Zdjęcia Naszych Koni cz.IV (sezon 2011)

Breva, ale on chyba specjalnie wysoki nie jest? ale fakt faktem, łapie za oko 😉 choć ja bym mu jeszcze troszkę masy dodała 😉
wątek zamknięty
Cobrinha jeśli to koń po takich przejściach jak napisałą Breva to i tak super wygląda 😀
wątek zamknięty
Breva,  wszystkie Twoje szkraby cudne :P

Pacia, on wygląda dużo lepiej ale z całym szacunkiem - przy takich ubytkach mięśni nie wsadziłabym nawet dziecka na tego konia. On nie ma na czym nieść siodła i jeźdźca. Żeby on tam miał trochę... ale on nie ma nic.

Proponuję Ci po pierwsze przy dobrej diecie zainwestować np w myoplast - to czyste aminokwasy, które podaje się między innymi rekonwalescentom w celu odżywienia mięśni i wspomagania organizmu przy ich odbudowie a po drugie praca. Tyle, że praca ale z ziemi. Na drążkach jak najbardziej, na trójkątach jak najbardziej ale bez balastu na grzbiecie. Na zdjęciach masz czarną albo coś innego zamontowanego na jazdę - koń nie zejdzie Ci w dół i nie wypchnie grzbietu do góry, nie zaokrągli się BO NIE MA CZYM. Tak więc serio, z pełną sympatią, odstaw siodło i bierz się za regularną porządna pracę z ziemi - z całą gamą przejść, spacerów po nierównoąściach terenu jeśli masz, drążkach itd.

wątek zamknięty
Escada zazwyczaj nie przepadam za takimi "szczupakami" ale ta Twoja klacz jest cudowna 💘

dziękujemy 😉 szczupakiem będzie bo to 100% folgluta, do tego nieco się jej przerosło w górę (170cm ma) i skonczyła rosnąć w zimie dopiero ( w wieku 5 lat) teraz zaczyna się rozszerzać nieco dopiero 🙂
wątek zamknięty
k_cian, dzięki🙂

Cobrinha, wysoki jest, wysoki - już ma z 165 cm a ma 3 lata dopiero🙂 myślę że Rewira (168) przerośnie spokojnie, ba, sądzę że przeskoczy 170! a dla mnie to już smok;P a masy przybędzie, ale on na razie młody jest i bezrobotny;P
wątek zamknięty
Zaczynamy regularne jazdy!

Podrawiamy! 😅
wątek zamknięty
[quote author=_kate link=topic=41894.msg1085022#msg1085022 date=1311843135]
jeżeli zboże jest na moim polu, to nie wiem, dlaczego ktoś na jakimś forum miałby prawo mi powiedzieć, że ja na swoim polu nie mam prawa  😲  🤔wirek:
[/quote]
Nikt chyba nie pisał, że nie masz prawa. Ale skoro wstawia się na "jakieś forum" zdjęcie, to trzeba liczyć się z oceną innych użytkowników tego "jakiegoś forum". Uważam, że po prostu niektórych rzeczy robić nie wypada, nie uchodzi, są pewne niepisane prawa, takie jak na przykład to, że nie niszczy się jedzenia dla zabawy. A jeśli już, to nie warto chwalić się tym publicznie, bo wstyd?  🤔
wątek zamknięty
no nie gadaj, że nigdy nikogo nie rzuciłaś bułką?  😉 przecież ktoś wszedł i wyszedł z tego pola, literalnie parę kłosów padło, przecież jazd tam nikt nie uprawia.
wątek zamknięty
taggi   łajza się ujeżdża w końcu
28 lipca 2011 20:15
Ponieważ dziś dzień wyjątkowy - do stajni zawitał ktoś z aparatem - wrzucam zdjęcia mojej choruski🙂

i pozdrawiamy wszystkich naszym krzywym uśmiechem 😂
wątek zamknięty
Dżizas taggi, to jest wciąż ta sama kobyła? Ta co kiedyś była chudą drobną chabetką? Piękna teraz jest, po prostu cudo!
wątek zamknięty
wściekła kobyła  😉 pięknie wygląda! miło was widzieć  🙂
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
28 lipca 2011 21:57
Taggi Ja kocham Twoja smoczyce 😜
wątek zamknięty
taggi i jak w nowym domku? Piękna jest smoczyca 😍
wątek zamknięty
a ja mam wrażenie że w każdą stronę więcej stwora :P
miło was widzieć taggi
wątek zamknięty
taggi dużżży ten Twój koniczyn ale bardzo ładny 🙂
wątek zamknięty
taggi   łajza się ujeżdża w końcu
29 lipca 2011 08:05
Dzionka - noo to ta sama i żadna inna🙂😉
kate - ostatnio nawet mniej się wkurza, choć aniołkiem to ona nigdy nie będzie. Plus jej charakteru jest taki, że się nie płoszy. Kłady, motory ani paralotnie nie robią na niej wrażenia - ostatnio testowałam 😉 Jedyne co jest w stanie naruszyć jej opanowanie to ....:

😂
Zairka ja też ją kocham 💃 😉
k_cian, Dyra - dziękujemy bardzo bardzo:kwiatek:
shantowa - nowa stajnia jest re-we-la-cyj-na!!! Jest po prostu ŚWIETNIE! Jedyny minus to odległość, ale przynajmniej pracę mam blisko🙂
A tak się relaksujemy po jeździe:

i jeszcze dwa z jazdy🙂😉

wątek zamknięty
jak ja kocham takie mastodonty  😍 😍 😍

a to Rude, wiecznie walczące z muchami. zdjęc z jazdy nie wkleimy, bo kobył sie wstydzi tak tlustego i sklerotycznego jezdzca 😉

wątek zamknięty
Pyza   Czego nie zabrania prawo, zabrania wstyd. - Seneka
30 lipca 2011 16:16
Moria- Twój, Twój 🙂 Masz link do rodowodu?

Tristia , wybacz, ze tak dlugo ale nie dosc, ze nie wchodzilam to w ogole nie pokazywalo mi, ze ktokolwiek odpisywal :/

Tadam : cos takiego - http://www.bazakoni.pl/horse_111411.html
wątek zamknięty
Moria, ale to jest Rivaldo, którego właścicielem jest p. Makowski i na którym startuje Robert Uchwat? To jak to jest w końcu, kto jest właścicielem?
Edit: w bazie jest trochę inne imię i inna data urodzenia niż na stronie uchwatteam.pl - nic nie kumam :/  No i Rivaldo jest gniady, a ten ze zdjęcia kasztan jak nic.
wątek zamknięty
bemyself, nie widac zdjec🙁

wczoraj z Aleką zrobiłyśmy akcje wsiadania na wszystko co młode u nas🙂 zdjęć na Lorrie nie mam (Aleka miala byc w pogotowiu wiec nie robila zdjec;P), za to mam Aleke na Badgerze (i w ogole Badgera) i mam troche zdjec na Luzy😀😀😀 jest chodzącą dynamitką, ma bombe w tylku, nie umiemy chodzic po prostej a w galopie na jedna foule byly 2 barany, ale i tak jest bossska!😀 (a jako że ostatnio wrzucalam Badgera to tym razem pochwale sie Luzką w pierwszej kolejności🙂 )
ah - i przepraszam za ilość, ale ponieważ to nasza pierwsza jazda od listopada i w ogóle pierwsza jazda na niej u mnie w stajni to zamierzam wykorzystać cały limit zdjęć na jednego posta!🙂 a co🙂

początek:

kłusy:

galopy:

przygotowanie do bryku (jednego z wielu🙂😉

i na koniec portret Luzy:

i nasz wspólny🙂

wątek zamknięty
30 lipca 2011 18:05
Moria, ale to jest Rivaldo, którego właścicielem jest p. Makowski i na którym startuje Robert Uchwat? To jak to jest w końcu, kto jest właścicielem?
Edit: w bazie jest trochę inne imię i inna data urodzenia niż na stronie uchwatteam.pl - nic nie kumam :/  No i Rivaldo jest gniady, a ten ze zdjęcia kasztan jak nic.

A to dlatego, ze to jest jego pelny (ci sami rodzice), mlodszy brat 🙂 Uchwata to F'Rivaldo PG a moj to F'Rivaldo II PG 🙂

Jego mlodszy brat jest kasztanem. Kupilam go bezposrednio od p.Makowskiego z Opyp. Gniady, "duzy" Rivaldo jest nadal u Uchwata 🙂
wątek zamknięty
Ale jaja! Super, właśnie ci rodzice tacy sami i hodowca zabili mi ćwieka 🙂 Też taki talent, jak braciszek? Startujecie coś?
wątek zamknięty
30 lipca 2011 18:12
Ale jaja! Super, właśnie ci rodzice tacy sami i hodowca zabili mi ćwieka 🙂 Też taki talent, jak braciszek? Startujecie coś?

🙂 Duzo osob tez tak mysli :P Pamietam, jak sie mnie pytali na jakis zawodach, czy od Uchwata to drogi ten Rivaldo byl :P Wtedy zrozumialam, ze wszyscy ich myla.

Talent, ma. Duzy 🙂 Tylko nikt nie wspomnial o charakterku 🙂 Humory ma straszne czasem. Po prostu ciezko bylo sie na poczatku dogadac. Bardzo ciezko. Startujemy do P na razie.
wątek zamknięty
Breva, nie ma ja wesołe rude hehe
wątek zamknięty
30 lipca 2011 18:18
wątek zamknięty
Taggi super kobyła  😍
wątek zamknięty
Pursat   Абсолют чистой крови
31 lipca 2011 09:14
Nie uczyli w domku, że jedzenie się szanuje, a chlebek to nawet trochę bardziej?...
🤔

A możesz się tak nie "dziubdziać" ze słownictwem? Jeszcze "kawusi" i "pieniążków" tylko brakuje... 😎

Moria
, ale maszyna. 🙂
wątek zamknięty
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
31 lipca 2011 09:17
[quote author=kenna link=topic=41894.msg1084891#msg1084891 date=1311837239]
Nie uczyli w domku, że jedzenie się szanuje, a chlebek to nawet trochę bardziej?...
🤔

A możesz się tak nie "dziubdziać" ze słownictwem? Jeszcze "kawusi" i "pieniążków" tylko brakuje... 😎
[/quote]

Brakuje jeszcze "jedzonka" i "troszkę".
Ale dzięki Pursat, bo to (poza ogólnym przewrażliwieniem bijącym z tych postów) bardzo mnie wkuło, chociaż powstrzymałam się od komentarza.  😉
wątek zamknięty
Moria, na dużym to mi się nawet zdarzyło jeździć, tym bardziej się zdziwiłam jak zobaczyłam twojego 🙂 Powodzenia w robocie więc, super masz konisko 🙂!
wątek zamknięty
zdjecia znikly, wiec dodaje jeszcze raz moja ruda emerytkę, z któej jestem i tak bardzo bardzo dumna 😉

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.