Ochraniacze

Kto wystawial ochraniacze ESKADRON  👀  :kwiatek:
Miał ktoś doczynienia z ochraniaczami crossowymi Premier Equine  / Dalmar ??
Co właściwie oznacza rozmiar L ??

Potrzebne mi jakieś pancerne, najlepiej wysokie, zady na padok.
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
05 sierpnia 2011 14:30
Klami, pogadaj z właścicielką rudego F. Luisa, kupowała TSX'y.
Alvika, dzieki za cynk.  😉
Klami, http://www.lamri.pl/eskadron/ochraniacze/eskadron-ochraniacze-krosowe-tyl-wysoki-cross-country.html

A TSX ja mam, ale na pewno nie są to pancerne, niezniszczalne ochraniacze.
Kto uzywa kentaury intensywnie codziennie?  👀
Ja używam,ale przody tylko.
A co?
Zastanawiam sie ktore warto kupic, kentaur czy eskadrona
Z Kentaurów jestem zadowolona,ale ja to zawsze miałam Yorki i też mi się  z nimi nic nie działo,ani nie rozciągało...Nie mniej obecne moje Kentaury ( na skorupach Veredusa) mają bardzo miękki neopren i są porządnie wykonane.
Dramka Ja też kiedyś miałam Kentaury, do codziennej jazdy, i bardzo byłam z nich zadowolona. Dalej je mam, i jeżdżę tyle, że rzadziej a mają jakieś 4 lata. Teraz chciałabym sobie sprawić ujeżdżeniowe, bo wyglądają na dobre.
croopie, nie wiem co tą TSX-y. Z PE patrzylam na podobno typowo crosowe ochraniacze, wiec chyba powinny być mocne ??
Na te Eskadrony patrzyłam, fajne są, ale nie wiem jakie czary mary musiałabym zrobić żeby je mojemu koniowi w ogóle zapiąć na nodze.
jak Mka woof wearów ma sie do Mki veredusowej/klasycznego fulla w ochraniaczach typu pro? jest taka sama czy jednak L będzie odpowiadało veredus M/przykładowo norton pro full?

podbijam, ewentualnie może być porownanie do ww (o ile to ww) takich jakie widnieją na belfastowej nodze [url=http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/122/1991#i]tu[/url], choc nie ukrywam że bardziej zależy mi jednak na tych pełnych. badz co badz, (bo i to woof wear i to woof wear), chciałabym wiedziec jak z ich rozmiarówka.
http://www.galloper.pl/pl/p/Ochraniacze-owijki-EA-Mattes/1707

nie wiem czy to już było, ale ciekawe te ochraniacze 😉
agull   Dążąc do celu
19 sierpnia 2011 08:55
jak Mka woof wearów ma sie do Mki veredusowej/klasycznego fulla w ochraniaczach typu pro? jest taka sama czy jednak L będzie odpowiadało veredus M/przykładowo norton pro full?

Podbijam, bo nie wiem jaki rozmiar kupić, a nie mam od kogo porzyczyć do pomierzenia  🙄 W gre wchodzą Veredusy Pro Lighty albo Carbon Gel.
Może ktoś ma i WW i Veredusy i mógłby pomóc w doborze rozmiaru  🙇
Dramka ja mam kentaury na koleczki od 2,5roku ciurane codziennie plus czasem na padok
paski sie rozciagnely,dziurki w zapieciu wyrobily,neopren poprzecieral tu i tam,ale skorupka cala
Klami u nas kilka osób ma ochraniacze PE. Typowo krosowe ochraniacze. Są bardzo porządne, przody dodatkowo wzmacniane na ścięgnach, tyły z przodu na nadpęciu (czyli tam gdzie jest największe ryzyko urazu na krosie).  Z pancernych tego typu mogę polecić Ci też Style i wspomniane przez Ciebie Dalmary.
agull, mam Veredusy Lighty w rozm. L i zdecydowanie są one na duże konie - jak chcesz mogę zmierzyć - jak na razie, to jedyne ochraniacze w jakie mi jako tako wchodzi Klusek 😉
Szukam teraz dla niego jakiś dresażowych typu WW ale czuje, że z taką grubą pęciną to nic nei znajdę a mam też obawy czy WW w rozm. MXW nie będą za małe - może ma ktoś takie?
agull, Veredusy L są na prawde duże. Takie typowe skorupki full czy tez pro odpowiadają zdecydowanie Veredus M.

Marianna, super, coś czego w sumie szukam. A mogłabys mi powiedziec jak z ich rozmiarami?
Klami zobaczę jutro w stajni jak one mniej więcej wypadają rozmiarowo i dam znać.
Marianna, dzieki. 😉
a odpowie mi ktoś na moje pytanie ??  :kwiatek:
jak duża jest Mka woof weara - będzie odpowiadać veredus M?
Lka veredusa jest rzeczywiscie gigantyczna, jak zobaczyłam ja w sklepie to doznałam lekkiego szoku że to tylko L, a nie XL.
Klami Ja moge tylko powiedziec ze L-ka PE jest mala  😉
galeria, Wydaje mi sie, że tak. Na pewno  M WW jest zdecydowanie za mała na mojego konia, który nosi Veredusowskie L.

Misia, aha. Dzieki. Czyli właściwie na pewno za mała na mojego potworka. Na jego łapce L Veredusa zapina sie tak hmm... no zapina sie.
agull   Dążąc do celu
20 sierpnia 2011 10:21
Bardzo Wam dziękuję dziewczyny  :kwiatek:
Tylko, że ja mam zagwozdkę, że mi na przody z WW pasuje M a na tyły L (M na tył za mały). To z Veredusów brać komplet M czy jednak M na przód a na tył L?
ma ktoś może ochraniacze kontaktowe Canter Club, Fair Play, albo Tattini Hi-tech? jak z ich wytrzymałością i jakością?
ash   Sukces jest koloru blond....
26 sierpnia 2011 08:21
[quote author=fruity_jelly link=topic=30.msg1112962#msg1112962 date=1314342414]
ma ktoś może ochraniacze kontaktowe Canter Club, Fair Play, albo Tattini Hi-tech? jak z ich wytrzymałością i jakością?
[/quote]

ja mam Tattiniaki Hi-tech i jestem bardzo zadowolona. Ciuramy je codziennie, w terenie również!
Ja mam CC i kontaktowe i zwykłe skorupki 😉
Obie pary są nie do zdarcia- kontaktowe używane do codziennych treningów mało oszczędzane- a po wypraniu wyglądają prawie jak nówki sztuki i mają super trzymające rzepy. Skorupy- najpierw dzielnie służyły do codziennej jazdy nierzadko na kilku koniach, teraz jak padokowe i ani troche nie chcą się rozwalić😉
dzięki dziewczyny :kwiatek:
skorupki CC też mam, od kilku lat używane i dalej w super stanie, rzepy to one mają nie do zdarcia! tylko teraz zmieniłam 'nieco' kaliber konia i przody są jeszcze jako tako ale tyły są malutkie, ledwo rzep mogę dopiąć. i zapewne zdecyduję się na ich ochraniacze kontaktowe, bo z tych jestem mega zadowolona 😉
Bardzo kuszą mnie te ochraniacze ujeżdżeniowe:
http://konik.com.pl/pl,product,4661687,ochraniacze,ujezdzeniowe,fair,play,pirouette,tyly.html?partner=2069
Ma ktoś, jak z czyszczeniem, dopieraniem białych??
fajowe-szkoda że tylko full 😕
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się