KOTY

Dea
pokaz towarzystwo  🙂

Ja powoli oswajam Babla z wiekszymi powierzchniami, zwlaszcza wieczorami albo gdy ma ochote tylko gryzc zostaje wystawiony na przestrzenie, co by mu dzieki bieganiu glupoty z glowki wywietrzaly !
Coraz wiecej miejsc odkrywa, wskakuje, w zabawie uczy sie lapac rownowage, o prosze:

co z reguly konczy sie obecnie ... przy darciu mordki  😉

a od czasu do czasu udaje jakim to jest slodkim kociatkiem

Kuwetka opanowana. Za niecaly tydzien kolejne odrobaczanie i pewnie powoli trzeba sie bedzie wziac za szukanie domku.
Najlepiej z innym kotem, do mojej kocicy go ciaaaaaaaagnie, ale ona twarda jak skala  🙂
Szynszyl terrorysta
Bischa   TAFC Polska :)
10 sierpnia 2011 18:49
O właśnie, a jak się ogólnie dogadują? Ktoś miał takie mieszane towarzystwo (poza Dramką)? Moja przyjaciółka ma dwa szynszyle i marzy jej się kot.
Mam mieszane towarzystwo. Kiedy wypuszczam szynszyla, a kot jest w pokoju to on śpi, a kula sobie biega. Nie ma agresji. Jednakże to zależy, bo moje kulki wytresowały sobie kota, więc ta teraz ma pełen respekt. Chociaż nie tulą się do siebie tylko obserwują z pewnej odległości i nie wchodzą sobie w paradę. Samczyk kotkę, by zagryzł. Samiczka zawsze ją spektakularnie obsika. Kot ucieka. Spokój.
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
11 sierpnia 2011 07:57
Dea, popieram: pokaż światu Wirusa!
(ale żaden z niego Wirus tylko Ciasteczkowy Potwór - tylko go łapać i chrupać)
miałam dzisiaj okazję pobawić się z pięcioma kotami brytyjskimi, jeju, jakie one są śliczne 💘
Dziewczyny, czy istnieje jakas rasa kotow dla alergikow?
jakos mi to przeczy idei samej w sobie, ale podobniez u kotow uczula nie siersc a jakis aminokwas w slinie i niektore rasy maja go mniej... prawda li to?😉
faith, zdaje się, że devon rex uczula mniej niż pozostałe koty, ale nie ma chyba czegoś takiego jak "kot dla alergika". Mając stwierdzoną "alergię na kota" bardzo bym się zastanawiała nawet nad devonem, bałabym się sprowadzenia sobie do domu takiego kota bez możliwości wcześniejszego sprawdzenia czy nie będzie uczulał.
tez sie obawiam... no nic to, trzeba sie bedzie przejechac do hodowli i sprawdzic...
Incantowa   Ask often, be content with little, and caress...
12 sierpnia 2011 13:27
faith podobno syberyjskie są dla alergikow. Głaskałam ostatnio jednego sybiraka  i miał zupełnie inną sierść niż mój "dachowiec", mięciutką, jak włosy.   🙂

dea mój kocitek jest ze stajni, gdzie średnia życia wynosiła "do najbliższej zimy" 🙁

Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
12 sierpnia 2011 13:28
faith, Mogę ci polecić hodowlę mojej znajomej. Ma Devony i American Curly 🙂
Wlasnie syberian albo ragdoll mi sie marzy🙂
Ja mam dachowca, a moja babcia była alergikiem, tak samo jak sąsiad. Parę posiedzeń u nas i się sami odczulili. Żaden kot nieuczulający, nie był potrzebny.
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
12 sierpnia 2011 20:47
baba_jaga, świetny maluszek 🙂

A moje baby coraz bardziej mnie zaskakują i robią postępy 🙂
- Walentynka wskoczyła ostatnio Adaśkowi na kolana i znosiła jego niezbyt delikatne pieszczotki mimo, że wcześniej omijała go z daleka  💘
- Donna wczoraj wskakiwała nam na kolana i póki czuła możliwość "ucieczki" pozwalała się głaskać głośno przy tym mrucząc  😍

Ciekawa jestem jak będą się zachowywać po naszej ponad dwutygodniowej nieobecności  👀

Tak przy okazji zapytam - kupiłam sobie "bony" na Cuppon i zastanawiam się, którą karmę wybrać:
Acana - http://swiatkarm.pl/p,acana_prairie_feast_cat_7kg,3431,79.html czy
Orijen - http://swiatkarm.pl/p,orijen_cat_7kg,4106,112.html ?

