Konie czystej krwi arabskiej

Alicja_8   Z pasja...z miłością...
24 sierpnia 2011 20:26
zduśka nasze dziewczyny też uparciuchy jeśli chodzi o wodę, kałuże, błotko. Ostatnio 15 min przechodziłyśmy przez kałuże. Ale pozatym bardzo fajnie ujeżdzone kobyłki i z dnia na dzień mijają im okropne nawyki o których już raz pisałam. W terenie jeszcze niepewne, ale uwielbiam je 🙂
A czemu uparty?
zduska- fota obłędna! Super chlopak! Przynajmniej cos robi... moj Zachary sie obija, pastwisko i nic wiecej. Utylo mu sie troche, to nawet zdjec nie robie narazie...

zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
25 sierpnia 2011 20:15
Alicja uparty bo po prostu uparty  😂 jak sobie coś ubzdura pod dekielkiem to muszę czasami użyć siły lub podstępu co by go zmusić do danej czynności.. np. na myjkę wchodzimy tyłem  😎 a do stajni za pomocą miotły ... nie chce wejść dla zasady - bo przecież obok jest myjka  😁  generalnie dużo ma takich przypadłości .. no ale i tak go kocham  😍 ( na równi oczywiście z kucykiem )  😁

Złota no to dobrze, że przytył !!!  🙂 ciesz się  😀 ja od dłuższego czasu walczę co by Rudy przybrał na masie.  🙄
Wojenka   on the desert you can't remember your name
25 sierpnia 2011 20:34
[quote author=zduśka link=topic=752.msg1112602#msg1112602 date=1314299706]
. np. na myjkę wchodzimy tyłem  😎 a do stajni za pomocą miotły ... nie chce wejść dla zasady - bo przecież obok jest myjka  😁  generalnie dużo ma takich przypadłości
[/quote]

A ja myślę,że on sobie z Tobą po prostu pogrywa  😉
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
25 sierpnia 2011 20:44
Wojenka całkiem możliwe  😎 ale ważne, że ja wygrywam po dłuższej namowie  😁 a chłopak faktycznie cały czas myśli , analizuje ...czasami aż za bardzo haha
Dla  rasistów - i gdzie to się wszystko zaczęło ? 😀

http://www.bbc.co.uk/news/mobile/world-middle-east-14658678
a jednak Półwysep Arabski, i to 9 tys. lat temu, tylko to nie były konie arabskie raczej..
No pewnie , ze nie arabskie. Pra pra pra arabskie  😉
Bronze   "Born to chase and flee.."
26 sierpnia 2011 11:13
Można do tematu podejść jeszcze inaczej :-)... wszystkie konie są arabskie - w mniejszym lub większym stopniu. Gdyby pokusić sie o zrobienia badań genetycznych wszystkim rasom powstałym w wyniku selekcji sztucznej to jestem pewna,że każda ma "araba" w sekwencjach zasad DNA.
Być może jedynie rasy tak prymitywne jak koń Przewalskiego lub wymarły tarpan byłyby wyjątkiem od reguły bo mamy do czynienia z izolacją geograficzną i wydaje sie mało prawdopodobne aby miały okazje sie krzyżować ale ... się nie założę  😉
27 sierpnia 2011 21:53
ogurek, ładne 3 miejsce z debiutu  🙂
Ogurek pokaż jakieś zdjątka z wydarzenia :kwiatek:
a skąd zdjęcia jak ja w życiu na torach nie byłem?
a skąd zdjęcia jak ja w życiu na torach nie byłem? Czas nadrobić zaległości  😅
No i po imprezie. Transport przeżyliśmy bez pasty. Wygląda na to, że to ja więcej się wszystkim przejęłam. Na imprezie mieliśmy przyjemność stać w namiocie, jak sądzę, prosto z pride. Były jeszcze plakietki poprzedników. My stanęliśmy w boksie konia Pana Głowackiego 🙂
Grubcio lekko się burmuszył, ale dał radę. Dumna jestem z synka bo to podwaliny na zawody 🙂
30 sierpnia 2011 08:19
Czesio - jaka kita  😜. Super,że sie promujecie "na salonach". Udało się coś zdobyć czy tylko towarzysko byliście?
Towarzysko. Prezentowano różne rasy koni. Na nas przypadł arab i falabella. Zgarnęliśmy flo i mazidła do ryjka 😉
Oj Czesio jak ja wam zazdroszczę, pięknego wyglądu z grzywką i ogonkiem na czele  💘 💘 Jak ja bym chciała,żeby Czanka taką grzywę miała ehhh
omg jak on PRZYTYŁ!!! weź coś zrób bo dogonił Addisa ;p
Abeba - przytył, bo całe dnie na pastwisku siedzi i trawę kosi. Ale spokojnie... Idzie zima i trawka się będzie kończyć  🤣
Hamer - przepis na grzywę prosty. Warkocz, MTG i jajko co dwa dni. Unikanie szamponu i pastwisko pod prądem.

