Oficerki

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
23 lipca 2011 19:01
Mi Hippica za darmo naprawiała, dopiero chyba przy jakiejś 4 wymianie zamka się zbuntowali 😉
A jak jest z jakością oficerek Hippiki? Szukam oficerek, które byłyby ładne, trwałe i wygodne, ale raczej do 1000 zł max. Jeżdżę 1-2 konie codziennie, i chciałabym mieć oficerki jednocześnie na treningi i na zawody, ewentualnie tylko na zawody. Słyszałam, że zamki często padają, ale nie wiem, czy są jakieś inne problemy z tymi butami. I jaki model (skokowy) polecacie?

Ewentualnie, jakie dobre oficerki inny firm w tym przedziale cenowym moglibyście polecić?
23 lipca 2011 20:08
Jak za te pieniądze to moim zdaniem są naprawdę bardzo fajne buty, zwłaszcza że robione na wymiar. Nie wiem czy zamki padają częściej niż w innych butach, ale plusem jest to, że się do nich je wysyła i bez problemu wymieniają.
Koniczka, sęk w tym, że mieszkam w Anglii, więc takie wysyłanie chyba nie wyszłoby mi zbyt ekonomicznie 😉 Ale zawsze można dać do szewca. A jak u nich z wygodą? I jaką mają mniej więcej żywotność przy średnio intensywnym użytkowaniu?

Nie mogę tutaj znaleźć dla siebie nic fajnego w dobrej cenie pasującego na moją masywną łydkę, zastanawiam się jeszcze nad Mountain Horse Richmond, ale jak przymierzałam w sklepie, wydały mi się dosyć sztywne. Nie miałam wcześniej oficerek, więc nie wiem, w jakim stopniu się rozchodzą i zrobię wygodniejsze i ile opadną.
23 lipca 2011 20:23
Wygodne są bardzo, moje przy dość intensywnym użytkowaniu przetrwały 4 lata. Jakbym się bardzo uparła to pewnie jeszcze parę miesięcy bym je dała radę przeciągnąć, ale skóra na łydkach się poprzecierała, podeszwy zaczęły się odklejać, a zamek padł i uznałam, że już bez sensu go wymieniać.
Koniczka, dzięki za info  :kwiatek: W takim razie chyba je zamówię 🙂
Ja osobiście macałam ostatnio w amigo oficerki hippiki i bardzo mi się nie podobały skóra średniej jakości, cienka i jakaś taka dziwna.
I pierwszy raz na oczy widziałam oficerki z zamkiem na zewnątrz buta (nie był ani z tyłu ani z przodu od wewnątrz tylko centralnie na widoku  🤔wirek: )
Jak to jest, że przód oficerek się tak strasznie marszczy podczas jazdy? Niektóre nie, ale większość niestety tak. Co na to ma wpływ? Jakość skóry czy dobre dopasowanie? Stojąc w pozycji pionowej oficery pasują ale podczas jazdy niestety, skóra się marszczy
Karutek, może dlatego, że są skórzane 😁
Podczas jazdy noga pracuje to i but pracuje. Przecież nie masz nogi cały czas w takim ustawieniu jak w pozycji stojącej 😉
No ja wieeeeeeem, ale kiedyś tu np Forta wstawiała swoje oficery i aż tak pomarszczone z przodu nie były jak się siedziało na koniu. I widziałam tez kilka innych modeli, gdzie wyglądało to tak w miare normalnie :P
Karutek, a chodzisz w nich ? Czy od razu po zejściu i tuż przed wsiadaniem zmieniasz na inne buty ? Oficerki się najbardziej marszczą od chodzenia 😉
No właśnie staram się je zdejmować zaraz po zejściu. W poprzednich oficerach chodziłam praktycznie cały czas a się nie marszyły tak jak te. Ale tamte były też jednak ciut krótsze, te mają 1-2 cm wiecej. No i teraźniejsze mają wiązanie z przodu, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
Aktualne oficery:
24 lipca 2011 21:46
Myślę, że tu największy wpływ ma to jak sztywna jeste cholewka. Sztywna cholewka marszczyć się aż tak nie będzie.
Poszukałam, tu widać , że marszczą się tylko na dole, a nie sądze, żeby te cavallo miały jakąś super sztywną cholewkę

ee tu chodzi tylko o dopasowanie.
jak jest dużo luzu w kostce to się będą marszczyć niestety...

Noo wlaśnie właśnie, o to mi chodziło. A jak chciałam w Hippice żeby mi troche zwęzili w kostce to nie, bo oni to wkładają na jedno kopyto, które ma taką szerokość w kostce i nie da się tego zmienić 🙁 no ale sytuacja była podbramkowa i musiałam brać. Zwężał ktoś już oficery w Hippice w kostce?

edit: czy ktoś wie czy oficerki Cavallo ze SmartClix są dostepne gdzieś w PL?
Moje w kostce tez sie marszcza bo sa za duze, ale hippica nie robi wezsze wiec zostaly
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
26 lipca 2011 08:09
Moje hippici ukladaja sie tak

miare zdejmowalam sama i musialam podac duuuzo wymiarow min podbicia co decyduje o szerokosci oficerek w kostce.Wydaje mi sie,ze oficerki hippica beda sie marszczyc mniej lub wiecej(im lepiej dopasowane tym mniej ,,zmarszczek"😉 bo nie sa usztywniane.
Ale ja ze swoich jestem i tak bardzo, bardzo zadowolona  🙂
czy ktos z was mial (lub choc widzial, macał )moze oficerki (lub w ogole buty ) z tej firmy? http://www.sztyblety.pl/sztyblety.htm ?
szczegolnie chodzi mi o te "nowosc" u gory strony, jak z ich jakością, wygodą itd? no i znacie moze ceny? na stronie nie ma ;/
dzieki  :kwiatek:
milusia, powinnaś mieć zakaz wstawiania swoich zdjęć we wszystkich wątkach poza ZNK, do którego bym profilaktycznie nie wchodziła... Oooo!
26 lipca 2011 12:58
epk-dlaczego?? 😡 Jest az tak zle, ze nie mozesz na mnie patrzec?  😁
🤬 babo, nie mogę patrzeć na Was z czystej, bezinteresownej, ogromnej zazdrości...  👍
26 lipca 2011 13:12
epk-kochana jesli Cie to pocieszy to z mojej strony jest to samo  😉 Patrze na Twoje zdjecia (choc malo ich wstawiasz  :rozga🙂 i zazdroszcze  😜  😉
milusia,masz pw, bo robimy off top 😉
Karutek a może wpływ ma też to sznurowanie z przodu? moje są zrobione na miarę, bo w życiu bym sklepowych nie dobrała. Z perspektywy 2,5 roku codziennej jazdy i łażenia w cavallo, bardzo bardzo polecam, bo trzymają się dobrze i nadal nieźle wyglądają, a dbam o nie umiarkowanie
Forta, sznurowanie zawsze ma trochę wpływ - w tym miejscu oficerki mają inną sztywność, niż gdyby był płat całej skóry. Poza tym każdemu się inaczej oficerek na nodze układa. No nie masz na to wpływu 😉 - olej 😉
Sznurowanie też, ale jednak myśle że głównie tu chodzi o te szerokość w kostce, że tam to powinno być jednak węższe
milusia Myslalam ze ja mam chude lydki  🤔

Sznurowane powinny lepiej dopasowywac sie..
26 lipca 2011 17:18
Dramka-no lydki to ja mam chude  😁 33cm i przy tym  dosc dlugie podudzie jak na swoje 164cm wzrostu
To jednak nie jestes lepsza  😉 ja mam 31cm w oficerkach
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się