Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

http://www.photoblog.pl/portdeath/98898274

He he bosko to zdj wyszło 🤣
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2011 12:34
A gdzie kwiatek?
wątek zamknięty
i co tu takiego fajnego...  ❓
wątek zamknięty
Ścieżka huculska, a to co tam się działo, to dwa różne światy. Na ścieżke konie sa przygotowywane, a tutaj nie wiadomo. A pozatym to nie hucuł, więc na ścięzkę na pewno nie jeździ 😉
Widzę, że tu mało kogo obchodzi właśnie takie coś, więc kończe sprzeczanie się, bo może w przyszłośći jeszcze ten konik sobie pożyje, bo będzie miał nogi w całości, a nie w kawałkach w ziemi  🤔
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2011 13:18
gajkowa, ale co my możemy osądzić po zdjęciu, na którym NIC nie ma? Koń na kładce jakich używa się na ścieżkach huculskich. Nawet jeśli to była taka ścieżka amatorska, gdzie udzial mógł wziąć każdy chętny,  to gdzie tu kwiatek? Że koń przechodzi po kładce? Nie wygląda na konia, który miałby zaraz popełnić samobójstwo skacząc w bezdenną otchłań rowu - najwyraźniej przygotowany i ufający dziewczynie, która na nim jedzie. Czepiasz sie i tyle. Jakiś zatarg z właścicielką bloga masz?
wątek zamknięty
I znowu sprzeczka .. Nie możecie darować sobie tylu zbędnych komentarzy ?
Czepiacie się wszystkiego i wszystkich..
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
19 lipca 2011 13:31
Libeerte : trudno sie nie czepiać jak tu każdy daje linki o straszne pierdoły o.O Poczytałam se kilkanaście stron wstecz. Masakra. Lepiej nic tu nie pisać niż wrzucać zdjęcia które nie mają sensu...  Co do mojego zdjęcia w tym wątku gratuluje nauki czytania ; )  Kilka notek wcześniej jest napisane ze w ogłowiu musiałam dorobić dziurki : ) A zrobiłam to PO zdjęciach bo musiałam pożyczyć dziurkacz. : )  Krzywda sie siwej nie dzieje , nie wiem po co czepianie .  Pozatym skoro dobrze wiecie ze jestem na forum to nie warto napisać po prostu wiadomości że jest źle ogłowie dopasowane o_O ?  Czasami to niektórym może pomóc a wrzucenie linku do tego wątku nic nie zmieni : )
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/huculanka/94337177

Prawidłowo osiodłany koń z dopasowanym dobrze złażonym sprzętem.
wątek zamknięty
Ja tylko wyraziłam swoja myśl i podzieliłam sie nią z Wami i ze zdjęciem. Nie chciałam zaraz się kłócić. Ale na zdjciu widać, koń jest czymś zainteresowany, ale nie wiadomo czym.  🙄
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
19 lipca 2011 13:40
tajnaa wydaje mi sie ze to tylko na jedno zdjęcie bo ona chce te rzezy sprzedać  : )  Bynajmniej mam taką nadzieje  🤔
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
19 lipca 2011 13:50
tak, owijki  to wogóle robią furorę :P
wątek zamknięty
Zdjęcie, zdjęciem. Nie sądze by siodłała, kiełznała i zawijała konia żeby cyknąć jedno zdjęcie. Owijki, czapraki, wędzidła i popręgi lepiej wyglądają ułożone na podłodze i zrobione pojedyncze zdjęcia, a nie na koniu i to bardzo niechlujnie. Jak można ocenić stan wędzidła jak jest w końskim pysku?

Edit:
http://www.photoblog.pl/myrevelation/98676614

Jaka notka.
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2011 14:02
gajkowa, może tym co jest przed nim? Tym, że za chwile grunt się  zmieni? Koń idzie NORMALNIE, przeszkoda jest NORMALNA i nie ma czego się czepiać.
wątek zamknięty
Dopóki się coś nie stanie 🙂
wątek zamknięty
gajkowa Byłaś tak, dotykałaś te kładkę/deskę /jak zwał tak zwał/ uginała się pod ciężarem konia? na zdjęciu nie widać jakby to było super niebezpieczne. Skończ proszę.
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2011 14:12

Tyle na ten temat.

