czapsy i buty

patrzcie co znalazłam http://amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=6_24&products_id=3724  😲 znowu czegoś nie doczytałam, czy one serio kosztują mniej niż same sztylpy? używał ktoś takich?

Fairy http://amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=6_24&products_id=4622 coś takiego też znalazłam.

ma/miał ktoś sztyblety Cavallino?
a może masz coś z krążeniem? no u mnie też nie było tak, że -10C a mnie gorąco. po prostu trochę pomarzłam, ale w dopuszczalnych granicach.
a nie masz szansy na stajnię z halą? jak nie to szukaj termobutów, termoskarpet itp. najwyżej mniej zmarzniesz, ale to już coś. całkiem zimna chyba nie da się wyeliminować w naszym klimacie.

możliwe...
a co do hali- niby mam możliwość, ale ja chcę dzierżawić konia, a najlepsza dla mnie oferta nie ma hali  😕

Ale popatrzę na termobuty i już.

A ktoś ma jakieś do polecenia w cenie góra 150zł?

I już oglądam termiczną bieliznę  👀
poczytałam sobie o tych HKM wysokich i wygląda na to, że trochę kiepsko u nich z trwałością. tylko nie wiem, czy do jazdy 1-2 razy w tygodniu nie stykły by...
termobuty niby fajne, ale ta wielka podeszwa mi się nie podoba. przynajmniej w niektórych.
Fairy a interesują cię używane? w wątku ogłoszeniowym ktoś sprzedaje, ale nie wiem, jaki masz rozmiar. o http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,45077.msg1124578.html#msg1124578 🙂
(to chyba te, które wstawiłam z amigo  :zemdlal🙂
oo super! tylko muszę najpierw poczekać, czy w ogóle uda się z dzierżawą.

Proszę o pomoc - odkąd dokąd zmierzyć łydkę na sztylpy? I czy termobuty kupować z takim rozmiarem, jaki się zwykle nosi czy numer większe?
Nie polecam tych z HKM, osobiście nie miałam, ale dużo osób mówiło, że szybko się przeciera ta górna część i jest w nich zimno... Ja mam termobuty z Horze i zdecydowanie mogę je polecić 🙂 takie o to: http://patatajsklep.pl/termobuty-horze-p-838.html są bardzo wygodne, nie blokują nogi oraz tak jak niektóre termobuty na rzepy, nie spadają z nogi 😉

konirka tak samo jak z innymi butami- zależy, z horze tak jak noszę kupiłam 40 i spokojnie jeszcze gruba skarpeta mi się mieści 🙂 co do czapsów to popatrz przy zdjęciach czapsów, zazwyczaj dają takie tabele, gdzie jest to napisane 😉
Mpna masz na myśli te długie? Też już dokopałam się do nieprzychylnych opinii i zaczęłam się zastanawiać nad krótkimi. W zwykłych termobutach, jak te, który wstawiłaś, przeraża mnie trochę podeszwa.
No i są strasznie brzydkie, ale to już moja subiektywna opinia  😡
Mona a jak u tych Horze z łydką, są dobre tylko na wąskie czy na szarszą też będą pasować? 🙂
calore wiem, wiem mnie też ich wygląd przerażał na tym zdjęciu, ale Gagulec mnie przekonała i kupiłam, a na żywo wyglądają lepiej  😉 zresztą zaraz podrzucę real foto
Tercet są szerokie, ja mam łydkę 35 + bryczesy i podkolanówka, a luzu jeszcze troszkę zostaje
Mona no ja mam 38 albo 39 cm, to ciekawe czy będą ok, do tego dochodzi moje wysokie podbicie  😤 dobra prznosimy się do wąku o termobutach bo dopiero zaczaiłam, że ja w wątku o czapsach i butach jestem  🤬
Anderia   Całe życie gniade
09 września 2011 16:52
Ma ktoś takie HKMy? Rozglądam się za czymś do biegania po stajni, koniecznie materiałowym żeby można było uprać i te rzuciły mi się w oczy. Tym bardziej, że i cena do zniesienia, a do Pasi-konika mogłabym ewentualnie podjechać zmierzyć. Dobrze się toto sprawuje? Czy bardziej opłaca się zainwestować w zwykłe trekkingowe?  😉  :kwiatek:
Takie mozesz sobie kupic w decathlon lub lidl  😉
Ktore sztylpy lepiej wybrac:
Pawla Krzyska za 130 zl czy Hippici za 195?

