iberyjskie klimaty - konie PRE, andaluzy

One są różowe  😁 ooch czasami to mam ochotę sprzedać mu porządnego pstryka w ten nochal tak mnie denerwuje, ale generalnie to jeden z najorginalniejszych koni jakie spotkałam  😉 i dziękuje w jego imieniu  :kwiatek:
Incantowa   Ask often, be content with little, and caress...
25 lipca 2011 22:00
To różowe pysio ma genialne  🙂
KarolaLiderowa   Lider moj dobry smok
31 lipca 2011 18:26
Incantowa zdaje sie ze Ty pracujesz z kobylka metodami naturalnymi co juz Wam sie udalo ,co cwiczycie?
Robilyscie kiedys swoim koniom testy osobowosci?
Vibrante to typowy prawo polkolowy introwertyk
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
01 sierpnia 2011 13:02
Koń Helio zagrał w tym oto najnowszym wideoklipie Górniakowej - i ładnie się prezentuje (koń znaczy się)

ash   Sukces jest koloru blond....
01 sierpnia 2011 13:14
Karola gratki! Helio nawet na pudelku jest! Prawdziwa gwiazda  🏇 🏇
Nawet szukałam tego wczoraj bo wiedziałam ze ma być ale widac wrzucili później. Super 🙂
Tak, można nawet powiedzieć, że Helio ratuje ten kilp😉
Mimo super głosu Edzi, jakoś mi jej nowa pisosenka ani image sceniczny do gustu nie przypada.
Helio bomba 👍 taki śnieżnobiały, że aż srebrny 😍
01 sierpnia 2011 14:14
jakąś nimfę gra Edzia czy jak?
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
01 sierpnia 2011 14:17
Chyba napitą laskę w lesie 😁 Ale tak na serio to trudno się domyślić czy nimfę czy kobietę po przejściach 😎 W każdym razie Helio wygląda BOSKO i w zasadzie to mógłby być jego teledysk 🏇
No co Wy, wygląda jak bogini Freya 😁

Nie ma to jak stara baba odmładzana do granic możliwości.
Zawsze śmieszyły mnie kobiety chcące oszukać czas, ubierające się jak nastolatki...

Helio miał parę scen, szkoda, ze tak mało go tam było🙂
01 sierpnia 2011 15:01
szkoda że Edia go nie dosiadła i nie pogalopowała na nim w siną dal
02 sierpnia 2011 08:31
Dzieki za mile slowa pod adresem Helio 🙂 , Edyta wsiadla na niego ale bardzo sie bala i on faktycznie bliski byl tego galopowania 🙂
Mi się kojarzy ona z Mary Ann z true blood  😁

a Helio przepiekny!
02 sierpnia 2011 10:32
Za dużo Edzi, za mało Helio jak dla mnie w teledysku 😉 A Helio jak zwykle bajeczny  😍

KarolaHeliowa moja dziewczynka od początku jest robiona naturalnie i nadal na sznurkach jeździmy. Ja jestem bardzo zadowlona. Jednak jak to z klaczami, mamy też gorsze dni  😉
Koniobowości moga się zmieniać wraz z upływem czasu i rozwojem konia. Moja to ekstrawertyk czasami prawo- czasami lewopólkulowy.
Nie zamierzam nikogo namawiać, bo sama kilkanaście lat jeździłam tylko klasyczne a na naturalsów patrzyłam jak na jakieś zjawisko 😉. Dla mnie jest to odkrywanie czegoś nowego. Daje to niesamowity kontakt z koniem. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie doświadczałam, ale może to też zasługa cech charakteru lusitano  😍
03 sierpnia 2011 08:00
Ja jestem zdania ze z kazdej metody mozna sie czegos nauczyc i potem tak czy inaczej mieszac z klasyka. Ja jestem tylko ciekawa czy mnie Vibro nie zabije na takim kantarku 🙂
KarolaHeliowa cudnego masz konia 😀
Helio wyglada przepieknie w teledysku. Kiedy beda jakies nowe zdj Vibro?

Incantowa nie wiedzialam, ze jezdzisz naturalnie. Masz jakies zdj z jazdy?

My z Tenorem w zimie szalelismy na kantarze, cordeo a potem i bez niczego jezdzilismy. Dało nam to bardzo duzo. Mam nawet jakies zdj
03 sierpnia 2011 20:19
Rany dziewczyny jak Wy to robicie ? Ja niestety zyje w przekonaniu ze moje konie sa grozne i nigdy ich na czym takim nie utrzymam 🙁 co powinnam zmienic ? Moze lobotomie sobie strzele 🙂
Mam uczucie podrozy w czasie 🙂 w tej chwili mam do jazdy 13letniego ogiera PRE, ktory w Niemczech na zawodach dla koni sportowych po przodach chodzil do klasy CC. Ale jazda! Fajnie jest pojezdzic na takim delikatesie  😀
04 sierpnia 2011 07:51
Anka to koniecznie wstawiaj fotki i opisz troche chlopaka 🙂
08 sierpnia 2011 10:00
Pozazdroscilam tej jazdy na kantarach haha 🙂 i moja Karola postanowila Helio sprawdzic na cordeo
tak to wyszlo 🙂 . Nie moge sie juz doczekac wyjazdu z Vibrante yupiiii to juz za pare dni 🙂😉))
Jak usłyszałam początek muzyki, to pomyślałam, że na tym filmie będzie ZUO. Ale grzeczny był 😉
09 sierpnia 2011 10:44
KarolaHeliowa ja do cordeo to jeszcze mam troche pracy, ale Helio jak zwykle wymiata  👍.
Wg mnie kantarek potrafi mieć mocniejsze działanie niż wędzidło, więc też trzeba go umiejętnie używać. Wcale nie jest delikatniejszy niż wędzidło. A myślę, że dla Vibrante byłoby to wybawienie.
Oczywiście na kantarku koń inaczej jest ustawiony i iberyjskie już nie robią takiego wrażenia na widzach  😉, ale jeżdżenie na linach ma inny cel  😉

Atos zdjęcia mam jakieś starsze

Podlinkowuje (tak sie chyba nie mowi:P) wam sporo zdjęc Polaco i Farolka 🙂

Farolek na OOM
http://www.szarza.bolecin.pl/ftp/galery/OOMSM/

Polaco
http://www.szarza.bolecin.pl/ftp/galery/jaroszowka2011/
http://www.szarza.bolecin.pl/ftp/galery/baborowko2011/

Te Quiero niestety ma nadpękniętą kość rysikową i mamy dłuższą przerwę 🙁
Mój najnowszy podopieczny 7 letni wałach andaluzyjski Dandy:

23 sierpnia 2011 07:50
Dandy to kawal faceta 🙂
I to całkiem ładnego 😉 Ale jakiś taki, mało andaluzyjski :P

Prawdopodobnie, a nawet wiecej Te Quiero jak się wyleczy, wraca do porzedniej właścicieli ktora nie chce Tonego, a nie mogla go sprzedać i Tone albo wraca do nas, albo do Ani Izdebskiej gdzie pojechał niedawno na szkolenie sztuczkowo doma vaquerowe Cyrano (siwy 4 latek Lusitano).
I jest mi bardzo prszykro 🙁
23 sierpnia 2011 22:23
Zorilla współczuję, ale tak się niestety zdarza, jak się jeździ na "nie swoich" koniach.

Jako ciekawostka roczny źrebol po mojej i luso-arabie, czyli 1/4 arab i 3/4 lusitano. Zdjęcia marne, ale widać,że urokliwy synek 😉

Smieszne połączenie, ciekawe co z niego wyjdzie 😀 Ale kolor chyba po Twojej odziedziczył?
ash   Sukces jest koloru blond....
24 sierpnia 2011 09:15
KarolaHeliowa jak było na kursie? jak Vibrante?
29 sierpnia 2011 07:57
Zorilla a wiecie ze Tone jest juz walaszkiem?
Na obozie bylo absolutnie fantastycznie , Vibrante robil numery straszne i zwiewal nam do lasu dwa razy  😵  nikt nie wie co siedzi w jego glowie ale to na pewno jeszcze dlugo potrwa zanim on znormalnieje 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się