Imiona

efeemeryda   no fate but what we make.
30 lipca 2011 18:16
Ja mam na imię Magdalena, a na drugie Mirosława (po mamie), w szkolę zawsze był to powód do śmiechu, ale ja tam uważam, że to ładne imię, zresztą moi rodzice się dobrali Mirosława i Lesław  🤣

Moim number one jest Żaklina, zaraz potem Ida i Iga, na całe nieszczęście babcia chciała, żebym miała któreś z tych imion, ale mama się oczywiście nie zgodziła  🙁
Nie jest tak, że jakoś bardzo nienawidzę swojego imienia, nic z tych rzeczy, ale jakby to było prostsze i jakby mi jeszcze teraz wypadało to zrobić, to bym zmieniła na Żaklinę bez wahania  🏇
Moi rodzice do ostatniego momentu zastanawiali się między Urszulą a Dominiką. W końcu tata poszedł do urzędu i oficjalnie zostałam Urszulą 🙂 Niezbyt lubię to imię, jest takie sztywne. Ula pasuje mi bardziej, najgorsze jest Ulka, czuję się wtedy, jakby mnie ktoś obrażał.
Siostra jest po prababci Agatą, chętnie bym się z nią wymieniła, a tymczasem to ona uważa się za pokrzywdzoną.
Moje ulubione imiona to: Agnieszka, Milena, Amelia, Piotr, Radosław, Krzysztof.

Właśnie się dowiedziałam, że ciotka nazwała swoje dziecko imieniem proroka z Biblii, chyba Natan czy inny Habakuk... 🤔
Dworcika   Fantasmagoria
30 lipca 2011 20:23
Minka, co Ty gadasz! Urszula jest super!
A ja jednak wolałabym Dominikę 😉
No Dominika, ładne imię, nawet bardzo ładne.. 😁

A tak serio to kiedyś mojego imienia nie znosiłam, teraz wręcz przeciwnie.
Nie jest popularne i do tego bardzo go lubię
Ja mam Oliwia Konstancja, drugiego bardzo nie lubię, a ojciec chciał mi tak dać na pierwsze, na szczęście mama się nie zgodziła  🤣
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
30 lipca 2011 23:59
Natan i Nataniel to dla mnie normalne imiona, ostatnio wyskoczyła Frida 😀 czy coś podobnego.
Dworcika   Fantasmagoria
31 lipca 2011 10:37
Dla mnie Urszula zdecydowanie ladniejsze niż Dominika. Z tym, że to drugie nigdy nie trafiało w moj gust 😉
Młoda   Kochać to nie znaczy, zawsze to samo.
31 lipca 2011 14:11
A dla mnie Frida sie kojarzy z tym czyms do wyciagania fluczków maluszkom z nosa..  😁
Anna Maria , z bierzmowania Magdalena 🙂
Moja siostra ma na imię Amelia , mama Iwona , tata Bronisław

Z męskich chyba najbardziej podobają mi się :  Daniel i  Wiktor
Mój brat był na obozie, gdzie miał kolegę o imieniu Ario, a druhna nazywała się Awada (na nazwisko pewnie Kedavra :lol🙂.
Spotkałam też się z imionami u kolegów  Ziemowit  i Aro
A czy znajdę na RV Elżbietę, Elizę, Elę?  😉

Eliza Elżbieta, kłaniam się.  😁
Mój kuzyn ma na imię Bursztyn  😵 Na początku byłam przekonana, że po prostu bart mojego taty i jego żona kupili sobie psa, a dziecko będą mieli swoją drogą, a że mieszkają w innym mieście jak do nich pojechaliśmy, weszłam do domu a psa brak, więc zapytałam wujka "gdzie pies?" na co on opowiedział "ale my nie mamy żadnego psa"  😵 trochę byli na mnie obrażeni po tym incydencie  😁
Nugatowa   Mały Konik Z Wielkim Sercem :)
09 sierpnia 2011 22:27
Ja miałam być Marcin, potem Iza

A jestem Anna, drugie po mamie Jadwiga z bierzmowania po babci Maria

Podobają mi się męskie: Bartek, Patryk
Żeńskie : Wiktoria (moja córcia  😀 ) , Zosia

Arroch - dałaś plamę  😂
                      sytuacja ciekawa 🙂
                    A z takim imieniem się jeszcze nigdy nie spotkałam
kujka   new better life mode: on
09 sierpnia 2011 23:57
Być., no ElaPe ma taki nick nie bez przyczyny 😉
zonk witaj imienniczko! Nie znam zbyt wielu Oliwii które umieją czytać, pisać i obsługiwać forum 😁

Zawsze lubilam moje imię ale teraz je uwielbiam 💘 szkoda że teraz taki wysyp Oliwek...

