Czy jakiś znawca oficerek Königs, jest w stanie mi powiedzieć co to za model oficerek? :kwiatek: Podejrzewam któryś z ujeżdżeniowych, bo cholewka jest sztywna, a kilka modeli na stronie producenta wygląda w zasadzie identycznie...
Ok, ja tylko piszę, że to raczej nie jest model ujeżdżeniowy 😉. Wyglądają na dość nowe, a mają za niski łuk - wszechstronne mają zazwyczaj ok. 4cm łuk (i na to mi wygląda) a ujeżdżeniowe koło 6cm 🙂. Modele ujeżdżeniowe mają łuk taki: http://www.calevo.com/cgi-bin/calevo/process/locale/en_US/page/2130110.html
Eee to chyba Favority bo one mają szew z przodu cholewki.
Ja też stawiam na Favority, bo miałam kiedyś takowe na przymiarkę (niestety nie weszłam w nie) i były to właśnie Koenigs Favorit, ze szwem z przodu. Być może inne też miewają taki szew, ale skojarzyło mi się z Favoritami...
[quote author=Koniczka link=topic=211.msg1098374#msg1098374 date=1313000172] Eee to chyba Favority bo one mają szew z przodu cholewki.
Ja też stawiam na Favority, bo miałam kiedyś takowe na przymiarkę (niestety nie weszłam w nie) i były to właśnie Koenigs Favorit, ze szwem z przodu. Być może inne też miewają taki szew, ale skojarzyło mi się z Favoritami... [/quote]
Tak, to Favority, starszy model z tym szwem z przodu. W nowszych szew jest bardziej od wewnetrznej strony i jesli sa robione z zamkiem, to go wiecej nie widac.
Właśnie dokonałam przerażającego odkrycia, po 2 latach w moich Hippicach podeszwa zdarła mi się do żywego tj do wkładki w bucie, poprostu w podeszwie są już 2 dziury w obu butach, mam plastikowe podeszwy ( do wybory są, gumowe-w cenie, plastikowe+50zł i skórzane+200zł).
Czy to kwestia własnie tej podeszwy? miałam sztyblety hippicy na gumowej podeszwie lata(2-3?) i nigdy nie działo się coś takiego. Np. sztyblety Elite hippicy tez są na plastikowej.
przyznam się ze ciuram je niemiłosiernie i chodzę w nich cały dzień.
Oficerki właśnie poszły do cholewkarza... jeszcze czekają mnie z dwie wizyty przed odbiorem, żeby dobrze dopasować cholewkę i zamek - na miejscu akurat załapałam się, na parę oficerek do wszycia nowego zamka, więc miałam okazję zobaczyć jak zostało to wykonane - naprawdę nie było się czego przyczepić - mam nadzieję, że w moich też ładnie uda się to zrobić 😜
Mierzylam dzisiaj Petrie olimpici i jestem przeszczęśliwa, bo idealnie mieszczę się w tabelę 🏇 Zostało mi tylko zbieranie kasy 🏇 Ktoś, piękne te twoje oficerki. Jestem w nich zakochana od kąd je kupiłaś 😜
Fajny kolor i cieniowanie 🙂 A nawet, jeśliby miały się wycierać, to o ile pod spodem będzie ukazywać się coraz jaśniejszy brązowy kolor (a nie np. czarny), to będzie im tylko dodawać uroku IMO. Ale forma jeszcze bardziej skokowa od moich, czarnych Hanowerów... 🙁 Koniczka, zamawiałaś dodatkowo to zapięcie na zatrzask? Moje tego nie mają i czasami rozsuwają mi się o 1-2cm podczas jazdy (w ogóle nie przeszkadza, ale wkurza).
A ja szukam miejsca, gdzie mogłabym zapłacić za Cavallo Grand Prix Plus mniej niż cennikowo w Lamri 😉.
Poznaj potęgę niemieckiego e-baya 😉 Ja zapłaciłam za swoje Cavallo tyle samo, ile zapłaciłabym za sztylpy+sztyblety w wersji ekonomicznej plus 😉 Co prawda nie są super ujeżdżeniowe, bo mają niski łuczek, ale za to wyglądają jak nowe, są bardzo wygodne i dobrze dopasowane.
busch, siedzę na ebay codziennie 😉 - ale z moim rozmiarem jest spory problem 😉. Ja mam bardzo wąską stopę i praktycznie nie ma mowy o tym, żebym miała choć o pół numera za duże oficerki, bo lata mi wszystko i potem zakładam 2 pary grubych skarpetek żeby dało się jeździć. Więc trochę się martwię, że niestety ale jestem skazana na nowe 😉. Po prostu muszą być konkretne wymiary, które się w używanych nie zdarzają.
Mówisz to osobie, która ma tak niedorzecznie szeroką łydkę, że w cholewie jej oficerka mieści się cały piesek do ściągania butów i ma trochę jeszcze zapasu 😀