Czesio, rozwiniesz please to: "MTG i jajko " ?
31 sierpnia 2011 13:53
Ethne dzielnie pobiera nauki, dzisiaj zaliczyła nawet pierwszy samotny wypad za bramę na rozstępowanie  🙂
Kilka zdjęć:
portret

gotowa do jazdy

kłusem

galopem

a to Pan Starszy 😍

już się nie mogę doczekać jak Pana Starszego ( w sumie nie wiem jak możesz tak o nim pisać, mój rok starszy i w kwiecie wieku ;p ) zobacze na starcie 😉
31 sierpnia 2011 14:31
Oj, on jest Starszy,bo Muja jest Młodszy!  😉 . Tak jak Indiana Jones  😁
no to chyba, że tak 😉
A kiedy planujecie jakiś start z Mihrabem?
Z dzisiejszego terenu 😉

i moja bardzo "wyjściowa" mina 😉
dominoxs- jajko surowe co dwa dni do paszy. Żywa witamina e. Mtg to odżywka do włosów. Trochę śmierdząca, ale czyni cuda. Chyba tylko sklep Etmika prowadzi ją w Polsce.
Wojenka - Jak to jest, że Mihrab nie blednie ci od słońca? Mój pierwszy raz w życiu stał się tak jasno gniady. Derkujesz muchowo  Mistrza?
Neśka - ładnie sobie fruwacie. I konio coraz jaśniejszy 🙂
31 sierpnia 2011 19:23
paladynka, jak Bóg da, za 3 tygodnie...
czesio, on w lato zawsze jest bardzo ciemny,w zimie jaśnieje 😉. Nie derkowany.
neśka, jaki ładny galop  🙂
31 sierpnia 2011 19:26
Czesio - to u mojego jest inaczej. Jak go kupiłam to miał bardzo gęstą grzywę - zaczęłam robić warkoczyki - i wylazła mi połowa włosów  🙁. Być może na początku "złapałam" włosy za ciasno, tak czy inaczej teraz zostawiam grzywę naturalnie. Kąpię raz na 2-3 tygodnie póki jest ciepło, zrezygnowałam z FoxFire itp na rzecz jedwabiu w płynie bo faktycznie fantastycznie odżywia włos i do tego go nie obciąza. Z tym jajkiem to jest fajny pomysł na okres jesienno-zimowy  😉, mam znajomego, który ma 30 koni i codziennie każdemu jajko do owsa  😎. Tak na marginesie - jak dodawałaś jajko do meszu to do gorącego czy zimnego ?
Neśka - pięknie wyglądacie  😜
Wojenka - Mihrab mrrrrrrrrrrr.
Całe wieki mnie tu nie było. Zgubiłam, zapomniałam w sumie login i hasło  🤬

Rudzielec Esso w wersji orientalnej :-)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się