Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)
Mały off top :
gajkowa- nie zwalniaj tak tych filmików bo sie oglądac nie da . Zresztą pisałam w komentarzu
Mnie zadziwia twoja upartość 😀 Kazda normalna dziewczyna by sie poddała ; d Cóż ja w wieku 13 lat nawet nie myślałam o tym żeby wypowiadać sie na temat koni : D
Ale w filmikach z naturala nie widze nic złego o.O Serio czepiacie sie o byle co o.O
wątek zamknięty
Nigna, postaram się nie zwalniać, ale robie to w rytm muzyki : D
Nie wiem, czy to był komplement z tą upartością :P Po prostu nie dam po sobie jeździć i obrażać na jakimś forum.
W sumie z naturala nie ma co oglądać, bo to dopiero początki ... Ale od czegoś trzeba zacząć 😉
wątek zamknięty
🚫 ja mam do konia 45 minut autem, i jakoś nie narzekam.
http://forum.galopuje.pl/f,nauka-debowania-konia-pomocy,44044,0.html,,gajkowa
A co ty możesz wiedzieć. Na pewno wiem więcej od Ciebie, bo
jeżdżę w bardzo dobrych stajniach. ''
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1320.msg1076685.html#msg1076685
,,Mieszkam daleko od łodzi, a w łodzi, jest chyba z 30 stajni- jak nie więcej, gdzie zajmują się super rekreacją i skokami.
Ja takich przywilejów nie mam!''
😁
wątek zamknięty
może skończycie już ten temat, jak wrzucę kwiatka? 😉
http://www.photoblog.pl/crazyhorsem/99049429/d.html
wątek zamknięty
Na padoku to widziałam, że można batem uderzyć w ziemię lub pomachać przed nogami konia. Ale to jest straszne :P Koń się męczy, ma stracha i może coś mu się stać...
Dzisiaj mi tak stanęła, że dostałam w szyjo-żuchwę i normalnie debowała metr od ziemi
Ja latam! Ja latam! I to metr nad ziemią!
Szyjo-żuchwa?!
Ja pierdziele ludzie odwalcie się !! Ja mam w dupie wasze opinie !! ; /// Ucze, bo ucze i h*j wam to ! ; /
Kultura osobista się poszła...
wątek zamknięty
O ludzie czepiacie sie ! 🙄
Mary Army, tamto to było sarkazm, ale niektórzy chyba sie nie skapli _._
nopebow, masz racje. skończmy, a zajmijmy się czymś co potrzebuje więcej uwagi, a w końcu od tego jest ten wątek. A poza tym ta dziewczyna prawie na wszystkich zdjęciach ma tak osiodłanego konia 🤔
wątek zamknięty
ot, niedopasowane siodło. no i gigantyczny brzuch, przez co przesuwa się popręg do przodu, a z nim całe siodło
wątek zamknięty
cavaletti : jak dla mnie po prostu ktoś nie umie siodłać konia. Oprócz siodła na szyji to zobacz na nachrapnik ; ] Masakra jakaś , oni tam instruktora nie maja o.O ?
wątek zamknięty
No i czas bym siebie tutaj dała 😤
http://www.photoblog.pl/anetkisk/99074332/z-demonem.htmlI jeszcze te głupie tłumaczenia 🤔 I pięknie noga mi poszła do przodu i pięknie szarpie się z koniem. Ciesze się, że wtedy koń miał mnie w dupie i robił to co robił 🙇
Edit: A i zapomniałam o tym, że ja sama latam nad siodłem, chyba chciałam się z koniem złączyć. Na szczęście mnie tak wybiło, że przy następnym skoku było good 🙂
wątek zamknięty
no ten pasek policzkowy tak daleko przesunięty 👀 jak to w ogóle możliwe 👀
wątek zamknięty
Wygląda jakby ktoś podczas lotu nad przeszkodą dzwonił do niej, a ona sięgałaby po telefon do kieszeni 😁
wątek zamknięty
tajnaa - Hehe, a nawet miałam w tej kieszeni obydwa telefony 😂 I jeszcze uniosłam się od wibracji z telefonu 😅
wątek zamknięty
Facella o co chodzi? ja nic nie widzę..
wątek zamknięty
Frania yyy a do czego się odnosisz? bo nie mam zielonego pojęcia.
wątek zamknięty
Jakoś mi się ubzdurało, że ten post napisałaś przed chwilą, a to na poprzedniej stronie 😡
chodziło mi o ten link:
http://www.photoblog.pl/mojesiwe/98985155
wątek zamknięty
aha. czy Twoim zdaniem koń jest dobrany pod jeźdźca? czy może jeździec przypadkiem jest trochę na tego konia za duży?
wątek zamknięty
Jest za duży, ale bez przesady. Miliard za dużych dzieciaków jeździ na kucach i jakoś żyją. Nie mówię, że to dobrze, ale tragedni nie ma 😉
wątek zamknięty
Też nie rozumiem co jest nie tak w tym zdjeciu o.O Widziałam o wiele gorsze "pary"
wątek zamknięty
Niedaleko od siebie mam takie faceta, on ma własne konie- prywatna stajnia i ma konika polskiego, który ma może z 1 m-1,30 a syn tego gostka na niej jeździ 🤔 powiedziałabym, że waży dobre 150 kg i do tego, jeżdżą sobie w tereny !
wątek zamknięty
Niedaleko od siebie mam takie faceta, on ma własne konie- prywatna stajnia i ma konika polskiego, który ma może z 1 m-1,30 a syn tego gostka na niej jeździ 🤔 powiedziałabym, że waży dobre 150 kg i do tego, jeżdżą sobie w tereny !
