Liceum, maturalna klasa.
Na koniec pierwszej klasy odpadła mi technologia informacyjna, WOS i WOK, na koniec pierwszego semestru drugiej klasy - chemia i fizyka, a na koniec drugiej klasy historia, biologia, podstawy przedsiębiorczości i przysposobienie obronne. Teraz mam polski, angielski, matematykę, geografię - 4 przedmioty, które będę zdawać, plus jeszcze niemiecki, informatykę, religię i WF.
Tylko, że u nas klasa matematyczna oprócz 7 godzin matematyki i iluśtam angielskiego (cała szkoła realizuje rozszerzony program ang, podział jest na poziomy), drugi i/lub trzeci przedmiot rozszerzony ma do wyboru. Ja akurat chciałam fakultet z geografii i informatyki. Ludzie z biol-chemu i humana też mogą wybrać, poza oczywistymi rozszerzeniami wynikającymi z profilu, inny przedmiot fakultatywny. To jest wg mnie świetne rozwiązanie, bo na przedmiotach wybranych jest grupa ludzi, która akurat tego chce się uczyć, zebrana ze wszystkich klas w roczniku (na geografi jest około 10 osób, a np. na fizyce jeszcze mniej) 😉
A jeszcze wracając do książek - sprzedałam kilkanaście z poprzednich lat i akurat starczyło na podręczniki 😀
Mnie się podobają i te i te, ale boję się,że ten beżowy zzielenieje 😂
To wtedy będą oryginalne 😁
fin, zajebioza!
Podobno do mojego rocznika maja zrobic podobne zmiany. Oby... 🙄
Kupiłam buty 🏇 później wstawie foty.
uhh, ale się namordowaliśmy dzisiaj z moim kucynkiem 😵 Ten koń mnie dobija. Wczoraj go wepchnęliśmy do przyczepy jakoś, a potem wchodził ze mną z marszu na spokojnie i to kilkanaście razy. Dziś wyciągamy przyczepę, a on nie chce wejść.. bo nie i już.
Ostatecznie po jakoś 2 godzinach udało się go wprowadzić znowu, na spokojnie przy pomocy wiaderka z owsem. 🙄 co za koń. I jak tu go na zawody zabrać, skoro nie wiadomo czy któregoś dnia mu coś nie odbije i nie wejdzie... A do koniowozu to wbiega ze mną cwaniak 🤣
Primai poka poka 👀
mnie przeraża myśl o liceum .. to już taki wyższy etap, ludzie mądrzejsi, bardziej dorośli no i nikogo nie znam. boję się.
Tylko jeszcze te książki... Używane kosztują po 20 parę złotych, a tu trzeba kupić z 14 🙄
nopebow takie humorki po prostu 🙄
Florcika ja też za bezowymi jestem 😀
fin oo no to nieźle.
Ja się boję co w moim roczniku walną za zmiany 😵 Jak jakieś mega przerażające to nie wiem czy się nie pożegnać z klasą o profilu prawniczym.
Poza tym mam dość czasem mojej matki! Dziś się przyczepiła do moich brwi, że są brzydkie, źle je wyrywam i mam za duży rozstaw między nimi 👿 Jak będę chciała to sobie je nawet całkowicie wyrwę i co nic jej do tego!
A ja nie mogę doczekać się liceum. Jestem bardzo ciekawa jak tam będzie. Nie mogę się również doczekać, aż zacznie się ta latanina i wrócę do swojej ukochanej wagi 😵.
Zamówiłam beżowe, dzięki dziewczyny! 🙂
mnie przeraża myśl o liceum .. to już taki wyższy etap, ludzie mądrzejsi, bardziej dorośli
Rozwaliłaś mnie tym. 😁
Ja tam nie wiem jak to u mnie jest z podręcznikami, mało mnie to obchodzi. Połowy nie potrzebuje, a kupuje zawsze mama. Tak, mama kupuje mi podręczniki, od zawsze. 😂
nopebow, nie chcesz książek może? Napisz mi na PW jakich potrzebujesz, może akurat mam. I napisz jakie masz ćwiczenia do PO, jeśli masz PO, bo mam do oddania uzupełnione na 5.
Słuchajcie, liceum jest fajne! O wiele lepsze niż gimnazjum, przynajmniej w moim przypadku. Wcale nie jest tak strasznie jak się wydaje, naprawdę :kwiatek:
ankers, latanina? 😀 macie Hogwart w Białej Podlaskiej? 👀 🤣
zawieruszyłam gdzieś aparat więc foty będą jutro- jak go znajde i naładuje baterie 👀
czy są tu dziewczyny z okolic radomia? 😉
ankers, Od razu mi się temat z antyradia przypomniał "Lubicie latać?" 🤣
ankers, no tak 😂
Primai, według informacji z profilu mitery0322 jest z Radomia.
Florcik, nie polecam traperów Campusa jako buty na zimę. Przemakają, szybko stopy marzną i chodzi się ze skostniałymi. Jak kupowałam swoje, to ktoś z forum mi odradzał, nie pamiętam kto 😡, ale nie słuchałam, bo uznałam, że może tej osobie taki egzemplarz się trafił. Teraz już wiem, że to był zły wybór. Niestety sandały tej firmy też mi się szybko zniszczyły - po dwóch tygodniach obozu trekkingowego w Grecji zaczął się obrywać pasek. Za to buty letnio-jesienne Campusa mają się super 😀
Primari, ja radomianka jestem 😉
Pozdrowienia dla małolat od chorego Huxa! 🙂
Małolaty! Robię zrzutkę na najcudowniejszą rzecz jaką widziałam ostatnio... Śpioszki dla dorosłych 😜 Zrzutka bo trzeba sprowadzić, u nas nie robią 🙁
Ktoś może za dużo w portfelu ma? 😡
Alabaaaamka, zawsze marzylam o spioszkach dla doroslych! 😍 Aaaaaaa. Gdzie takie robia?
http://www.jumpinjammerz.com/electric+jamz/product-99-pajamas/ 😜 😍 💘 😜 💃 itd. 😵
Dlatego robię zrzutkę 🙁
Albo kaczuszkiii!!
http://www.jumpinjammerz.com/blue+rubber+duckies/product-925-pajamas/ 😜 😜
Kaczuszki sa obledne! 😜
Aaa, dlaczego Wampiry nie wrocia? 😕 😵
[tak, znowu]
Rozumiem, że są różne gusta, ale żeby być na nie w przypadku Grechuty? 😲
Moze chodzilo bardziej o samo wykonanie... [ta jasne 😵] Bo jednak 'po latach' troszke slabszy juz glos mial niestety. Ale wykonania za mlodu. 😍
Propo polskiej muzyki...
Muszę zaśpiewać na za tydzień coś polskiego a bardzo chciałabym folk, jakieś propozycje może?
Chingis Hux chory? Co się stało? :kwiatek:
fin właśnie idzie PW 🙂
flygirl ja jestem tylko mała gimnazjalistka, która zaraz idzie do liceum i nie wie czeka ma się spodziewać 😁 👀
nopebow kuleje 🙁. Ale dzisiaj był kowal więc pewnie (oby) za parę dni przejdzie 🙂.
ChCh Boże jakie piękne stworzenie ! 😍 opowiedz o nim ( możesz na PW ) :kwiatek: Powrotu do zdrowia !!! :kwiatek: