regularnie widwyac 😁 ja w tym roku -odpukac- w koncu moze dojezdze cale i nie bedzie zadnych konskich i okolokonskich perturbacji 🙄 z tym, ze srednio mi pasuje brak Nek przy dwoch 6latku i 7 latku w skladzie, ale co nas nie zabije to nas wzmocni 😎

uu ciekawa sprawa te konsultacje 😉 ale, ze tak to ujme prywatnie sie do niego wybierasz czy jakas znowu szerzej zakrojona pomorska akcja sie szykuje? skad inad w tym roku horse sport zapowiadalo Meredith a na razie ani widu ani slychu...
Ponia   Szefowa forever.
11 września 2011 19:57
To są konsultacje, organizowane przy tym kursie językowym  "Jeździectwo w Unii Europejskiej " 😉
i dzięki temu,że do Nas daleko, ponownie kilkoro zawodników z pomorza ma okazję wziąć w nich udział 😉

ajajaj  🏇 jak dobrze,że to już za 2 tyg! Mam nadzieję,że trener będzie zadowolony bo udało mi się przepracować to o czym mówił poprzednio 🙂
więc z niecierpliwością czekam żeby dostać nowe wskazówki i zadania 😉

Co do sezonu halowego to w tym roku chciałabym pojawić się ze 2 razy na jakiś ogólnopolskich ale to wszystko zależy od budżetu ;-)
christine Łąck za 2 tygodnie  😉 Tak bardzo bardzo chcialabym jechac  🙁
11 września 2011 20:27
ja juz myslami w poniedzialku bylam i wyszedl mi krakow teraz, a lack za tydzien no ale 😉 a co stoi na przeszkodzie zebys nie jechala?

a co Wam zadal jako prace domowa jak wolno spytac? nie no super naprawde ze macie okazje na takie fajne konsultacje. szkoda, ze polska centralna jest pod tym wzgledem tak malo kreatywna
Ponia   Szefowa forever.
11 września 2011 21:00
tu masz linka  do postu o poprzednich http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,18.msg985487.html#msg985487.
miałam za zadanie, uaktywnić galop pod kontrolą, jednocześnie dac trochę przejąć inicjatywę Złotemu, i dać mu czasem decydować, tak aby za każdym razem nie czekał tylko i wyłącznie na moją decyzję. no i pracować nad tym co robiliśmy na konsultacjach 😉

edit:
też się ogromnie cieszę,że mamy takie możliwości czasem, pouczyć się od najlepszych 😉  tak samo jak mój pobyt w Holandii, byłam tam tylko tydzień, za wiele nie jeździłam bo maks 4 konie,  a ten wyjazd dał mi bardzo bardzo dużo. 😉
11 września 2011 21:25
czyli generalnie to co najprostsze, najbardziej podstawowe i najtrudniejsze w jednym. gdyby to jezdziectwo bylo takie proste jak sie je opisuje to swiat bylby naprawde piekniejszy 😉

odkad moj poprzedni kon zostal mi odebrany i sprzedany za dosc duze pieniadze pod dziewczynke z kategorii dzieci staralam sie nie zywic do nikogo urazy i kibicowac mu w konkursach w jakich zawsze bylismy po przodach. kurde przez 3 lata wiecej jak zrzutka w konkursie zdarzyla mu sie moze na palcach jednej reki. teraz w tych samych konkursach ktore wygrywal od ponad 1,5 roku rzadko robi mniej jak 2 zrzutki, a zazwyczaj oscyluje w okolo 3 czy 4 oczywiscie dzieciak wini konia i na nim sie wyzywa naprawde zal mi patrzec na zwierzaka ktory ewidentnie z zawodow na zawody traci do tego serce...
majeczka   Galopem przez życie!
12 września 2011 10:16
jeśli ma się dwa wyłamania i 1 zrzutkę w parkurze to ile się dostaje pkt karnych?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
12 września 2011 10:19
Jak się ma 2 wyłamania, to się jest wyeliminowanym =)
juz nie, teraz na regionalnych dopiero po 3 razie eliminacja.
Majeczka, 12 punktow + sporo punktow za czas. A po drodze mozna jeszcze przypadkiem wolte ukrzecic🙂
Arimona zależy w jakim konkursie- 3 wyłamki są dozowlone do P, a 2 od N chyba 👀  ❓
12 września 2011 10:41
w konkursach do N1 wlacznie pierwsze zatrzymanie to 4 pkt karne, drugie zatrzymanie to 8pkt karnych plus ewentualnie sekundy korekcyjne kiedy przeszkoda wymaga odbudowy.