Ulubione żeńskie Aurelia, Roksana, Rozalia, Rozalinda, męskie Aleksander i Jakub 😍
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
10 sierpnia 2011 00:45
Ostatnio wśród dzieci jest mania na zagraniczne imiona...
Kevin, Nicolas, Alan, Colin... w związku z czym mój Piotrus jest w grupie rówieśników jedyny w swoim rodzaju🙂

Moja siostra jest dobrym przykładem, ma 3 dzieci
1. (juz 10 letni) Alan Adrian
2. (3,5letnia) Natallie Ariana
3 (niespełna 2 latka) Vivien Sophie 🙂
dla mnie zostało jej to wybaczone mieszkaja na stałe za granica
Być., no ElaPe ma taki nick nie bez przyczyny 😉

I się nie przyznaje?  😁

Ja mojej córkę, gdybym miała, chce dać Olivia na imię.
niemiłek, no szkoda, że teraz tak dużo tych Oliwek, zawsze byłam przyzwyczajona, że tylko ja mam tak na imię, a teraz co druga dziewczynka to Oliwia  🤔
zonk dokładnie, pamiętam jaki w podstawówce był szok jak 4 lata młodsza dziewczynka to też była Oliwka. w teraz na ulicy co chwila jest "Oliwka!" i ja się zawsze autentycznie odwracam 😵 chociaż w mojej szkole na 500 osób jestem jedyna [ekhm... przynajmniej w tamtym roku byłam] więc wśród mojego "pokolenia" to imię nie jest raczej popularne. na szczęście 😉

Być. ale przez "V"? nie lubię tej formy, dla ludzi zza granicy zawsze jestem Olive 😀
Hah, witam imienniczki, Oliwia Katarzyna Anastazja 😀
[quote author=Być. link=topic=10318.msg1097565#msg1097565 date=1312922851]
A czy znajdę na RV Elżbietę, Elizę, Elę?  😉

Eliza Elżbieta, kłaniam się.  😁
[/quote]

Elżbieta. Ale na drugie 🙂
U mnie w szkole jest druga Oliwia i akurat ze mną w klasie, nigdy nie wiem czy ktoś mówi do mnie czy do niej  🤣 Też nie lubię tej formy przez "v", według mnie dziwnie wygląda z typowo polskimi nazwiskami, z resztą w tej kwestii nie razi mnie tylko Olivia Kowalska ale też np.  Vanessa Nowak czy Nicole Wiśniewska  😁 jakoś mi to nie pasuje
tak jak wspomniana już przeze mnie wcześniej Dolores Miednica 👍

a co o tej Oliwii to jako ciekawostkę powiem że ksiądz nie chciał mnie tak ochrzcić, bo było tak niepopularne 🙄
Dworcika ogólnie byłam chrzczona jako Elżbieta, bo ksiądz powiedział, że Eliza nie jest imieniem świętym, ale już w papierku je mam. A dla formalności, wzięłam Elżbietę na drugie, o.

niemiłek
przez "v" czy "w" i tak będę kochać.  😁 Chociaż zapewne przez "w", bo co polskie to dobre.
Ja mam na imię Anna Maria, ale wiele osób mówi na mnie Hanka  😀
z damskich imion to bardzo podobają mi się imiona Karina i Roma, a męskich to nie mam ulubionych ale kiedyś poznalam chłopaka imieniem Iwo i dość mi się spodobało
A mi Oliwia się nie podoba, kojarzy mi się z oliwkami. Fuu.
jett   success is the best revenge
11 sierpnia 2011 17:57
A ja jestem Natalia. Po babci  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się