O Hippice slyszalam duzo dobrego, ponoc sa bardzo trwale.W tych pierwszych  z firmy PBK z tego co czytalam szybko zamki sie psuja - wiec moze lepiej jest doplacic te 60zl i kupic Hippicowe?

a ma ktos moze te sztylpy:
http://www.hidalgo.pl/products/59/p/1394
Lenna te z linka miała moja znajoma, są mieciątkie i ładnie dopasowują się do nogi aczkolwiek te paseczki u góry przy zamku szybko odpadają.
a zamki w hippikach sie nie psuja?  🙄

Bierz od pana pawla.  😉
jak dla mnie psują się porównywalnie, z tą różnicą, że hippika naprawia swoje produkty bezpłatnie jeszcze długo po zakupie
bezplatnie?  🤔 Oswiece cie ze za naprawe suwakow sie placi
bezplatnie?  🤔 Oswiece cie ze za naprawe suwakow sie placi

potwierdzam 😉 Choć wymienili mi teraz na tak fajne, że długo posłużą 😉 warto było zapłacić.
Ja wymieniam u rymarza, wstawia taki plastikowy, nie do zdarcia i za polowe ceny co szewc  😤
Potrzebuję czarnych czapsów pasujących do sztybletów hippica elite. Wiem, że Hippica ma w swojej ofercie czapsy, które idealnie się z nimi komponują ale poszukuje jakiś tańszych 😉 znacie jakieś?  😀
W styczniu 2011 roku kupiłam sztyblety Hippici. Po każdej jeździe były czyszczone i konserwowane, szczególnie w okresie zimowym. Nigdy nie były zamoczone, nie wchodziłam w nich w błoto. Zauważyłam jednak, że zaczyna się odklejać podeszwa- trochę po boku i na czubku. Przy zakupie (sklep Hippoland w Łodzi) pytałam sprzedawczynię o gwarancję- ta powiedziała, że ,,chyba tak jak za normalne buty, 2 lata od zakupu''. Nie wypisała jednak żadnego papierka gwarancyjnego, dała tylko rachunek.

Moje pytanie- czy uwzględnią w takim wypadku reklamację (nigdy nie miałam problemów z butami, nie reklamowałam, więc nie mam pojęcia jak to działa)? Wystarczy mi ten rachunek? Jeśli uwzględnią, to oddadzą pieniądze, czy dadzą nowe buty? Wolałabym zwrot kasy, kupiłabym wtedy inne sztyblety, w innym sklepie...
Bo chyba nie ma sensu czekać aż się rozlecą do końca, tylko załatwić sprawę teraz, prawda?
Paragon jest podstawą reklamacji, nie jest potrzebny żaden inny świstek.
Prawdopodobnie to producent będzie rozpatrywał reklamację i to od zdecyduje czy naprawi Ci buty czy odda pieniądze, ale raczej nie liczyłabym na to drugie chyba, że umiesz się kłócić 😉
Tercet ja mam Hipiki Elite i do nich tańsze sztyblety Bonidos-dla mnie są rewelacyjne i ładnie pasują
http://www.bonidos.pl/32-14-czapsy-oficerkowe-ze-skory-dwoina-z-podszewka

Polecam 😉
Perlica ładnie 🙂 tylko zapomniałam wspomnieć, że chodzi mi o jakieś miękkie czapsy, bo oficerkowe tez mam ale rzadko ich używam bo dla mnie są one trochę za sztywne :/
Hippica Roma  😅
Jeśli  chodzi o termobuty HKM, to moja znajoma ma, nie narzeka, a wręcz przeciwnie - chwali. Mnie się one podobają, smukło wyglądają, ale ona jest niedzielnym jeźdźcem, także nie wiem, jakby się sprawowały w częstym użytku (moim). Ja natomiast posiadam fair play najnowszy model  i jestem szczerze z nich nie zadowolona  🤔 nie układają się ładnie, wyglądają dość nieestetycznie, do jazdy nie są najlepsze, ale w sumie ten aspekt da się jeszcze przeżyć. Ich najgorsza wada to to, że przemakają(sic!) i nawet przy 0st., jest dość zimno w nich, nie mówiąc o mrozach. Bardzo trudno się zakładają, skarpeta dodatkowa się zmechaciła, źle się układa, co daje nie przyjemne uczucie. Podobają mi się te ESy, zaledwie 50 zł droższe od fair playów, a wyglądają na solidniejsze i o wiele bardziej estetyczne. Cóż, pozostaje mi marzyć 😉 I tak nie będę jeździć w tych termobutach, jedynie spędzać czas w stajni.

Mam sztyblety PFIFF (sznurowane) i jestem średnio zadowolona. Wykonanie jest poniżej przeciętnych. Odkleja się podeszwa, skóra się marszczy, baardzo się przecierają, zamek mają średni. Ale są wygodne, bardzo ładne, dobre do jazdy (choć mogły by mniej się ślizgać). Musiałam zmieniać sznurówki, bo niemiłosiernie się rozwiązywały w czasie jazdy...
W moich Hippicach zdechł zamki. No i teraz szukam, gdzie by mi zrobili, ale porządne, które mimo marszczenia się sztylp wytrzymają dłużej niż te. 👀
U rymarza i popros o zamek plastikowy z wiekszymi kosteczkami, sa nie do zdarcia  😉
a co wam się konkretnie w tych zamkach psuje? bo mnie w obu pękło u góry to, co się wkłada do suwaka. tak jakby materiał oddzielił się od tego metalowego czegoś. wydaje mi się, że od kucania.
Mi zamek sie psuje w polowie lydki, gdzie skora sie marszczy. zabki zamku oddzielają sie od materialu.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się