Stajnie w Warszawie i okolicach

[...]
Bardzo chętnie odezwę się ponownie za kilka miesięcy, kiedy moja opinia będzie dla Was bardziej wiarygodna  😉

Poczekamy  🙂
A w miedzyczasie moze jednak cos jeszcze powstanie  ❗
zapraszamy do ogloszen i zapoznania sie z regulaminem forum.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogloszenie w niewlasciwym miejscu
może się ktoś wypowiedzieć o Hubercie?
SIWA FOLBLUTKA   i jej miedziana arabka
10 września 2011 10:19
Happiowa a co chcesz konkretnie wiedzieć?
poziom jazdy, wyszkolenie koni itp. pensjonat mnie nie interesuje.
kto ma konia w Liderówce?
panterka-23 uderz do Dzionki, ona niedawno się tam wprowadziła.
panterka-23, tak jest, ja mam 🙂
może się ktoś wypowiedzieć o Hubercie?

Happiowa Konie w Hubercie sa różne, od kucy glównie dla dzieci po konie dla bardziej zaawansowanych, których nie dostaja poczatkujacy jezdzcy nie umiejacy poslugiwac sie poprawnie dosiadem i rękoma . Jazdy grupowe sa mniej wiecej na poziomie brazu  lub srebra, natomiast zawsze mozesz umowic sie na jazdy indywidualne. To tak z moich obserwacji. A co Ciebie interesuje jesli mozna wiedziec?🙂
http://www.stajniagolebie.pl/stajnia_golebie/pensjonat.html

Okolice Nasielska, bez infrastruktury dla jezdzcow, ale tez w opisie jasna informacja:
"Stajnia nastawiona jest na konie wycofane z aktywnego użytkowania, potrzebujące pastwisk i spokoju."
Jednym z wlascicieli jest pani weterynarz.
Ktos kojarzy, korzysta z uslug ?
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg1125895#msg1125895 date=1315513614]
A jak sytuacja z ta stajnia w hmmmm gdzie to ona miala byc w Sulejowku, w Milosnej ? Hala, stajnia na ok. 30 koni.
Funkcjonuje juz ?
[/quote]

Baba Jaga w Sulejówku Miłosnej miała być jakaś stajnia? Jestem tu prawie codziennie i nic takiego nie słyszałam...
A nie chodziło Ci o Starą Miłosną?

Nowa stajnia miała powstać w Starej Miłosnej. Niedaleko Szwadronu. Z tego co wiem, to już funkcjonuje.
Dada, owszem, funkcjonuje, ale nie jest w niej tak kolorowo jak się zapowiadało 😉
Miało być "na bogato", a jak jest to niestety nie wiem. Widziałam tylko jakieś wybiegi dla koni ogrodzone pastuchem.
novel w sumie to co napisałaś. Jestem w trakcie szukania jakiś koni i słyszałam, że można tam jeździć za pracę. Chciałam się dowiedzieć czy jest możliwość czegoś bardziej ambitnego czy tylko tłuczenie się w zastępie 😉
Jeżeli myślimy o tej samej stajni to jeszcze nie funkcjonuje oficjalnie. Nadal jest budowa, przebudowa, porządki i co tam jeszcze ... Tymczasem jest w niej kilka koni nie prywatnych. Zrobione jest dopiero podłoże w hali z geowłókniną, częśc boksów, myjka. Nadal prace trwają nad sprzątnięciem i przygotowaniem terenu z tyłu na zewnętrzną ujeżdżalnię i wybiegi. Mały wybieg ogrodzony pastuchem jest tymczasowy. To kiedyś był zakład produkcyjny. jest bardzo duzo pracy żeby to nabrało jakiegoś wyglądu. Jak ktoś chce coś więcej wiedzieć zapraszam na prv

Na fotkach ponizej prawie ukonczone boksy oraz zdjecie wnetrza hali jak wygladalo przed praca i nastepne jak wyglada w trakcie robienia. Hala jeszcze nie wykonczona. Bandy rowniez. Ta wneka to ma byc pokoj wypoczynkowy z oknami na ujezdzalnie. Tzn takie miejsce z kanapami, fotelami. Zeby bylo gdzie usiasc i milo odpoczac.

Cos mi sie stalo z klawiatura i polskie znaki poszly sobie precz :-(
nowa stajnia w okolicach Szwadronu faktycznie jest i zaczyna funkcjonowanie. byłam i widziałam. stajnia mi osobiscie bardzo sie podoba. bardzo fajne i biezpieczne duze boksy. stajnia widna i przestronna. niestety duzym minusem jest strasznie mala hala co w perspektywie pensjonatu na 30 koni moze okazac sie ogromnie uciazliwe bo na pow. 18 x 35 albo 37 dokladnie nie pamietam, ciezko jezdzic w 4 - 5 koni. w planach jest tam karuzela, lonzownik i palc zewnetrzny, ale to raczej plan przyszloroczny.
majeczka   Galopem przez życie!
10 września 2011 21:55
Muszę wreszcie wpaść w odwiedziny, co prawda od kiedy nie stoję w miłosnej to mam trochę nie w te mańkę ale coś wymyślę.
A jak rozwiązaliście sprawę wyjazdów w teren bo z tego co słyszałam Szwadron nie zgadza się na wjeżdżanie na ich teren?
majeczka :-) Jak mozesz miec nie po drodze. :-) No wiesz co...

