Jakie pasze dajecie swoim koniom?

Nigna, nie wiem co to
musi byc za cudo pasza zeby od jednego worka kon sie nabudowal. Tak ze prosze na pasze nie zwalac, zobacz dawke na opakowaniu. 🙂 Otreby ryzowe mozesz kupic, olej lniany to juz przedzej bedziesz miala effekt od worka. 
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
01 lipca 2011 20:17
Mój worek D&H właśnie sie kończy i zastanawiam sie jaki wziąć następny  🤣
Przyznam szczerze że za takie pieniądze chyba wolałabym lepsze efekty wiec zwracam sie z pytaniem : )
Zna ktos jakies dobre pasze dla koni sportowych , najlepiej działające na podobnej zasadzie jak Build Up ( rozwija mięsnie , dodaje zdrowej energii)
Do tego nie mam możliwości podawania tego zamiast owsa wiec pasze które działają tylko tak odpadają.
Albo może jakieś witaminki *.* Siwa ostatnio nie ma energii.. ale wiadomo za dużo też nie zdrowo w końcu to pół arab   Poradzie coś   😀 ?

Kochana, ja właśnie skarmiam drugi worek Build Up'a pełnoporcjowo + olej + sieczka (od pół roku) + preparat na mięśnie (od kilku miesięcy) i powiedzmy, że efekt zaczyna się powoli zarysowywać. Tak więc po jednym worku to cudów nie oczekuj. 😉
horka   black horse <3
01 lipca 2011 21:34
Czy jest może jakaś pasza, nie energetyzująca, a nawet uspokajająca? