Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

Zwlaszcza ze to 40km dalej i droga przez cale miasto....        Btw co sie z niepolomicami stalo? To 'pod zubrem' czy cos ibnego?
z tego co się orjentuje to straszny syf w niepołomicach,podłoże na hali do bani a na zewnątrz takie kamienie że się jeździć nie da
Aż tak źle to nie jest. Byłam w paru ośrodkach w Krakowie i nie tylko, i na placu zewnętrznym jest ok 😉 
nie jest źle w Niepołomicach, jeżeli chodzi o warunki do jazdy, na prawdę. Bo warunki dla koni (czyt. te strasznie wysokie boksy przyprawiające o klaustrofobię), no cóż, jak kto woli. Stajnia jeszcze do niedawna była, i chyba jest nadal.
To fakt, jeśli chodzi o warunki dla konia w boksie to kiszka 🤔
[quote author=baba_jaga link=topic=196.msg1081925#msg1081925 date=1311612601]
Dorcysia, przy takiej stawce nie oplacalo sie wynajac stajni ? 🙂 Gdzies ostatnio widzialam, ze OSiR Niepolomice byly do dzierzawy. A tam hala, wiec i ludzie moze chetniej na dzierzawe przyjda.
[/quote]
Już nigdy więcej żadnej dzierżawy 😉 ani współpracy z żadną państwową instytucją.
Od roku mam własne gospodarstwo prawie 5 h pastwisk, stajnia mała na 5 koni i duża niedokończona na 16 koni.
Ujeżdżalnia zdrenowana z podłożem piasek plus filc.
Dookoła piękne tereny.
Boksy wszystkie zajęte.
Dorcysia, Ty się tak nie chwal tylko wstawiaj zdjęcia :P
Jak będzie wszystko skończone, to wstawię jakieś fotki. Narazie nie ma co ogladać🙂
Nord   -"Bryknąć Cię?"-zapytała Łoza
25 lipca 2011 21:45
A tam nie ma czego oglądać!! Jasne że jest!!! Wstawiaj zdjęcia!! 🤬 🤬 🤬
Doma   Folbluciki folbluciki folbluciki :)
25 lipca 2011 21:48
ja to już sobie obiecuje od dawna że przyjadę w odwiedziny.. ale czas nie daje szans na razie, ale mam nadzieję że uda mi się zrobić małą wycieczkę towarzyską🙂 i do Dorcysi i do Facimiecha 🙂
A ja byłam u Dorcysi i jestem pod wrażeniem, jak ona to wszystko sama ogarnia i w ogóle trzyma w ryzach.
Podłoże świetne, pastwiska świetne, opieka super - koniska mają jak w raju  😉
http://www.mzj.krakow.pl/news.php?cid=0&nid=3020
Tak strasznie, strasznie przykro... 🙁
Jutro o 11.00 na Cmentarzu Rakowickim odbędą się uroczystości pogrzebowe.
Dava   kiss kiss bang bang
26 lipca 2011 08:32
http://www.mzj.krakow.pl/news.php?cid=0&nid=3020
Tak strasznie, strasznie przykro... 🙁
Jutro o 11.00 na Cmentarzu Rakowickim odbędą się uroczystości pogrzebowe.

Bardzo przykra wiadomość  🙁
Bardzo przykro to słyszeć...
Mnie też u Dorcysi sie wszytsko bardzo podobało, jak na ten etap zwłaszcza, tak naprawdę poza odległością, która tez jest względna, zalezy skąd kto jeździ,  nie ma żadnych mankamentów, gratulacje!
Kolebka, dziunka  :kwiatek:
Sprostuję tylko, że nie prowadzę stajni sama, jesteśmy dwie Doroty do roboty a rodzina też pomaga jak może.
Co to za stajnia przy ulicy Mydlnickiej 73? (obok działek niedaleko błoń)
Padoki widać jak się jedzie wałami nad Rudawą.
a ja znów i uparcie:P

czy nie objawiła się jakaś stajnia (stajnia lub prywatnie u kogoś przy domu🙂😉
oprócz liszek, cholerzyna, czułowa i czernichowa? (te okolice🙂😉

Lenna na cichym kąciku? opinie niezbyt dobre z tego co słyszałam... byłam zobaczyć ale mnie nie przyjęto "bo konie już spały" (godz ok 18, lato) więc stwierdziła nie to nie:P
To jest stajnia Hryńczuka o ile się nie myle? Stajnia jest paskudna, bardzo niska i fe, byłam tam raz na jeździe, umiejąc juz coś, a napewno nie tak mało żeby kłusować po kole 30min a tak własnie było. Więc też jestem na zdecydowane nie pod każdym względem, poza miejscówką.
A i jak weszłam to krążyły tam 2 duże psy i dowiedziałam się ze to cud ze mnie nie zagryzły bo są bardzo agresywne i trzeba użyć dzwonka (korego użyłam parokrotnie ofc). Także bardzo fajnie. Ale to było z 3 lata temu.
Wczoraj dwa ostatnie konie wyjechały z Bielan i pensjonat na Bielanach przestał istnieć.
Stypę robimy we wrześniu jak ludzie wrócą z wakacji.
Zapraszamy chętnych na wielkie ognisko🙂 ( nie, nie będziemy palić stajni😀)
Nord   -"Bryknąć Cię?"-zapytała Łoza
31 lipca 2011 11:56
Bielan nie ma ale teraz mocna ekipa zasiliła Paszkówke, czekamy jeszcze tylko na Tuffika, którego Pańcia włóczy się po ciepłych krajach z przystojnymi zagranicznymi jeźdźcami...
Stajni może nie spalimy ale ławki i stolik czekają😉
To ogromniasta strata nie mieć już Bielan. To było miejsce genialne na pensjonat pod wieloma względami.

Zdecydowanie stypa to trafne słowo!

A tak z innej beczki... czy jest ktoś kto umie zaczarować chmury coby sobie poszły?? Bo u nas błoto po uszy się porobiło, można by mecz piłki błotnej miejscami rozegrać hehehe ;-(

a zasysa Wam kalosze? Bo nam w jednym miejscu zasysa na tyle, że jak ktoś nie wie, żeby tam nie wchodzić, to starci butki na bank :P

Jak tu robić cokolwiek, jeśli jedyną myślą po przebudzeniu w wolny dzień i spojrzeniu za okno jest znów położyć się spać?
Pogoda do bani ale podobno ma się poprawić w przyszłym tygodniu. Jak nie, to koniom chyba płetwy urosną🙂
Doma   Folbluciki folbluciki folbluciki :)
01 sierpnia 2011 14:42
heh mnie najbardziej to dobijają przyszłe ceny pasz przy takiej pogodzie! to będzie tragedia:/
odpukać na Zielonej mamy warunki do jazdy niezłe, mimo deszczu jest trochę wody na ujeżdżalni, ale konie się nie ślizgają i normalnie w miarę można pracować..

byłam w Łopusznej w weekend.. powiem Wam że konkurs w zrywce drewna to I klasa 😀 warto jechać tam żeby zobaczyć te piękne zimnokrwiste konie .. wrażenia były niesamowite 🙂 a ile adrenaliny  😉
Doma a masz jakieś zdjęcia?
U nas na Wysokiej pow.Suski powstała niedawno stajnia na 10koni, dookoła piękne tereny wraz z widokami na Tatry,Babią Górę, Zakopiankę. Stajnia ogrodzona pastuchem (w tej chwili powstaje drewniane ogrodzenie)2,5h z kawałkiem  lasu + inne pastwiska 4h. Wszystko jest jeszcze poprawiane i polepszane. Boksy stajenne i angielskie. Stajnia połączona jest z budynkiem mieszkalnym. Konie chowane są naturalnie, większość czasu spędzają na pastwiskach w stadzie. [img]http://c3316251.r51.cf0.rackcdn.com/2526895_3_644x461.jpg?ref=1[/img]
[img]http://c3316251.r51.cf0.rackcdn.com/2526895_5_644x461.jpg?ref=1[/img]
[img]http://c3316251.r51.cf0.rackcdn.com/2526895_6_644x461.jpg?ref=1[/img]
Za tydzień wracam do miasta i zaczynam przygodę z końmi na poważnie, więc chciałam zrobić rozeznanie.
Nauka od zera, podstaw typu siodłanie, czyszczenie i kizianie. 😉
Ktoś poleci jakąś stajnię dla początkującej? Zależy mi na porządnym instruktorze (jazda w kółko 45 minut to nie dla mnie) i dobrych warunkach końskich.
Mieszkam w Dębnikach. Najbliżej chyba Mustang na Królowej Jadwigi...? Ktoś pochwali/ ponarzeka? 🙂
ja byłam na kilki indywidualnych jazdach w Mustangu 55zł/h i jak dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto..
a możesz wyjaśnić bardziej? z tego co wiem dużo osób zachwala tam jazdy  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się