Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

Ale Bera jest konikiem polskim  🤣
aaa, mowilam ze mam problemy 🙂 wiem, ze teraz pepsi i jedna zimniaczka byly kryte, a z bercia  to nie wiem 😉
Dzięki  😉
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
27 lipca 2011 21:00
bemyself, Dzizas Pepsi juz kryta? Cóż normą w tej stajni było eksploatowanie rozrodowe klaczy. Nie ważne, że ma nie pełny rodowód i tak była zaźrebiana.

Btw, co się z Mango stało?
Czy wiadomo coś o zawodach w Adamowie Starym? Odbędą się?
Oficjalną wersją jest, że Mango został wywieziony gdzieś do jakiegoś stada, ale słyszałam tez od wielu ludzi, że jest już na wiecznie zielonym pastwisku.
hmm Pepsi jest koniem prywatnym, a nie Marty, i decyzja wlascicielki nie jest decyzja Marty prawda 😉? Mango nie znam, ja tylko posiadam tam konia i jestem zadowolona, zarówno z opieki jak i z towarzystwa Marty😉
Manga możesz nie znać, on był na topie w "Mustangu".
No Mango odszedł, z tego co wiem, a skad to wiem...wydaje mi sie ze strony stajni ale nie jestem pewna. Mango jednak był juz bardzo stary. Właścicielka pisala mi keidyś ze nie ma juz koników polskich ale rozmowa byla o ogierach wiec nie wiem co z Berą.

Bymayself, ja mam swoją stajnie pisalam ci kiedys na pw🙂 i zaraz ci napiszę jescze raz:P
A co do Mustanga, tudzież Katarzynki, to mam nadzieje ze jest dobrze i bedzie.....
a pozatym Pepsi ma ok 3 lat już.
Przyłączam się do pytania arabeczki.
Ma ktoś może jakieś informacje o zawodach w Łódzkim, regionalnych lub towarzyskich, które miały by się odbyć w sierpniu ?
o zawody najlepiej dzwonic, a mozę Ada coś bedzie wiedziala.
27 lipca 2011 21:47
julia, 3 lata to i tak dla mnie za mało jak na zaźrebianie. To prawie, że dziecko jeszcze.
powtarzam, Pepsi jest prywatna i z tego co mi sie wydaje to ma wiecej niz 3 lata, chyba 4.

Julka, bardzo dziekuje za pw. czesto sie gubię, taki tu ruch.

a Marta czesto podkresla ze to nie jest zbyszkowy mustang tylko jej katarzynka. i chce sie ustawic na hodowlę koni wlkp i śl.

a jakby cos pod koniec sierpnia skokowego bylo to moze bym chlopa wyslala, skakac jakies openki nauczy sie szybko😀
Ada   harder. better. faster. stronger.
28 lipca 2011 19:38
Co do zawodów w Adamowie, to dzisiaj się pytałam i jedyne czego się dowiedziałam to że będą jak będzie pogoda.
W jakim terminie nie wiem  🙄
MagBan93   Hennowata rudość :]
28 lipca 2011 20:42
😵
ale to w takim razie w Adamowie raczej nie należy się ich spodziewać zaraz na początku sierpnia...
Słyszałam też, że z jakiegoś 13.08 w Smolisie zrobił się sierpień/wrzesień... może tu ktoś coś wie?
coś niemrawo w tym roku to idzie
28 lipca 2011 20:53
MagBan93, Niestety przełożone ze względów niezależnych od właściciela. Bardzo niesympatyczna sytuacja zaistniała, ale nie będę na forum pisać co to było. Jak coś to pw.
Szkoda w zeszłym roku jakoś to lepiej szło, działał Bronisin, Oleńka coś tam robiła, Smolis też działał.
pogoda nie pozwala na dobre przygotowanie wszystkiego. Deszcz,deszcz i jeszcze raz deszcz.... A malowania full 🙁
Szykujcie się na koniec sierpnia/wrzesien 😉
Bronisin nie będzie organizował żadnych zawodów w tym roku ( w przyszłym pewnie także) pensjonariuszom takie imprezy nie są na rękę
a w Oleńce jak Dudi zabrał Drapka nie ma kto zrobić  imprezy z prawdziwego zdarzenia...
co miesiąc są zawody w Bogusławicach -także konkursy towarzyskie-z profi  parkurowym,sędziami a nie jakimiś osobami bez pojęcia jak się zdarzało w innych miejscach🙁 ja po przykrych doświadczeniach znajomej  na towarzyskie jezdzić  nie będę, a jeśli już to tylko przy  okazji regionalnych zawodów
Mogę jeździć na regionalne mnie to Lotto, ale nie ukryje, że zależy mi tez na tym, żeby było blisko. Lubię zawody towarzyskie, bo nie ma tam takiego ciśnienia, to po prostu zabawa.
my do Boguslawic mamy bardzo blisko-blizej niz do innych stajni organizujacych zawody towa, a towarzyskie na regionach to taki sam fun jak i wszedzie-tyle ze bezpieczniej i zgodnie z przepisami...dla mnie to bardzo wazny aspekt
Po koszmarze towarzyskich w stajni Smolis mam uraz i wole wybrac dalej i rzadziej, ale regionalne w klubie z doswiadczeniem.
towarzyskie a towarzyskie-regionalne ogromna roznica , w pierwszym masz lajcikowo a na drugich napinka i jak ktos ww.ciśnienie

amen

ma ktos namiary na transport ? bo mialam zaklepany juz od 3 tyg.u Snycerzy , ale mnie wyruchali  👿

sa juz propozycje ADAMOWA ?? tuz to juz za tydzien a nic nie wiadomo ,a pogoda ma być ładna
Witam wszystkich!
zawody w Adamowie odbędą się 20 sierpnia, propozycje będą w połowie przyszłego tygodnia.
towarzyskie a towarzyskie-regionalne ogromna roznica , w pierwszym masz lajcikowo a na drugich napinka i jak ktos ww.ciśnienie

napinka może być nawet na treningu. wszystko zależy od ekipy i towarzystwa, a nie od statusu zawodów.

i zgadzam się z Karlą. Lepiej pojechać dalej niż szarpać się na zawodach za stodołą z nieprofesjonalnymi organizatorami, którzy nie mają pojęcia o tym co robią.
avero-bingo! ja mam wieksza napinke na treningu szczegolnie jak przyjedzie Pani Trener albo goscie co trenuja albo trenowali kadre:/
no ale jak ktos sie chce bawic z banda wszechwiedzacych "zawodnikow" i parkurmajstrow/majsterek idiotow bez pojecia to ich wola,tylko potem nie ma  co plakac ze opoznienia, ze parkur taki srakiowaki,ze sedzia g..sie zna, ze jak kon sie prawie zabil to nie bylo weta co pomoze ( i nie mowie o wecie od psokotow co zastrzyk zza ogrodzenia poda),albo polamanej nogi nie ma kto usztywnic bo karetki niet... 😎
dla mnie bezpieczenstwo konia i moje po pierwsze,
zabawa..coz pobawic sie moge, po zawodach🙂
dokładnie...

W ogóle kiedyś nie było czegoś takiego jak zawody towarzyskie, wszyscy jeździli na regionalki i nie było takich podziałów, problemów, rozkminiania, konkursów mini LL ani 90 cm konkursów P klasy. Zasady były jasne, kto miał uprawnienia ten jechał. Nie mówię, że jestem przeciwna towarzyskim bo sama na takich czasem startuję, ale prowizory nie cierpię po prostu.
U nas nawet na hubertusie jest karetka:P
Ale towarzyskie nie zawsze są bez sensu, mnie się wydaje ze te w Adamowie byly fajne i dobrze zorganizowane, a takie klocki jak u Smolisa w tamtym roku zdarzają sie rzadko, no ale ja tak czesto nie jeżdże wiec moze nie mam odpowiedniego porownania.
julia ja nei mowie, ze sa zle-lipne, a na pewno mniej bezpiecznedla koni i jezdzcow sa te organizowane ot tak, nie przy okazji  regionow
ale mam nadzieje, ze i to sie jakos unormuje i nikt nie bedzie oszczedzal na karetce,wecie i osobach co z glowa posedziuja i postawia parkur
jak sobie porownalam koszty towarzyskich w ramach regionow nie wychodza duzo drozej a w ramach oplaty masz wlasnie karetke,weta,sedziow i parkurmajstra a nie jakies niespelnione osobki...
i super ze u Was na Hubercie karteka🙂 :kwiatek:
ja by, chetnie pojechala jakies ujezdzeniowe towarzyskie, zobaczyc co z tego wyjdzie, a do adamowa chetnie bysmy podjechali, tylko jezdzca brak, bo facet do 20ego sie nie douczy do P (zeby choc troszke skakal, a on dopiero zaczyna przygode) a ja skakac nienawidze :/ chyba ze ktos pojedzie:P 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się