Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
05 września 2011 17:15
Sisisa
Wiem, ale nie bardzo rozumiem dlaczego koń się z nim pasie...
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
05 września 2011 17:28
jak dla mnie ten kary kucyk calkiem w porzadku, nie warto rozpatrywac takiego bzdeta. kon ogolnie wyglada dobrze, chetnie taka urocza maskotke sama bym kupila dla dzieciaka.
[quote author=martuu link=topic=189.msg1106316#msg1106316 date=1313766454]
Przyjmę konia 🙂
Jeżdżę konno ponad 3 lata, znam się na koniach i bardzo pragnęłabym mieć swojego końskiego przyjaciela 🙂
Mam bardzo duże podwórko, las za domem, i mam miejsce gdzie trzymać konia i zrobić dla niego pastwisko 🙂
Może to być koń po kontuzji, mieć np. 17 lat, chętnie przyjmę 🙂
Zainteresowanym mogę wysłać zdjęcia podwórka itp na e-maila 😉
w razie czego zostawiam mój numer GG : 1033806
A najlepiej by było gdyby koń był z woj. śląskiego chociaż nie musi koniecznie 😉

Czy mogłabyś opowiedzieć coś więcej o sobie? Ja obecnie mam trudną sytuację osobistą a mam konika i być może nie dam rady dłużej się nim opiekować? Szukam jakiegoś dobrego rozwiązania dla wszystkich! Na razie nie wiem jeszcze jak ułoży się przyszłość, jednak nie chcę zostać zaskoczona z dnia na dzień złośliwością losu! Konik jest w pełni sprawny, to wałach-rudzielec, ma 14 lat, rasa wielkopolska, wysokość w kłębie 170cm. Jest grzeczny, ale bywa uparciuchem, dlatego potrzebuje zdecydowanego jeźdźca! Ja sama jeżdżę konno od półtora roku i nie mam zbyt wielkich umiejętności jeździeckich. Jestem z Siemianowic Śl.Proszę o ewentualny kontakt mailowy: Magdalena1967@interia.pl
Pozdrawiam
[/quote]

Mam podejrzenia, że nastolatka chętnie przyjmie konia, a ktoś, kto konika ma (pojęcie pewnie na podobnym poziomie) byłby chętny oddać. W tej kombinacji wygląda to nieciekawie.
Komu konia  z umięśnionymi kopytami?
Chyba ktoś starał się skopiować opis zootechniczny...
http://allegro.pl/haflinger-bardzo-ladny-walach-i1792853102.html
i dowozi do "kljenta"  😀
taaa jeszcze zajeździ 2 latka. pełen serwis!
I wykastruje na życzenie..a przecież ogłasza wałacha 🤔
hehe racja. Może ktoś jeszcze wie co to imponujący charakter ❓ 😁

Wiem, ale nie bardzo rozumiem dlaczego koń się z nim pasie...

Jak to dlaczego? NO jak jest na nosie zaczepiony to nu się ten łańcuch pod nogami tak nie plącze i trudniej mu na niego nadepnąć! Chyba..tak myślę.. 😁
Już któreś z kolei siodło pasujące na wszystkie konie - te szerokie i wąskie.... Myślałam że siodła z tej trochę wyższej półki cenowej są jednak mniej uniwersalne...

http://allegro.pl/siodlo-skokowe-i1808614335.html
ale brzydal.
celsijs, ale to kwestia sprzedającego nie siodła - sam producent nie pisze tak o swoim siodle tylko debilny sprzedający...

katija, kolorystyka...dość ciekawa 😉
epk , wiem wiem że to sprzedający. Tak mnie tylko zdziwiło bo te droższe siodła z reguły są jednak sprzedawane z bardziej fachowym opisem.

Chociaż... przez chwilę trzymałam konia w stajni gdzie zawodnik wyśmiał przedstawicielkę Stubbena bo powiedziała mu że siodło ma być dostosowane nie tylko do jeźdźca, ale i do konia (siodło nota bene warte ponad 6000zł).
governmenthorse   więcej sprzętu, niż talentu...
09 września 2011 17:27
http://www.morusek.pl/ogloszenie/72578/Wezme-w-dzierzawe-konia/

Nie stać jej na płatną dzierżawę i jazdy, ale chętnie weźmie w dzierżawę konia.
A co z utrzymaniem?
Kowalem?
Weterynarzem?
😵
SPRZEDAM KONIA!

Imię: Funny
Maść: skarogniada, 4 skarpetki, łysina
Rasa: szlachetnie spokrewniony
Ojciec: Arizona han/Airport han/ Argentan han/Absatz han
Matka: Furst Lady westf/ Furst Heinrich westf/Florestan I Rhld

daleko szukac nie trzeba 😉

osoba z taką znajomością ras i hodowli faktycznie może ocenić konia pod kątem materialu genetycznego  👍
13 września 2011 14:29
Czy tylko mnie zdziwiło [url=http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,45077.msg1128910.html#msg1128910]TO[/url] ogłoszenie z naszego forum, w tym czapraki określone jako niewiele używane? 😵 Mi byłoby wstyd wystawiać coś w takim stanie na sprzedaż, nie wiem nawet czy wystawiłabym w wątku "oddam" 😲
13 września 2011 15:53
Misskiedis
Tez się nad tym zastanawiałam...
Dziwne, że sprzedający spodziewa się, że ktoś będzie chciał to kupić.
I jeszcze: po wypraniu będzie O.K.? Więc sprzedaje je brudne??
13 września 2011 20:05
Może się boi że jak sama wypierze to się rozpadną 😎
ale jak widzicie cena jest niska. jak ktos bedzie chcial cos do ciorania badz nie ma kasy, to sobie wsadzi w pralkę i wypierze, a wlascicielka ogloszenia nie chce widocznie tracic czasu wody proszku i prądu.

jak dla mnie nic nagannego, bo sprzedaje sprzet widoczny na zdjeciu, opisany, nie kupuje nikt kota w worku, ze obiecywany stan idealny okaze sie rozpadajacym. jak bedzie chcial-to kupi i tyle 🙂
Misskiedis czaprak czarny jest określony jako nie używany a to że byl piepszniętny i się zakurzyl i pobrudził to sory robiłam porządki i nie chcial;am wyrzucać i owszem został tylko 1 do sprzedania więc 1 komuś się przydadzą do zwykłego lonżowania czy na codzień
nie każdego stać na nowy czaprak z wyje... napisem eskadron żeby założyć go tylko do zdjęcia bo sory jak ja bym dała 300 zł za czaprak to na lonże tym bardziej w deszczu bym go nie założyła
Wyglądają syfiasto  🤣
kiara   Wczoraj to historia, jutro to tajemnica...
14 września 2011 19:41
http://www.gieldakoni.com/index.php?strona=sprzedam12&id=31193
3latek tyle skacze??  🤬
No ja bym już takiego nie kupiła!!
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
14 września 2011 20:25
Tristia kocham cię  😁
14 września 2011 20:29
bemyself
Moim zdaniem do ciorania wystarczy jeden lub dwa czapraki i takie najzwyklejsze można kupić spokojnie za grosze. Nawet jakieś zwykłe używki z forum.
Misskiedis, mnie szczerze mówiąc też to zdziwiło. Siedziałam i patrzyłam jakiś czas na to ogłoszenie. Zwłaszcza stan czapraków określony przez użytkownika, a że brudno to już inna bajka  😁
Nie rozumiem, że ktoś może nie mieć każdy na czaprak za 30 zł. Stać kogoś na kupno i utrzymanie konia to chyba 30 zł na czaprak czysty i niepodarty  🙄
pewnie, że tak, macie rację, sama bym ich nie kupila, ale jak widac ktos sie skusil. dlatego jesli ma ochotę kupic za 15 zl brudny i podarty to niech bierze. dlaczego nie 😉
A tu coś bardzo apetycznego  🤔 na zdjęciu ochraniaczy Eskadrona,proszę dokładnie się przyjrzeć  bo na drugim takim samym jest wycięte 😁
[[a]]http://www.ebay.de/itm/Eskadron-euro-star-schockemohle-sports-neue-trense-/320758716837?pt=Reitzubeh%C3%B6r&hash=item4aaeb599a5[[a]]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się