takze majac 2 stopy bez rozbudowy i zrzutke ma sie 16 pkt karnych
2 stopy z rozbudowaniami obie i zrzutke ma sie 16 pkt + 12 sekund korekcyjnych ( po 6 za kazde rozbudowanie )

polecam lekture przepisow dyscypliny skoki przez przeszkody 😉 dokladnie artykul 236 tabela A
Wow, ale z tymi 8pkt za drugie nie wiedzialam, dziwne to troche. A przy wylamaniach raczej rozbudowy nie ma, bardzie przy stopach, dla tego ne wspomnialam o czasie na budowe. Ale no nic, sorry za blad. 
Wow, ale z tymi 8pkt za drugie nie wiedzialam, dziwne to troche. A przy wylamaniach raczej rozbudowy nie ma, bardzie przy stopach, dla tego ne wspomnialam o czasie na budowe. Ale no nic, sorry za blad. 
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
12 września 2011 17:35
Ratunku! Czy znacie może kogoś sensownego, kto by mi dojeżdżał do Bajardówka na skoki dla pingwina? Szukam kogoś kto by mi jakieś fajne gimnatyki do metra poustawiał tak raz na 1-2 tygodnie. Tylko potrzebuję kogoś, kto zaakceptuje fakt, że jestem zatwardziałym pingwinem i nie będzie mnie próbował przebranżawiać na siłę i nie będę w kółko słuchać jakie to ujeżdżenie głupie itd. itp.

Dzisiaj nie zdzierżyłam i sobie sama poskakałam, no i bęc - było tak fajnie, że sobie przypomniałam jak bardzo to lubię.
Koniczka, a z Jarkiem "moim" rozmawiałaś? Bo on sporo czasu spędza w okolicach Łomianek i jest WKKWistą, więc raczej rolę ujeżdżenia zna 🙂
Pomóżcie, bo wyszukiwarka nic nie wypluwa  🙁

Potrzebuję zakupić większą ilość stojaków + drągów, chętnie treningowych. Szukam jakiejś racjonalnej oferty, głównie z naciskiem na stojaki. Do tej pory chyba jako najkorzystniejszej cenowo i wykonaniowo oferty doszukałam się Alfako.  Możecie coś polecić?  :kwiatek:
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
12 września 2011 18:06
uchwat
12 września 2011 18:23
Dzionka, jednak ujeżdżenie do WKKW a trening stricte dresażowy to trochę inne bajki. Wystarczy poczytać Wrotka, żeby sobie uświadomić, że to że ktoś jeździ WKKW to niekoniecznie znaczy, że ceni pracę ujeżdżeniową 😉 O "Twoim" Jarku słyszałam baaardzo różne opinie.
Koniczka, no jasne, że dwie różne bajki - ale mi treningi uj prowadził, więc chyba nie ma z tą dyscypliną większych problemów 😉 Ja go mogę do skakania polecić, podobają mi się z nim treningi i jest to pierwsza osoba, z  którą czuję, że robię postępy. Ale wiadomo, co trener to sto opinii.
Wystarczy poczytać Wrotka, żeby sobie uświadomić, że to że ktoś jeździ WKKW to niekoniecznie znaczy, że ceni pracę ujeżdżeniową 😉
oooo wypraszam sobie! pracę ujezdzeniową cenie naprawdę bardzo!
...dresazystów za to mam, za cichych sadystów w większości.
Hahaha, błagam, nie zaczynajmy i tutaj 😀
12 września 2011 18:51
wrotki, wiesz, że chodziło mi o pracę ujeżdżeniową w znaczeniu dresażową, którą z tego co wiem to masz w głębokim poważaniu...
a jeżeli chodzi o robota dresażową, a nie ujeżdzeniową, to faktycznie nie mam jej w żadnym poważaniu  🙂
12 września 2011 19:06
No widzisz, i właśnie osób z takim podejściem chcę uniknąć.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
12 września 2011 20:03
Koniczka, a te skoki chcesz robić na potrzeby kursu instruktorskiego może?
bo jeżeli tak,to pan Pruchniewicz daje duże fory dresiażom 😉 parkur który powinien mieć 110 cm miał w porywach 90...

a my w sobotę na zawody,już nie mogę się doczekać  😅
majeczka   Galopem przez życie!
12 września 2011 20:04
christine, bardzo dziękuję za odpowiedź :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się