Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Facella   Dawna re-volto wróć!
16 lipca 2011 19:13
prinsen, nikt Cię przecież nie porównuje do tamtej dziewczyny...
wątek zamknięty
Dziewczyna jest chyba nieobeznana z siodłem i z zakładaniem go na konia  🤔wirek:
No, ale przecież musiała jakoś pojeździć! Byle jak, ale MUSIAŁA!! -,-
Ej, no! Bez przesady  😵
wątek zamknięty
Wolałabym już wsiąść na oklep albo w ogóle.
Nie ma wytłumaczenia, że nie Twój koń i nie Twój sprzęt, widziałaś na co wsiadasz 🙄
wątek zamknięty
Macie rację, że nie byłam obeznana z siodłaniem. Nie wiedziałam, że robię jej krzywdę, ale chyba najważniejsze jest to, że teraz rozumiem swoje błędy, żałuję i nie pozwolę, żeby więcej się to powtórzyło, czyż nie?
Człowiek uczy się na błędach! Ciężko jest z myślą, że niektórzy przez to cierpieli, ale czasu się nie cofnie. No chyba, że macie już wymyślony wehikuł czasu!
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
17 lipca 2011 09:07
Time, gajkowa, przesadzacie. prinsen napisała co i jak, napisała też że była wtedy, mówiąc wprost, laikiem. i nie wiedziała jak powinien być dobrze osiodłany koń. czy wy będąc początkującymi widziałyście, czy siodło jest dobrze dopasowane? albo czy wszystko jest pozapinane jak trzeba? wątpię, dopóki wam nikt tego nie pokazał... prinsen przyznała, że to było dawno, przyznała się do błędu (a ile osób by tłumaczyło, że nie, że one wcale nie są winne), a wy na nią naskakujecie. wyluzujcie, rany  🙄

prinsen, duży  👍 dla Ciebie, że nie próbowałaś się głupio tłumaczyć.
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
17 lipca 2011 09:47
aczkolwiek byli już tu tacy, którzy deklarowali cudowną przemianę a okazało się, że na co dzień robią dużo gorsze rzeczy, niż widać po fbl 🙂
wątek zamknięty
Dziewczyny trochę luzu  😵 żebyście widziały jakie były moje początki jazdy oraz jak siodłałam konia (pelham założyłam do góry nogami, a instuktorka tego nie poprawiła nawet - dziwne, że wogóle dała mi go do jazdy) 🤔 nie można zwalić wszystkiego na dziewczynę, od tego powinna być tam osoba, która ma zdanie pokazać albo poprawić oraz wytłumaczyć. Rzucacie się jakbyście od pierwszej jazdy były pro normalnie  😲
wątek zamknięty
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
17 lipca 2011 10:45
Mi się wydaje czy jeżdziec cały czas łapami jedzie na przemiennie robiąc koniutowi tarkę w pysku?  🤔

edit:

oni je wszystkie tak jeżdżą...
wątek zamknięty
To jest zbieranie "na piłkę", dość powszechne, niestety. A facet w ogóle jakiś z galaretki: latają mu ręce, głowa i łydki. A przy skoku łydki lecą do przodu. Fajne  😂
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/szonapii/98726585

Sportowa koniareczka, która rzekomo 150 skacze i ten tekst "ciśniemy 80 cm"  😂
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
17 lipca 2011 14:42
Three Apples, Ale to już mnie kompletnie rozwaliło 😁

http://www.photoblog.pl/szonapii/98727519

Przeszkoda nr. 8

Chyba najładniejsza ze wszystkich któe tam stały 🙂😉

to nie chcę wiedzieć jak reszta wyglądała! 😁
wątek zamknięty
szonapii już znana na tym wątku 😀 ze sportowych osiągnięć 🙂 ona jeździ WIELKI sport
nie znacie się  😂
wątek zamknięty
madmaddie   Życie to jednak strata jest
17 lipca 2011 15:21
wątek zamknięty
jakie świdrujące spojrzenie  😁
wątek zamknięty
Pierwsze skojarzenie  😂

...poznajecie? hehe
wątek zamknięty
robakt   Liczy się jutro.
17 lipca 2011 16:39
madmaddie i ten cytat z "Harry'ego Potter'a". Normalnie przerażające.
wątek zamknięty
Facella - CZYTAJ!
nie przeginam, a jak zauważyłaś to nie widziałam jej tłumaczącej się wypowiedzi pod moim postem, przeczytałam dziś dopiero, a skomentowałam do poprzedniego w którym napisała, że nie jej koń i nie jej sprzęt!
Co to za wytłumaczenie?!  🤬
Przecież widziała na co wsiada.

