"Siodlarz z Niemiec - kolejna wizyta w Gorzowie już 8 września!
Pan Christoph Miethe potrafi "czynić niemalże cuda" dopsowując siodła do grzbietu konia, jest to fachowiec z ponad 20 letnim doświadczeniem. Efekty jego pracy są natychmiastowe, od razu widać zmianę w sposobie poruszania sie konia pod siodłem. Jest już kilku chętnych, jest miejsce na jeszcze 2-3 siodła do naprawy/dopasowania do konia. Koszt od 60 do 150 PLN w zależności od ilości pracy."
Witam! Proszę o pomoc w kwestii podkładki pod siodło. Mam mocno wykłębionego konia, pomimo zmiany siodła niestety dalej sie obciera. Chodzi o to czy podkładka a'la Mattes podnosząca przód załatwiła by sprawę?
musiałabyś wkleić fotki jak to wygląda, bez podkładki, z podkładką, jeśli siodło obciera to znaczy, że jest niedopasowane, bez zdjęć nie możemy stwierdzić co zrobić, żeby je dopasować 🙂
dlaczego siodło zjeżdża do przodu? Łęk jest trochęza szeroki ale wczoraj wsadziłam 2 żele (zrobił się takie jeden gruby bo mój jest dość cienki), wydawać by się mogło (przynajmniej mi), żeleży dobrze, a w czasie jazdy zjeżdża na łopatki 🙄 nowe siodło, teorytycznie dopasowane przez pasowacza
O boże dobrze, że to napisałeś bo ja to przeczytałam (i cały artykuł) i się załamałam, że jednak jestem kompletnym baranem w temacie. hahaha... aż załamkę miałam i sobie rysowałam na kartce warianty kiedy tyle miejsca tam może być a za szerokie i mi wyszlo, że to by musiał być jakiś zmutowany koń.
kotbury ano wdarł się błąd, dostaliśmy tekst do sprawdzenia, nie wiem jak (mieliśmy bardzo mało czasu na to) ale nie zauważyliśmy tego. Dopiero jak dostaliśmy magazyn do ręki......o matko! napisałam do redaktora z prośbą aby w następnym numerze sprostował. Chochliki się zdarzają 😉
Korsik wrzuć zdjęcia 🙂 dlaczego nie dzwonisz do osoby, która dopasowywała siodło?
A ja przyznam sie szczerze ze sie rozczarowałam tekstem w ŚK. Liczyłam na cos bardziej profesjonalnego...a odnosłam wrazenie ze to był artukuł z autoreklamą... .
klipsiara, czy odpięcie paska przy przednim łęku było aż tak niemożliwą czynnością? Utrudnia ocenę na maks. Możliwe, że siodło nie jest za wąskie, z pewnością ma totalnie ubite wypełnienie wszystkich poduszek/paneli - gdyby wypełnić je na nowo - wtedy raczej byłoby za wąskie, natomiast jazda na takim jak jest - "placku", nie może być komfortowa ani dla jeźdźca, ani dla konia.
Bogdan, nie dzwonie do osoby, która dopasowywała siodło bo to było już pół roku temu, na poczatku nie zauważyłam żeby siodło się zsuwało tak wygląda po jeździe
Siodłam ok 8cm w tył, jak leży tak jak na zdjęciu nachodzi na łopatki