No i? 🤔
Koniki polskie są bardzo wytrzymałe i wiele osób dorosłych na nich jeździ.
A ja Ci powiem coś gorszego! Jeżdżę na koniu, który ma w sobie konika polskiego i do tego drobnego arabka! Co ze mnie za kat!
A i koniki polskie są troszkę wyższe niż 1m 😀
wątek zamknięty
Anetkis, doczytałaś? Chodzi o to, że człowiek, ktory na nim jeździ jest raczej otyły. A to w tym przypadku zmienia postać rzeczy.
gajkowa, 150 kg? 😉
wątek zamknięty
Anetkis, doczytałaś? Chodzi o to, że człowiek, ktory na nim jeździ jest raczej otyły. A to w tym przypadku zmienia postać rzeczy.
gajkowa, 150 kg? 😉
😵 Przepraszam 🙁
Ale coś mi się zdaje, że te 150kg. to przesada, po prostu człowiek ma brzuch i już 150kg., chyba tak samo jak z tym kn. ile ma wzrostu 🙂
wątek zamknięty
Anetkis, jest, jest otyły i ocięzały i to bardzo! Aż zadziwia swoja otyłością ! 😎 A konik polski wiem, że jest większy, ale podobno gdy była mała, matka zginęła podczas porodu i dlatego jest taka mała. Lub po prostu jest jakąś mieszanką 😉
Ale coś z nią musi być nietak, bo moja kolezanka waży 50-60 kg i gdy siądzie, to się lekko ugina i jest taka ocięzała ... Nie wiem dlaczego, ale dgy ten gostek wsiądzie, to sobie jakoś go nie wyobrażam ... A mieszka na tej samej ulicy, więc go widziała jak jeździ.
wątek zamknięty
gajkowa: Twoje krytykowanie kogokolwiek i czegokolwiek brzmi naprawdę śmiesznie, gdy się zobaczyło na tych kilku zdjęciach jak sama jeździsz.
Taka jest smutna prawda.
Spróbuj najpierw sama być choć trochę bardziej profesjonalna w tym co robisz (dla chcącego nic trudnego, nawet przy braku dobrego instruktora!) a potem bierz się za ocenianie i krytykowanie innych.
wątek zamknięty
Julie, czy po zdjeciu widać jak jeżdżę ? Dziwnie, że akurat po tym z dębowania, gdzie przyznam że miałam beznadziejną pozycję- wiem to!- to oceniasz. Skoro Ci coś nie pasuje w mojej jeździe- jak o dziwno nawet na żywo nie widziałaś, to zachowaj to dla siebie. Ja nie mówię, że ten gość beznadziejnie jeździ, tylko to jest głupota ludzka, żeby wsadzać dorosłą, ciążką osobe, na kucyka. A poza tym, jeżdżę z dobrą instruktorką, która o dziwo, nie wytyka mi błędów. Widocznie ma ma czego. Myślisz, że ja jeżdżę rok lub dwa ? Mylisz się!
wątek zamknięty
Julie, A poza tym, jeżdżę z dobrą instruktorką, która o dziwo, nie wytyka mi błędów. Widocznie ma ma czego. Myślisz, że ja jeżdżę rok lub dwa ? Mylisz się!
Jezusie nazareśki, nawet nie wiem co powiedzieć.... 🤔
Leć od razu na zawody ujeżdżeniowe i skoki na miarę 140cm skoro jesteś taka dobra.
wątek zamknięty
gajkowa, mogę Cię prosić o pokazanie nam kilku zdjęć ze swoich jazd?
Np. tu:
linkTo w zasadzie jedyny wątek, który mi przychodzi do głowy. No chyba, że wolisz w zdjęciach voltowiczów czy zdjęciach naszych koni jakoś.
wątek zamknięty
Notarialna, chodzi mi o to, ze nie mówi mi "łydka za blisko", "łydka za daleko", "wyprostuj się"- bo to wiem i nie popełniam takich błędów.
wątek zamknięty
Julie, czy po zdjeciu widać jak jeżdżę ? [...]
Niestety widać.
Z takim podejściem daleko nie zajdziesz drogie dziecko. Dobrze Ci radzę: TROCHĘ POKORY.
wątek zamknięty
Anetkis, jest, jest otyły i ocięzały i to bardzo! Aż zadziwia swoja otyłością ! 😎 A konik polski wiem, że jest większy, ale podobno gdy była mała, matka zginęła podczas porodu i dlatego jest taka mała. Lub po prostu jest jakąś mieszanką 😉
Ale coś z nią musi być nietak, bo moja kolezanka waży 50-60 kg i gdy siądzie, to się lekko ugina i jest taka ocięzała ... Nie wiem dlaczego, ale dgy ten gostek wsiądzie, to sobie jakoś go nie wyobrażam ... A mieszka na tej samej ulicy, więc go widziała jak jeździ.
Skoro się ,,ugina'' pod osobą ważącą 50-60 kg, to wychodzi, że pod tym facetem powinna się złamać 🤔
Dobra trenerka musi być wg tego co tu piszesz 😁 Ciekawe czy widziała twoje poczynania z dębowaniem. Gdzieś mi się rzuciła w oczy twoja wypowiedź, że już nie uczysz tego konia stawać dęba, bo ,,sfiksował'', jak to ujęłaś.
Dajcie jej konia i wiśta wio.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.