Jej późniejszy post wszystko tłumaczy, napisała, że nie była obeznana z siodłaniem także ok.  :kwiatek:

kolorwiatru - o mamo, nie ma to jak jazda prawa, lewa  🙄
(nie mówię tu o delikatnej zabawie w palcach- NIEWIDOCZNEJ) Masakra  😵
wątek zamknięty
kolorwiatru cień na śniegu a teraz UWAGA!! ten "miły" pan na tych koniach jest to prezez lubelskiego związku jeździeckiego, sędzia stylu, prof, etc etc ktory krytykuje wszystkich w koło...cieszę się że nie tylko ja mam takie odczucia co do jego jazdy a nie są to "rzekome" uprzedzenia  🏇
wątek zamknięty
18 lipca 2011 05:53
krysiex nie mam więcej pytań  😵 Chetnie bym mu sie władowała na plecy założyła "muńsztuk" i jechała "prawa, lewa"  😤 Co za palant  👿
wątek zamknięty
galopada_   małoPolskie ;)
18 lipca 2011 06:54
kolorwiatru cień na śniegu a teraz UWAGA!! ten "miły" pan na tych koniach jest to prezez lubelskiego związku jeździeckiego, sędzia stylu, prof, etc etc ktory krytykuje wszystkich w koło...cieszę się że nie tylko ja mam takie odczucia co do jego jazdy a nie są to "rzekome" uprzedzenia  🏇

oj tak. potrafi zobaczyć i skrytykować coś czego inni nie widzą  😉 np ze koń ktory nigdy sie nie wieszał na wędzidle jest mega na nim uwalony  🥂  🤔wirek:
wątek zamknięty
O matko, to jest nasz prof? A ja miałam nadzieję, że to jakiś jego podopieczny.
wątek zamknięty

No, uprzedzeń żadnych nie mam, bo to drugi koniec Polski, więc kraj nieznany.  Widzę palanta, to piszę  😀
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/galopujacaa94/98859442/justyna-i-przytulia.html

A gdyby tak to się zarwało lub koń by się wystraszył i wpadł w tą "dziure" ? Nogi połamane jak nic ...
wątek zamknięty
a gdyby to bylo zrobione z mysla o tym, aby przejezdzac po tym konno, tak zeby sie nie zarwalo?
wątek zamknięty
Ale to chyba było robione z myślą o jeździ konnej skoro jest przeszkodą na "zawodach"
wątek zamknięty
Belki są przynajmniej dziesięciocentymetrowe, więc zarwać się nie zarwą. Bardziej martwiłoby mnie to, że się rozjadą, bo nie widać żadnego połączenia. (co nie znaczy, że go nie ma. Może od spodu są dokręcone do jakiejś deski i wszystko się trzyma) 😉
wątek zamknięty
19 lipca 2011 09:39
to są belki z jakich się więźbę robi więc na 10000000% nie mają prawa się zapaść. A na pewno są połączone z dołu, IMO jakimiś płaskownikami. Bardziej bym się bała, że koń może odskoczyć w bok, gdyby się wystraszył i wpaść do tej dziury  😜
wątek zamknięty
kolorwiatru no właśnie. Może deski są połączone, ale gdyby <tfu, tfu > koń się wystraszył, odskoczył i wpadł tam ? Nieszczęście murowane albo dla konia, albo dla jeźdźca. Nadal uważam, ze to nieodpowiedzialne.
wątek zamknięty
Już bez przesady. Konie naprawdę nie są głupie i nie zeskoczą na pewną śmierć. A poza tym gdyby to był koń strachliwy to by na to nie wszedł. Na ścieżkach huculskich często są jakieś kładki itd. i jakoś te hucułki żyją  😎
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2011 12:19
gajkowa, czytaj i już się nie pogrążaj... [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Ścieżka_huculska]link[/url]
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.