Zrozum, że to jest przeszkoda jak każda inna. Wykonana z odpowiednich materiałów jest bezpieczna. Koń, który jest płochliwy na nią nie wlezie. Przy zabezpieczonych zawodach nie będą wyskakiwać straszaki (przy czym podejrzewam, że koń jednak wyrwie w tej sytuacji do przodu, a nie kicnie sobie do dziury).

Soki przez przeszkody - przeszkoda jest bezpieczna dopóki coś się nie stanie.
cross - budowany z myślą o zapewnieniu bezpieczeństwa będzie bezpieczny dopóki cos się nie stanie.
chodzenie po schodach też jest bezpieczne do chwili, kiedy ktoś się nie potknie o własne nogi i nie spadnie.

Tak się jakoś sklada, że wypadki się zdarzają - nawet na prostej, równej drodze można się potknąć i wywrócić (o dziwo koń też).
Po co doszukujesz sie problemu tam gdzie go nie ma?
wątek zamknięty
Dobra. A co na tym zdjęciu "huculanki" jest nie tak ? Ja tam nic nie widze, żeby było nie tak. Koń ubrany i jest ok, więc ?
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2011 14:14
gajkowa, to, że jest źle osiodlany?
Pal licho jak tylko i wyłącznie do zdjęcia, ale jak do jazdy, to średnio.
wątek zamknięty
Wcześniej nie spojrzałam dokładniej, wieć przepraszam- nie widziałam. Teraz już wiem  🙄
Mi się wydaje, ze koń może na lonże szedł, bo niektore zdjęcia też ma, jak konie na lonży są.
wątek zamknięty
czy moze ktos wstawic za mnie stosownego facepalma?
wątek zamknięty
Hahaha,
Może być ten sam?

ale to bardziej pasuje--->  😵
wątek zamknięty
sama znalazlam odpowiedniego:
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2011 15:02
wątek zamknięty
tak niestety wygląda większość wiejskich imprez...
wątek zamknięty
Boże, ale facet z 3 zdjęcia  😵
Albo ten na tym kucyku biednym  🤔
Ja ostatnio tez byłam na wystawie koni i był tam mini kucyk szetlandzki, a na nim chłopak z 170 wzrostu miał, a na takim maluśkim koniku jechał  🤔wirek:

[edit] facet na tym zdjęciu-link też ma nieźle zabiedzonego tego konia. Wygląda na zimnokrwistego/pół zimnokrwistego, a zero mięsni, brzucha, porządnego sprzętu, ehh ; /
wątek zamknięty
a ten facet z pozwijanym czaprakiem, maaatko  🤔zok:
wątek zamknięty
Eeeee tam, nie znacie się na prawdziwych, polskich kowbojach  😂 😵

Masakra, ale za to konie ze zdjęć to "złote" konie- nie ważne, że czaprak pod siodłem zawinięty, nachrapnik źle zapięty, ogłowie nie dopasowane i jeszcze jakiś balast (w białych skarpetach  😜 ) na grzbiecie się kolebie- dzielnie i grzecznie maszerują do przodu  🏇
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2011 16:49
(w białych skarpetach  😜 )

łe tam... nie mają sandałów, więc się białę skarpetki nie liczą 😁
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
19 lipca 2011 18:19
gajkowa, ogarnij linka bo rozjeżdża forum. i proszę, nie pisz, że jak nie hucuł, to "na pewno nie chodził ścieżek huculskich". ścieżkę huculską może w sumie każdy koń przejść, może nie całą i w ramach nawet zabawy. byle nie kosztem konia. a to, że nie hucuł, to co?

zdjęcia z "dnia konia" - masakra. powinno się zabraniać takich rzeczy  😤
wątek zamknięty
Facella, już się przstan mnie o wszystko czepiać -,- a poza tym, tylko ty ciągniesz juz ten temat, nikt juz na niego nie odpisuje, ale ty musisz wtrącić swoje trzy grosze. Daj spokój, było minęło!!  😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.