Rękawiczki
A jak jest z rozmiarówką w roecklach? Wszystkie modele mają taką samą?
Rozmiarowo wypadaja podobnie.
To jeszcze ostatnie pytanie, bo nie mogę się zdecydować ;D Czym różnią się Roeckle Grip od Light&Grip?
Ja niedawno zakupiłam takie:
http://www.lamri.pl/heritage/heritage-rekawiczki-elite-show-2.htmli jestem baaardzo zadowolona 💘 nie wiem tylko jak z trwałością, ktoś takie ma ?
Gru a masz porównanie tych Heritage z Roecklami, jesli chodzi o wygode i jakosc (bo o trwałości rozumiem ze jeszcze niewiele mozesz powiedzieć)? Mi roeckl light&grip starczyły na ponad 1,5 roku użytkowania, ale już się przecierają wieć szukam czegos nowego, miałam kupowac te same ale może warto zmienić.
A ja sie zakochałam w moich Horze letnich z siateczką *.* Ręce sie nie pocą , rękawiczki wytrzymały już miesiąc ( u mnie to sukcces ; D ) i nawet śladu nie ma przetarcia 😀 ! Do tego jakie wygodne , no i dosyć tanie *.*
Magdzior no właśnie nie mam porównania 🤔 Przymierzałam się do Roeckli, już jakiś czas, ale a to nie miałam gdzie kupić, a to zapomniałam i tak jakoś wyszło że w końcu kupiłam Heritage. Mam wrażenie że są wygodniejsze, ale też jakby delikatniejsze i przez to obawiam się że też mniej trwałe. Ale ponoszę, zobaczę 😎
A mi się Roeckle wytarły z tej gumowanej warstwy, w miejscu przechodzenia wodzy, już po miesiącu użytkowania, ale nadal w nich jeżdżę (od roku) i wodze mi się nie wyślizgują, a miałam z tym dość duży problem. Może po prostu zaczęłam lepiej lycki trzymać 😁
Nigna ja w tych horze miałam dziury po 3 dniach 🙄 Fakt, że sporo koni pojedziłam ale i tak bardzo szybko
Kampari, kiedyś jak przeglądałam sklepy internetowe to przy rękawiczkach z logiem "Roeckl Grip" było w opisie "wykonane z materiału Light&Grip", więc wydaje mi się, że to jedno i to samo 🤔
tu jest opis poszczególnych materiałów (Roeckl dołącza taką kartkę do wszystkich rękawiczek):

i nie rozróżniają tego.
Może są jakieś starsze i nowsze modele i jedne mają logo "Roeckl Grip" a drugie "Light&Grip" ( ? )
edit: wcześniej podałam złego linka
Właśnie tak się zastanawiałam, czy różnią się tylko nazwą 😀 Podejrzewam, że nawet jak jest jakaś różnica to niewielka. Dziękuję :kwiatek:
ja mam rękawiczki Heritage, kobył kontuzjowany, więc dużo nie były używane od zakupu, ale póki co wydaje mi się, że przeżyją moje roekle
Dalej czegoś dobrego szukam i teraz jadę do Niemiec, na targi i zamierzam tam coś kupić. Stąd moje pytanie: co byście polecały, a czego powinnam się wystrzegać? Jakieś Roeckle może czy coś innego?
Frania: dziwne o.O Moje serio sie baaardzo dobrze trzymają 🙂
Mam pytanie: jeśli mój obwód dłoni to 20 cm, to jaki rozmiar rękawiczek będzie pasował?
konirka zazdroszczę ci rozmiarów ki o_O Moje dłonie mają 14 cm w obwodzie ^^ Nawet Ske trudno mi na nich ścisnąć 😀 Jak patyczki co sie mają zaraz połamać 😀 Może idz do sklepu jeździeckiego i przymierz : ) Mi trudno określić z takimi małymi rączkami : D
Na razie nie mam niestety możliwości, by przymierzyć w sklepie. A żeby nie okazało się, że ja źle mierzę: obwód dłoni to obwód w zgięciu kciuka?
Dziewczyny, ktos z was moze ma Koenigsy skorzane?
Jak ich prac najlepiej zeby sie nie zepsuli? 🙄
Arimona, ja po prostu "myłam ręce" (glicerynowe mydło byłoby the best), potem lekko podsychały i dosuszałam na rękach. Nic im nie było.