Nie chce rozpisywac sie w tym watku bo mnie admin zbeszta za reklame.  🤬 Na prv pisac. Odpowiem na kazde pytania
zapomnialam napisac ze na plus hali przemawia podloze 🙂 jak ktos nie potrzebuje pelnego wymiaru hali (czworoboku), to calos naprawde robi bardzo dobre wrazenie i jak zakoncza sie tam prace wykonczeniowe to miejsce ma szanse stac sie bardzo fajnym kameralnym pensjonatem 🙂 
marta_o, mozesz spokojnie pisac, w pewnych granicach 😉 na pytanie o teren jak najbardziej mozesz odpowiedziec. nie mozesz podwac cen i takich tam.
Szukam stajni, w której mogłaby rozpocząć naukę dziewczynka mającą 8/9 lat. Dziecko jest bardzo rozgarnięte, ma za sobą jakieś oprowadzanki. Interesują mnie okolice STARA MIŁOSNA - OTWOCK - MIŃSK MAZOWIECKI.
Zależy nam na rozsądnym instruktorze, kuce do jazdy będą dodatkowym atutem.
Hej!
pewnie już to bylo pisane, wybaczcie, ale moje lenistwo po prostu wzieło górę. 🤣
Polecacie jakieś stajnie w których można zacząć jeździć sport w Warszawie i okolicach? głównie skoki. Najlepiej żeby był jakiś dojazd komunikacją miejską 🙂
Jestem też chętna jeśli chodzi o treningi na koniu prywatnym, też w grę wchodzą skoki. 🙂
pilne!🙂
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
11 września 2011 18:32
Abre, a pod Stanisławowem to już za daleko czy jeszcze ujdzie? 😁
Widzę, że dojazd sensowny, więc powiedzmy że ok 🙂 Co polecasz?
LatentPony   Pretty Little Pony :)
11 września 2011 21:07
kortowiec, ze swojej strony polecam LKJ Klaudyn-Kampinos. Dużo skokowych koni, właściciel jest czynnym zawodnikiem skokowym, a ceny nie wygórowane.
Ambre, mogę spokojnie polecić fajną i pewną stajnię za Mińskiem http://nakoncuwsi.blogspot.com/
Konie baaaardzo spokojne, starsze więc mocno ogarnięte i niejedno widziały 😎
Byłam tam instruktorem na czas wakacji więc polecam z własnego doświadczenia. Moje 6 letnie dziecko nawet jeździło 😍
Ambre, mogę spokojnie polecić fajną i pewną stajnię za Mińskiem http://nakoncuwsi.blogspot.com/
Konie baaaardzo spokojne, starsze więc mocno ogarnięte i niejedno widziały 😎
Byłam tam instruktorem na czas wakacji więc polecam z własnego doświadczenia. Moje 6 letnie dziecko nawet jeździło 😍

Jak na początek stajnia może być,jednak nie mają tam kucyków,wyprzedają haflingery więc została bodajże jedna "ujeżdżona" klacz i jakieś młodziaki.Fakt,są dwa malutkie kucyczki,jednak jedna po ochwacie tylko do oprowadzanek 5-10 minut,a drugi koń wyjątkowo lubi zostawiać jeźdźców za sobą 🙂. Minusem jest niestety brak hali i złe warunki,gdy tylko zacznie padać.Gdy jeszcze tam byłam miejsca do jazdy było mało - albo w sadzie,albo na "ujeżdżalni",gdzie często stały pasące się inne konie (chociaż teraz już nie wiem,bo chyba wszystkie pensjonatowe się stamtąd wyprowadziły,a swoje wypuszczają na jeden padok). W drodze na ujeżdżalnie i padok po deszczu błoto po kolana (jest kilka par gumowców w siodlarni 🙂 ). Mają dwa spokojne 21-letnie koniki,które są bardziej "ogarnięte". Jazda zawsze w grupach,po min. 3-4 osoby,często nie do ogarnięcia.
Gdybym chciała,żeby dziecko od początku nie nabierało złych nawyków i uczyło się zgodnie z zasadami jazdy - nie pojechałabym tam.Takie moje skromne,szczere zdanie,bo nie będę tutaj owijać w bawełnę.
Milenchen, każdy ma prawo pisać swoje zdanie. Zgadzam się z Tobą, brak hali jest na pewno dużym minusem ale ujeżdżalnia jest ogrodzona, woda po deszczu szybko spływa i nie ma błota. Wiem, bo przerobiłam to w te mokre lato. Koni do jazd jest zdecydowanie więcej z czego 4 nadają się pod dzieci wyśmienicie. Na pewno nie można nazwać tego sportem ale dla 8 letniej dziewczynki w zupełności na poczatek wystarczy. Moje dzieciaki na obozie nie narzekały i były w stanie powodowac końmi bez większych problemw. Wiekszosc z nich miało właśnie 8-10 lat.
Wiadomo, trzeba spróbować bo znaleść dobrą stajnie dla dzieciaka nie jest łatwą sprawą...
Czy ktoś zna jakieś stajnie na poziomie w okolicach Ciechanowa?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się