Kącik Małolata...:D

flygirl - Nie musisz czytać  🙄 Tak się przyzwyczaiłam , tak będę pisać . Mnie w oczy nie kole  🙄
pozwólcie, że go oleję, bo mi się już też nie chce.
angie560 wybacz ale fly ma rację, przez to Twoje posty są trudne w odbiorze 😉

Ehh... Ok a pamiętacie wielkie fejsbukowe zapraszanie? 😁 aż sobie poczytam Kącik od początku.
niemiłek - trudno się od tego odzwyczaić, bo szybko piszę i  nie raz mi takie rzeczy wychodzą z pośpiechu , a zarazem z przyzwyczajenia .
Spróbuje się powstrzymywać... jakoś
madmaddie   Życie to jednak strata jest
10 sierpnia 2011 12:39
forum to nie jest czat. nie trzeba się śpieszyć  🙄
Ale nie trzeba się też czepiać, że ktoś stawia przecinek o spację dalej .
forum to nie jest czat. nie trzeba się śpieszyć  🙄

Albo nie stawia wielkiej litery na początku zdania ?
mogłybyśmy się licytować w nieskończoność.. 😵
10 sierpnia 2011 13:02
nigdy nie stawiałam dużej litery na początku zdania, pisząc posty.
i jakoś nikomu to nie przeszkadza (a przynajmniej nikt się nie skarżył)
używam mniejszej ilości przecinków niż powinno być według zasad pisowni.
ale przecinki mnie irytują.
staram się by posty były czytelne.
nie najeżdżam na nikogo, tylko dlatego że zwrócił mi słusznie uwagę.
inna sprawa, że nikt się nie czepiał o mój sposób czytania.
chyba, że kogoś on drażni, to teraz może się wypowiedzieć.
Ja generalnie nie lubie pisania niezgodnego z zadami pisowni[ja naprawde nienawidze braku polskich liter u mnie  😵], ale nie kazdy podziela moje zdanie. Mi male literki u mad sie nie podobaja, ale tez mnie nie draznia. Wiec nie ma problemu.

angie pisze, hm, 'inaczej' nieco. Osobiscie jestem zdania, ze dopoki ktos nie wali razacych bykow, no to trudno. Ale jezeli dziewczyny prosza, to mozna sprobowac sie dogadac. Szczegolnie, ze warto wyrabiac sobie dobre nawyki. Potem ktos bedzie pisal wypracowanie na kompie i na koniec zalapie, ze narobil swoich dziwnosci. No i heljea poprawiac kilka stron.  🏇
Krupnik. - okay okay już wyluzujcie 😀 Już będę pisała z tak jak chcecie, żeby kogoś oczy nie bolały 🙂 OBIECUJE 🙂
Jak już narzekamy na styl pisania to i ja się dołączę 😁
Mnie u angie trochę denerwuje to stawiania multum spacji w kolejnych linijkach wypowiedzi 😉 No ale czytać się da.
Swego czasu również przeszkadzało mi, że mad rozpoczyna zdania z małej literki, no ale bez przesady. To nie jest wypracowanie z polaka :/
A skąd możemy wiedzieć czy czasem jej się Shift nie popsuł? 😁
mitery0322- Mi nic nie przeszkadza, to ja tylko stwarzam kłopot, jak widać 🙂
                    A tak mi się jakoś lepiej pisze, tak równiej jakoś ... 🙄
twoje posty sa zglaszane przez wiekszosc uzytkownikow tego watku jako utrudniajace odbior. zacznij pisac normalnie, nienaduzywaj spacji, sprawdz w encyklopedii do czego sluzy wielokropek.
angie, równiej czy nie, mi się to po prostu ciężko czyta.
10 sierpnia 2011 13:34
mad z dużymi literkami to już nie to samo.
ale ja się stąd wymiskowuję już, więc i tak Wam nie będzie przeszkadzać.
bye
Anderia   Całe życie gniade
10 sierpnia 2011 13:40
Ja się zgadzam, mnie również przeszkadza, gdy ktoś stawia spację przed znakami interpunkcyjnymi. Może wpis na forum to tylko wpis na forum, a nie wypracowanie z polaka, ale minimum poprawności i estetyki musi być. Małe litery akurat mi tak nie przeszkadzają, ale sama staram pisać się jak najpoprawniej. Wszak nasze posty i ich styl to nasza wizytówka na forum, bo na nim ludzie poznają nas właśnie przez nasze wpisy. Gdy nie znają nas osobiście, często przez wpisy wyrabiają sobie opinię. To tak ogólnie, nie miało na celu nikogo urazić, obrazić ani znieważyć. Wygłosiłam swoje skromne zdanie  🙂
Ale mnie tu dawno nie było... co mogę powiedzieć? Kobyła jest super ekstra fajna i małymi kroczkami posuwamy się do przodu.  😀
W takim razie nie będę już nikomu przeszkadzać. Chciałam dobrze. Przykro mi 🙁
robakt   Liczy się jutro.
10 sierpnia 2011 13:44
Jejku, Małolaty, nie było mnie jakieś 3 godziny, a tu taka dyskusja się toczy.
W sumie sama nie wiem jak ja piszę, ale staram się, żeby było dobrze.
Ogólnie rażą mnie bardzo widoczne błędy, ale chyba jestem zbyt leniwa, żeby się fatygować i zwracać uwagę.
Ażeby trochę rozweselić atmosferę: jakie filmy lubicie? Lub książki? 🙂 I jakie ekranizacje książek się Wam podobają, a jakie według Was psują całą atmosferę i akcje powieści (nie chcę powtarzać słów 😁 )?
robakt   Liczy się jutro.
10 sierpnia 2011 14:01
Ostatnio obejrzałam "Wodę dla słoni". Szczerze mówiąc, myślałam, że będzie lepszy.
Co do książek to teraz cały czas dotyczące jeździectwa. Jestem przerażona  🤔
mitery0322 Co do filmów to dramaty, dramaty, dramaty  💘
A do oglądania polecam The runaways i U progu sławy  😉
No dobra, to i ja sie wypowiem. Nikt sie zapewne nie spodziewa takich odpowiedzi.  😎
Film - Upior w Operze  😁
Ksiazka -Upior w Operze 😀iabeł:
Chociaz w obu kategoriach lubie tez Trylogie Sienkiewicza
Ja głównie oglądam Disney'owskie bajki 😁 Kocham Króla Lwa 1 i 2. Trzecia część nie za bardzo mi się podoba.
Moim zdaniem Zmierzch (film) jest kompletną beznadzieją. Książki mogą być, ale ekranizacja odpada.
Uwielbiam Harry'ego Pottera (głównie książki, filmy mi nie podchodzą).
Nigdy w życiu nie obejrzałam horroru 😎
Bardzo lubię Zaplątanych i Niezwyciężony Secretariat 🙂
Krzyżacy (książka) mi się spodobali. Nawet spoko 🙂
Ogólnie rzecz biorąc oglądam mało filmów. Nie ma gdzie, z kim i kiedy :/

edit: Naładował mi HP i Insygnia Śmierci cz.2 więc lecę oglądać 🙂
ktoś kiedyś powiedział że ja, madmaddie i ankers to "starszyzna" tego wątku. no to na mnie też już czas, ale w końcu tak definitywnie. jbc zawsze jestem na PW i fejsie, więc jeśli ktoś chciałby się wyżalić albo spotkać to proszę pisać 😉

aha, i mamy z mad mały prezent dla niektórych z Was, czekajcie cierpliwie i sprawdzajcie skrzynki 💃

wiecie że i tak Was kocham :*
jett   success is the best revenge
10 sierpnia 2011 17:19
Moja zdolna kobyła rozwaliła sobie dzisiaj nogę na padoku.  🤔 Co prawda nie bardzo, ale lekko zaczęło puchnąć. W związku z tym ma przymusowy urlop... A ostatnio na jazdach było tak faajnie.  🙄
niemiłek ale na partyjkę golfa zawsze mogę liczyć?  😀iabeł:

Ja staram się pisać tak, aby było czytelnie. Nie zawsze się udaje. Czasem w przypływach euforii i radości używam za dużo emotoikonek  😁
ChingisChan   Always a step ahead! :)
10 sierpnia 2011 18:06
Małolaty jeszcze tylko 4 dni do moich zawodów (już możecie trzymać kciuki :hihi🙂! Ale (co dziwne) nawet się jakoś nie denerwuję (hmm może jestem chora).
Co do książek ja lubię przygodowe 🙂, nienawidzę tej "plagi" książek zmierzchopodobnych. Ale co wchodzę do empiku to mam wrażenie że wszystkie książki, które chciałam już przeczytałam 🙁 efekt 🤔trzałka: coraz rzadziej czytam. A czytanie książki po raz 11 już nie jest fajne 🙁.
A z filmów to kocham wszystkie o tematyce końskiej od "Cwał" i "Karino" po takie głupsze typu "Skok po marzenia" 😁.
jett   success is the best revenge
10 sierpnia 2011 18:09
Ja miałam ochotę obejrzeć ostatnio jakiś koński film, ale nie mogłam znaleźć nic czego bym już nie oglądała  😁. A ostatnio mi się w domu nudziło i zabrałam się za czytanie książki "Ćpun" Melvina Burgessa.
ChCh, będę trzymać kciuki  😀
Dobra, wracam do wątku, ciekawe ile czasu mi zajmie nadrobienie tych 700 stron  😁
Hejo 🤣
Mam 2 pytanka:
1. Mój koń ma na trzech nogach grudy, jakie macie sposoby na pozbycie się ich i jakich płynów na nie używacie?
2. Muszę kupić napierśnik i wytok polecacie jakieś? (mój zasięg 180zł max)
Sorcia, nie ten watek.  😉
Dziewoje mam pytanko do was, jakie końskie filmy polecacie ? 😉 Bo chce kupić,wyporzyczyć coś najchętniej końskiego 😉
Za 4 dni obóz z przyjaciółką  😍
A co do książek zakochałam się w książce ''Wampiry z Morganville'' jest 5 części <3 Nienawidze Zmierzchu  🍴
A filmy hmmm uwielbiam katastrofy powietrzne itd .. albo o żywiołach .. i bajki Disney'a  👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się