Nie polecam rękawiczek Roeckl Grip, przetarły mi się po kilku jazdach... 😵 Mam dokładnie takie:
http://www.okser.pl/roeckl-rekawiczki-damskie-dwukolorowe-p-4280.html czekoladowo-karmelowe. Nie powiem są śliczne i wygodne, ale co z tego, skoro tak delikatne.
Natomiast wcześniej miałam Roeckl Meredith, takie jak tu:
http://www.okser.pl/roeckl-rekawiczki-klasyczne-p-573.html i z nich byłam baaardzo zadowolona, wytrzymały ponad rok, a myślę, że wytrzymałyby dużo dłużej gdybym nie używała ich do czynności typu: sprzątanie boksów, zamiatanie 🤣
A ja muszę pochwalić rękawiczki Euroridinga, niestety nie wiem jaki model, zakupione w stacjonarnym Pasi-Koniku, a na ich stronie internetowej ich nie ma. W każdym razie są z bardzo fajnej skórki, która pomaga mi pewniej złapać wodze i nawet jak koń mocniej szarpnie to się nie szmacą (odpukać 😉). Nie grzeją w upały, ale i jak zmokną to się nic nie dzieje. Dałam za nie jakieś 80-90 zł, i było warto. Co skóra to skóra 🙂
Gdybyś ktoś się na nie kiedyś natknął to od razu mówię że mają rozmiarówkę a'la Roeckl, czyli 6, 7, 8 itd (są też połówki, ja mam 7,5), a nie typowe S, M, L, XL. Dlatego cieszę się że mierzyłam, bo kompletnie się nie orientuję w tych cyferkach.
amazonka89 no widzisz ciekawe od czego to zależy bo ja jeżdże w rękawiczkach nonstop i mam talent do ich niszczenia i te wlasnie roeckle (jednokolorowe), o których piszesz fakt już mi się rozpadają całkiem (poprzecierane na wylot itd) ale przeżyły niecałe 2 lata.
Magdzior: Nie wiem, czy to już zmęczenie, ale nie potrafię wywnioskować z Twojej wypowiedzi, czy z jesteś zadowolona z tych rękawiczek, czy nie? Trochę dziś niedomagam 🤣
Arimona, ja po prostu "myłam ręce" (glicerynowe mydło byłoby the best), potem lekko podsychały i dosuszałam na rękach. Nic im nie było.
Umylam, schna teraz🙂
Rece mam cale brazowe pofarbwane 😂
A ja po raz kolejny dałam się sama sobie wrobić w Roeckl L&G i wiem, że więcej tego nie zrobię. Rękawiczki umarły po 2 miesiącach. Na chwilę obecną będę chyba szukała jakiś cienkich skórkowych - nie wiem, może w Koenigsy zainwestuję.
Koenigsy sa fajne, tansze od Roeckli 🤔wirek:
Jest jeszcze jeden bardzo fajny model kieffera skorzany, ogolnie kieffery nie lubie ale te rekawiczki im sie udaly, i na pewno sa bardziej podobne w odczuciach do Roekla niz Koenigsy. Jak mie sie przypomni nazwa to napisze 😡
ooo to pisz - ja mam ochotę chyba na skórzane właśnie
nie pamietam, zaraz poszukam po sklepach int, dosyc rzadko spotykany model na pewno to jest 😵
Magdzior: Nie wiem, czy to już zmęczenie, ale nie potrafię wywnioskować z Twojej wypowiedzi, czy z jesteś zadowolona z tych rękawiczek, czy nie? Trochę dziś niedomagam 🤣
przepraszam, tak jestem zadowolona, już powoli umierają ale tak jak mówię po 2 latach czyli jak dla mnie całkiem dobry żywot w porównaniu do 2 miesięcy o których piszą poprzedniczki, teraz będę szukała czegoś ale jesli nie znajdę nic ciekawszego pewnie znowu kupię roeckle.
Może z tymi Roecklami to jest tak, że te cieniutkie modele są nietrwałe, a te z grubszych materiałów są bardziej wytrzymałe? W sumie byloby to logiczne 😉
Tak jak L&G nie polecam to te Meredith jak najbardziej, komfort taki sam a cena niższa 🙂