Bryczesy

Kotbury Ktory model animo mierzylas?

Powiem wam ze jestem zachwycona swoimi pikeur candela. Chociaz sa ciurane codziennie, jeszcze nie pralam poniewaz nie widac na nich brudu, a robie w nich wszystko  🤔 a myslalam ze roznia sie tylko krojem od lugany  🤔
W Niemczech te animo bardzo popularne, najpierw w ogole nie zrozumialam co to za dziwota.  😁  Ale spor osob jako biale uzywa.
Co do Fair-play, zalezy od modelu. Ja mam jedne ktore juz sporo ciuram a lej sie trzyma bardzo dobrze - i bryczesy sa piekne dalej, jak znajde je jeszcze gdzies to kupie.
Za to kraciaste wytrzymali 2 lata - lej dziurawy massakra, 2 pary uzywane na zmiane.

Z koleji kupilam na przecenie w sklepie Pikeury, i po trzecim praniu nitka poszla  🤔wirek:
I wez tu czlowiek badz madry.  🤣
lej w fairplay przed wszystkim nie dopasowuje sie do ciala tak jak np w pikeur. Nitka mi tez poszla..ale z tego powodu nic sie nie stalo.

Czesto laski kupuja za male bryczesy, naciagaja na sile i pozniej sa zdziwione ze nicie nie wytrzymaly  😁 bo bryczesy sa z rozciagliwego materialu  😂
Akurat te Pikeury na mnie troche za duze, bo wzielam meski model  🤣 🙂 Za to nie rozumiem jednej rzeczy czemu meskie modele maja normalne kieszenie, a w damskich, ledwo klucz od samochodu wcisne, nie mowiac juz o telefonie !🙂
Nie wiem czy sie nie niedopaswuja fairplaye, mi w tych bryczesach bardzo wygodnie sie jezdzi  👀
Lugany tylko maja taka malutka kieszen..

Ja ciuchram od wielu lat bryczesy z Netto 🙂 Dla mnie niezastąpione. Jedyne co, to zrobiła mi się dziurka w kroku, ale zaszyłam i się trzyma. Poza tym bardzo lekko przetarte leje na kolanach, nie widać tego praktycznie. Fantastyczna jakość, szczerze jakby rzucili je jeszcze, to bez wahania kupiłabym nawet 2 pary.
Mary Army można fotki prosić? 🙂
Akurat te Pikeury na mnie troche za duze, bo wzielam meski model  🤣 🙂 Za to nie rozumiem jednej rzeczy czemu meskie modele maja normalne kieszenie, a w damskich, ledwo klucz od samochodu wcisne, nie mowiac juz o telefonie !🙂
Nie wiem czy sie nie niedopaswuja fairplaye, mi w tych bryczesach bardzo wygodnie sie jezdzi  👀

Bo panowie nie nosza torebek to nie mają gdzie zmieścić klucza i telefonu i wsadzają w kieseń. To samo jest z jeansami i innymi ciuchami🙂 Plus w meśkich kurtkach obowiązkowo kieszeń wewnętrzna "na dokumenty" na piersi🙂

Dramka nie pamiętam modelu białe z tym silikonem - może na jakieś kurde summer see through special trafiłam, bo normalnie jak w rajtach z bazrku sie czułam.

Muszę poświęcić jedne z moich pikeurów i rozpruć i wszyć jakieś kliny bo mi brzuch urósł... żal mi tyłek ściska- sama się nie podejmę- dam krawcowej😉
Kotbury Troche szkoda, nie lepiej kupic uzywane ktore narazie posluza na brzuszek?

W mlodziezowych lugana juz jest duzo wieksza kieszen. Musze miec kieszen na komorke  😎
pistol star, jutro wstawię/ wyślę Ci na PW 🙂
A widział ktoś gdzieś białe bryczesy z brązowym lejem? pełnym?
Biale z brazowym?  🤔 Kojarzy to mi sie z jednym  😂
O mamo no  😎 pamiętam, że kiedyś były takie na Allegro bodajże z Cavallo, ale ładnie to wyglądało !
Są cavallo z orzechowym lejem. Ja strasznie bym takie chciała, bo fajnie by mi do rajtroka pasowały.
O, całkiem możliwe że to jest to. Masz gdzieś ich zdjęcie?
Anderia   Całe życie gniade
24 sierpnia 2011 16:50
Dramka to czym oprócz kroju różnią się Lugany i Candele?  🙂
Gdzies widzialam biale cavallo z lejem orzechowym  🤔

Roznia sie materialem 😉
24 sierpnia 2011 17:10
A który model wypada lepiej jakościowo? Mam dylemat stulecia normalnie  😂
Zdjęcia nie mam, ale widzę, że Dramka mnie ubiegła.
majeczka   Galopem przez życie!
24 sierpnia 2011 17:16
Fajne te cavallo
majeczka maja na stale zamszowy pasek  😎

Anderia A ktore ci sie bardziej podobaja?
24 sierpnia 2011 19:50
Podobać to mi się podobają bardziej Lugany, ale wygląd to jedno, a jakość to drugie niestety...
Lugany nie odbiegaja jakoscia.
czy ktoś orientuje się jak sięma rozmiarówka eurostarów (te nowsze modele) do pikeurów?

pikeury wszystkie noszą 38: mondega i lugana i są idealne
eurostary posiadam hunter mixy i jest to rozmiar 40,są lekko za duże ale bez przesady.
Zastanawiam się teraz czy 38 eurostara jest takie jak 38 pikeura czy ciut mniejsze?  👀  :kwiatek:
Podpisuje sie pod pytaniem Precelka bo w moim zadupiu nie ma za bardzo gdzie przymierzyc euro - starow. Poza tym chcialam zapytac, czy ktos mial do czynienia z bryczesami otto whithaker? Jak sie sprawuja i czy sie nie szmaca?
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
25 sierpnia 2011 13:23
IMO ES są trochę mniejsze od pikeur w tym samym rozmiarze,ale nie na tyle,by się w nie nie upchnąć... no chyba,że ktoś miał pikeury na styk, "na wdechu" 😉
No to mam zagwostke, bo w pikeury 38 wchodze co prawda nie na wdechu ale idealnie jak w sam raz. Wiadomo, ze bryczki zawsze sie troche rozciagaja, ale mimo wszystko... Niby pikeury, cavallo i wszelkie inne mam 38, ale troche  boje sie kupic przez neta bo sie okaze ze sie nie wcisne i bedzie lipa.
dziewczyny- chyba na wYdechu  😉

A nie możesz spytać sprzedawcy o szerokość w pasie i w biodrach przed rozciągnięciem i po. Mi z reguły to w zupełności wystarcza do decyzji o zakupie.

Jeśli np masz w pasie 70, a bryczesy mają w pasie 63 i rozciągają się do 67, na maaaksa do tych 70,  to ja bym takich nie brała, bo wiadomo, ze będzie Ci w nich niewygodnie. Ale jeśli mają 67 a rozciągają się do 74 to znaczy, że będą dobre.  🙂 Tak przykładowo..
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
25 sierpnia 2011 13:42
nie tunrido, nie pomyliłam się, na wdechu zapinasz i potem już nie oddychasz 😉
Aa..ja tam żeby się zapiąć muszę zrobić wydech i zmniejszyć się w obwodach. I wtedy pasują. Z tym, że jak już odetchniesz, to guziki puszczają.  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się