BigBoy ja ją znam, ale niestety z rodzicami Ci nie pomogę, wiem tylko, że ona jest po płotach więc powinna być w księdze koni czystej krwi, więc myślę, ża tam powinny być o niej informacje 😉 A co się z nią teraz dzieje? Już nie stoi w Kowmarze?
a nie szuka ktos przypadkiem taniego pensjonatu dla konia? 40km od olsztyna w droge na szczytno. jakby co piszcie 😅
ps. z hala 😅
a tak w ogole to co tu sie tak cicho zrobilo co???
Freska wielkie dzięki 🙂 Poszukam jeszcze. Z tego co wiem już tam nie stoi.
Ale nie jestem pewna. Byłam tam tylko raz.
** alleXandra ** a cóż to za pensjonat? Może zdradzisz coś więcej?
megi007 planujesz zmiane stajni? Uciekasz z Janoszówki?
ircia2 nie uciekam, broń boże 😉 za dobrze nam tam 🙂 Pytam z ciekawości.
Szukam pensjonatu w okolicach Olsztyna, najprawdopodobniej od konca pazdziernika/poczatku listopada. Koniecznie z hala, do 20km od Olsztyna. Poki co znalazlam tylko Kortowo (ale podobno nie ma miejsc) i Robson (900zl za zime to dizo, ale jak nie znajde nic innego i bedzie miejsce, to wstawie tam).
Wiem, ze mamy katalog stajni i wyszukiwarke, ale nie mam za bardzo czasu czytac watku strona po stronie, a wyszukiwarka nic ciekawego nie wyplula.
Baaaardzo prosze o pomoc 🙂
Asior - haha jest jeszcze u nas w Kieźlinach. Leci PW
asior, W Kortowie wszystko zajęte albo zarezerwowane, koleżanka przenosi się do Robsona i tam też już ciasno. maleństwo, A w Kieźlinach dużo wolnych miejsc?
Trzeba by zapytać właścicieli, bo ja nie wiem, ile koni jeszcze ma wrócić z wakacji.
przypuszczam ze nie bedzie miejsc ;p
z hala jeszcze jest kierzbun jakies 30 km od olsztyna...
Witam 🙂 Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć na temat Pana Ryszarda Dysarza? Rozglądam się za jakimś konkretnym trenerem ujeżdżenia, a słyszałam, że dojeżdża do Kortowa? Czy dziewczyny, które z Nim jeżdżą mogłyby coś na temat treningów itp. powiedzieć? I czy mogłabym ewentualnie nr tel poprosić? 🙂 Może być pw. Z góry baaaardzo dziękuję 😉
telefonu ci nie podam niestety bo nie mam, mialam z nim jeden trening i jestem z niego zadowolona, nauczylam sie dosc sporo w ciagu jednej jazdy. Z tego co wiem reszta dziewczyn tez jest bardzo zadowolona, caly czas z nim trenuja. Jesli chcesz z nim trening a jestes aktualnie w okolicach olsztyna to moge cie skontaktowac z kolezanka ktora organizuje z nim treningi w kieźlinach i kortowie.
Super, poproszę o kontakt 🙂
Witam olsztyńskich Voltowiczów! 🏇
W tym roku zaczynam wetę na UWMie,
jestem w trakcie szukania mieszkania (może ktoś z Was coś ma do wynajęcia lub szuka współlokatora :oczy2🙂
Mam też kilka pytań co do stajni:
Jak dojechać do Wrzesiny, napisałyście wcześniej, że busem, ale czy one jeżdżą tylko z dworca, czy zatrzymują się w Olsztynie na przystankach?
Jak często jeżdżą i czy naprawdę od przystanku do stajni jest 1km czy więcej?
I jeszcze pytania co do AKJ ,,Cwał":
To jest ta sekcja w Kortowie, o której pisałyście?
Jakie trzeba mieś umiejętności, żeby tam wstąpić (zawody, odznaki)?
Jakie są miesięczne koszty jeżdżenia tam i jak często się jeździ?
Z góry :kwiatek:
Pzdr
jesli chodzi o sekcje skokowa azsowska to placi sie chyba 300 miesiecznie, a to czy sie ktos dostanie zalezy do ilosci wolnych koni i konkurencji 😉 Umawia sie wtedy z trenerem na jazde probna i reszta zalezy od niego. Ogolnie jesli nie znajdzie sie zaden super zawodnik to pewnie przyjeli by i osobe bez odznaki jesli by sobie dobrze radzila 😉 A jezdzi sie codziennie, w sensie masz konia pod opieką na wyłączność + 2 razy w tygodniu wtorek czwartek chyba o 18 z terenerm.
Dzięki śliczne!
Na razie trochę się boję z tym mieszkaniem, bo akademiku mi odmówiono, a tam gdzie dzwonię to nieaktualne. 🤔
przejdz sie przez kortowskie przystanki tam pelno ogloszen jest 😉 najwiecej chyba pod konferencyjnym 😉
Nie mam możliwości podjechać do Olsztyna wcześniej niż 18 września 😡 Znalazłam fajne mieszkanko. ale
mam wieeeelką prośbę do Was: czy jakaś dobra duszyczka mogłaby podjechać obejrzeć mniej więcej to mieszkanko? Oczywiście zwrócę koszty dojazdu i odwdzięczę się jakimś imprezowym sponsoringiem 🏇
Myślę, że ja bym mogła, z tym że to zależne od tego gdzie się znajduje, bo niestety nie jestem zmotoryzowana 😉
magdanik czego ty nie zrobisz dla imprezy? 😁 Nie no żarcik 😜
Czy ktoś się wyboiera na zawody do Mortęg koło Lubawy? Organizowane wspólnie z klubem ze Stawigudy. Czy ktoś wie jakie tam jest podłoże??
magdanikdziękuję pięknie! masz pw
magdanik - Idril pytala o sekcje AKJ "CWAL" - to nie sekcja skokowa z panem Januszem tylko to sekcja ujezdzeniowa ktora teraz prowadzic chyba Ada...sekcja dla studentow - masz treningi raz w tygdniu, kiedys konie zmienialo sie raz w miesiacu, teraz to nie wiem, i robia casting zawsze jakos na poczatku roku akademickiego 😀
Dziękuję, a wiesz może jakie są koszta? (może być na pw)
koszta to jakos mniej wiecej tak samo jak i za jazde - za godz masz 30zl , kiedys wiem ze robili znizki i za jazde tam wychodzi 25 zl ... ale tez nei wiem czy nie ma jakis zmian teraz. na pewno drozej niz 30zl za 1 trening nie wqyjdzie - bo po tyle jest jazda w osrodku 😉
Hej. Słuchajcie, znacie może jakiegoś trenera z ok. Olsztyna, ktory u mnie w Pasymiu poprowadziłby treningi ujeżdżeniowe dla 2-3 os. ?
Gdyby coś to pisze bo to dosyc pilne 🙂
ogloszenie
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogloszenie w niewlasciwym miejscu