A może polecicie coś innego z tego zestawu - http://www.swiatkarm.pl/s,karmy__podzial_wg_firm,78.html w podobnym przedziale cenowym?
faith szczerze mówiąc to nie wiem, tylko tak strzelam 😉 bo często uczula sierć, czyli może dobry by był kot sfinks 😉
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
12 sierpnia 2011 21:15
baba_jaga jaki on się przystojny zrobił jak tylko napisze prace dyplomową to Was chyba nawiedzę
Makrejsza, ano nie mam nic wiecej. Nie bylo kiedy. TZ obiecuje mi, ze jutro im pocyka fotki.
A jeszcze chcialabym znalezc jakiegos niedrogiego fotografa i zrobic im sesje....
Wiecie co...
Kot chyba z nami zostanie 😀 Jakos to wszystko musi sie poukładać... 😀  😅
Hipnotyze, ciesze sie, ze sytuacja sie klaruje, tym bardziej, ze nowy dom dla tego kota to moglby byc ogromny stres. A tak btw moze drugi kot bylby rozwiazaniem? Kocio mialaby towarzysza wiec nie zostawalby sam i smutek bylby duzo mniejszy? Poddaje ta opcje pod rozwage, poniewaz u mnie to sie doskonale sprawdza.. (z tym, ze ja mam juz 4 koty  🙄, w tym wiecznego tymczasa..)
Hypnotize,  😅 Bardzo się cieszę. Faktycznie, drugi kot mógłby pomóc.
Bischa   TAFC Polska :)
13 sierpnia 2011 11:18
U mnie trochę pomógł, Luna już nie siedzi non stop pod drzwiami jak ktoś u współlokatorów jest i nie miauczy na całe gardło, generalnie trochę się wyciszyła pod tym względem, czasem jej się przypomni, szczególnie w ruji.  Mam nadzieję, że jak Kituszka wróci do właścicielki, to jej się nie włączy znowu opcja miauczenia pod drzwiami non stop, na razie nie biorę drugiego kota na stałe.
Jeżeli to nie przeszkadza, to wstawię kilka zdjęć moich kotów (słaba jakość bo komórką, nie mam aparatu).

Maciuś

Kicia

Pusia

Ps. Przepraszam jeśli są za duże.
No to przedstawiam moje kociambry!

To po prawej to dziewczyny (w obróżce Glitne). Po lewej Tygrysek

Glitne

Glitne, w tle Gjevjon

Gjevjon i głupie miny  😂

Tygrysek, w tle Gjevjon

I na razie tyle.
Wistra Piękne te Twoje kociaki  😍
jutro minie tydzień, jak są w Polsce, ze mną  😜
Dopiero teraz wyświetliło mi się 4 i 5 zdjęcie (nie zawsze wszystko mi się załaduje)  😀 Czwarte jest genialne  😂
Wszystkie sierściuszki przepiękne - nie będę wymieniać po kolei bo za dużo Was hehe
Dramka, szynszyl terrorysta mnie powalił  😂 kociak mu nic nie robi? heh
wistra, przed ostatnie zdjęcie miażdży hehe
dea   primum non nocere
14 sierpnia 2011 09:44
wistra - atak klonów  😜

Przedstawiam Wam Wirusika 🙂
Na pierwszym mocno zdziwiony Kret i Coś, próbujące zdobyć jego twierdzę, na drugim twierdza zdobyta i Dres, który nie chce się przyznać, że tam obok Coś małego siedzi. Ogolnie z kotami komitywa pełna - czasem któryś syknie, ale raczej jest w porządku. Z psem jeszcze nie jesteśmy pewne, więc są pilnowane.

Sorki, że komórkowa jakość, postaramy się cyknąć lepsze fotki maluchowi 🙂
łoo jezu Dea, jaka gromoda 😀 Super ze tak szybko się zaakceptowały 😀

wistra cudne kociaki. Ja nie w temacie Ty je ściągałaś z zagranicy?

Dramka boski szynszyl 😀 Super że kot na niego nie poluje. Ja bym na bank nie mogła mieć w domu żadnego gryzonia, chyba ze pod kluczem

Moja ekipa 😀 Mysza jedzie do nowego domu na próbę. Jak dogada się z psem (a raczej pies  z nią) to będzie miała wspaniały domek 😉

Mysza

Cacek

Bazyl i Koks 😉
Pursat   Абсолют чистой крови
14 sierpnia 2011 17:56
Nie znoszę kotów, ale Cacek jest przeboski! 😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się