ciąża, wyźrebienie, źrebak

emka i w tym wątku od strony 53 krótka dyskusja.
hanoverkatak wiem bo czytalam caly watek od 1 strony i dzies przewalkowalam tylko strony o kamerkach ale nie znalazlam odp na moje pytanie dlatego je zadałam ;-) chyba że w ferworze dzisiejszego łobuzowania moich dzieciaków cos przeoczyłam ;-)

heh no i myślałam że tylko hanoverka mi odpisała i nie zauważyłam że kiara mi podesłała linka 😀

Korzystałam z wyszukiwarki ale nie znalazłam tego wątku :/

WIelkie dzięki za pomoc!!  :kwiatek:
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
01 sierpnia 2011 18:19
Laleczka właśnie skończyła 4 miesiące, baba z niej wielka przy mamusi 🙂:

kawusia
Ależ ona wielgaśna!Śliczna 🙂
Ircia   Olsztyn Różnowo
01 sierpnia 2011 19:34
Kawusia ale śliczności  z niej wielkie  👍
kiara   Wczoraj to historia, jutro to tajemnica...
01 sierpnia 2011 20:18
Kawusia i teraz wszystkim revoltowiczom  😜  każdy zazdrości 😍 BOSKA JEST
Kawusia, kawał kobitki z niej... a jaka bestyjka nietypowa... zostaje u Ciebie czy idzie w świat?
01 sierpnia 2011 20:28
Dzięki, normalnie patrzę na nią i się boję, że smoczyca z niej wyrośnie 🙂, przy moich arabkach to mastodont.

Cobrinha, zostaje.
Kawusia młoda jest obłędna  😜  😍

Moją kobyłkę, co ma termin wyźrebienia na 2 październik musiałam przenieść na inny, wyżej ogrodzony wybieg bo z pastucha 120 cm zaczęła sobie ostatnio wyskakiwać, bo obok lepsza trawa, a jak się jej pić zachciało to wskakiwała znowu, by po chwili wyskoczyć  😵 świetna rozrywka dwa miesiące przed wyźrebieniem  🤬
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
02 sierpnia 2011 00:00
Kawusia ależ ona wyrosła. Śliczna blondyna!

My właśnie jesteśmy w trakcie zaźrebiania kolejnej baby i ciężko nam to idzie, ale nie poddajemy się.
Kawusia, ale super mała!!! ta masc jest obłedna!
Kawusia cudeńko! Wcale się nie dziwię,że ją zostawiasz 😀
anetakajper   Dolata i spółka
02 sierpnia 2011 08:44
Kawusia  😍 cacunio!

Mojej małej powoli znika ta gulka z pachwiny. Strasznie długo bo już prawie miesiąc :/
kurczak
My też coś wiemy o pechowym zaźrebianiu. Próbujemy od czerwca i nadal Gazela nie jest źrebna. Żeby to jeszcze wina klaczy czy ogiera była, to bym to przękneła, ale to jakaś perfidna złośliwość losu...
Na osłodę wrzucam jeszcze parę fot liniejącego Sahaba brzydalka🙂

A tu chyba najlepiej widać jaką będzie miał maść

Więc z izabela  nici 😉 A pomyśleć że jeszcze jakiś czas temu wyglądął tak:

02 sierpnia 2011 09:54
Sahab cudny, może z izabela nici ale i tak ma niesamowitą maść i ten złoty połysk mmmm 🙂.
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
02 sierpnia 2011 10:13
Donia Aleksandra my dopiero zaczęliśmy zaźrebiać. Klacz pierwiastka, z cichymi rujami i rujami jednodniowymi  😵 W piątek dostała rui, zawieźliśmy ją w sobotę do ogiera i nagle po rui nie ma ani śladu. Leje ogiera, gdy tylko się do niej zbliża. Dostała zastrzyk na wywołanie rui i czekamy co będzie dalej. Sahab jest genialny i zgadzam się, że jego maść jest mimo wszystko wyjątkowa. Ależ te Wasze źrebole rosną! Muszę koniecznie obfocić mojego maluszka i też się pochwalić 🙂
Takie śliczne są wasze źrebaki ,chciałam pokazać mojego jaki już duży ale jak wróciły to stwierdziłam że sobie odpuszczę robienie zdjęć  😵 

Na 2 zdjęciu z ciotką co ma 180 cm.  😉 
Ile ml mleka powinien pić źrebak na jedno karmienie?
Mała (konik polski) ma 5 dni, jest karmiona butelką co 2 godziny.
(Mieszanka: mleko, woda, fruktoza, woda z siemienia i owsa).
Muszę się pochwalić!  ; D Wczoraj był doktor i w końcu nam się udało, moja kobyłka przy drugiej próbie, z komplikacjami (podawanie hormonu, pojawieniu się dwóch pęcherzyków, a jeden urosł do jakiś ogromnych rozmiarów ;// ) jest źrebna, więc w przyszłym roku pojawi się nowy członek rodziny! Jestem taka szczęśliwa!!!!

😍 😍 😍
Ja też szczęśliwa jestem , bo w końcu u nas Lena urodziła  😅
jest bo ogierek śliczny .
podchodzi pod kary , 4 skarpetki i latarnia na łebku  😍 CUDO !
dzisiaj rano ten cud się urodził :P
piękny po dziadku 🙂
.
Witam 🙂
Mam pytanie.Po ilu dniach od pokrycia robicie badanie usg klaczy ? Z tego co mi wiadomo to robi się po 18 dniach a później po 3 miesiącach ? Tylko czy po 18 dniach już wet.potrafi stwierdzić czy klacz została źrebna ?
Sisisa mnie mówiono że źrebaka tak małego karmi się 20/30ml co 30min
jagna my robiliśmy nawet po 15 dniach i owszem widzi czy j est płód czy nie.
xxxjagnaxxxja robiłam na 16 dzień i było już widać czy jest źrebna, a jak nie była to w tym samym dniu trzebabyło zalać ją jeszcze raz. teraz mam mieć usg na 3 miesiąc, czyli za 2 i pół miesiąca. wczoraj lekarz stwierdził źrebność

Vanilka dziękuję, Chacco-Flayem.;DD
ja tutaj rzadko zaglądam co prawda, ale u nas też są trzy źrebaki 🙂 chwaliłam się nawet 🙂 teraz mają po 3-4 miesiące i łobuzują  😁

Kawusia jaka Twoja piękność ogromna jest!!  😲 ale piękna! 🙂

a tutaj nasze łobuzy:
og. Taiwan kf (Tajemnica kf - Efekt kf)

z mamusią 🙂

og. Tytan kf (Tajlandia kf - Grafit kf)

i z mamusią (chyba ciut duże to dam z linku 😉

og. Morion kf (Modelina kf - Efekt kf)
z mamusią

i ciut duże to w linku

Morion i Tytan

Morion i Taiwan

Pozdrawiam 🙂
Donia Aleksandra, nasza dostaje 250 ml co dwie godziny i nadal chce jeść. Wychodzi więc więcej, niż 30 ml co pół godz...
młody Taiwan mnie rozwala  😂
taki diabełek , te rogi   😍
cudny! 💘

edit. zła minka .
sheila jak ja nie lubię łaciatych tak mnie też rozwala jego umaszczenie i jestem w nim zakochana 🙂 zresztą we wszystkich tegorocznych źrebakach jestem zakochana 🙂 ale najbardziej jednak Taiwan mi się podoba 🙂
Donia Aleksandra,gryglodor dziękuję za inf. :kwiatek:
.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się