Ambre, mogę spokojnie polecić fajną i pewną stajnię za Mińskiem http://nakoncuwsi.blogspot.com/
Konie baaaardzo spokojne, starsze więc mocno ogarnięte i niejedno widziały 😎
Byłam tam instruktorem na czas wakacji więc polecam z własnego doświadczenia. Moje 6 letnie dziecko nawet jeździło 😍
Jak na początek stajnia może być,jednak nie mają tam kucyków,wyprzedają haflingery więc została bodajże jedna "ujeżdżona" klacz i jakieś młodziaki.Fakt,są dwa malutkie kucyczki,jednak jedna po ochwacie tylko do oprowadzanek 5-10 minut,a drugi koń wyjątkowo lubi zostawiać jeźdźców za sobą 🙂. Minusem jest niestety brak hali i złe warunki,gdy tylko zacznie padać.Gdy jeszcze tam byłam miejsca do jazdy było mało - albo w sadzie,albo na "ujeżdżalni",gdzie często stały pasące się inne konie (chociaż teraz już nie wiem,bo chyba wszystkie pensjonatowe się stamtąd wyprowadziły,a swoje wypuszczają na jeden padok). W drodze na ujeżdżalnie i padok po deszczu błoto po kolana (jest kilka par gumowców w siodlarni 🙂 ). Mają dwa spokojne 21-letnie koniki,które są bardziej "ogarnięte". Jazda zawsze w grupach,po min. 3-4 osoby,często nie do ogarnięcia.
Gdybym chciała,żeby dziecko od początku nie nabierało złych nawyków i uczyło się zgodnie z zasadami jazdy - nie pojechałabym tam.Takie moje skromne,szczere zdanie,bo nie będę tutaj owijać w bawełnę.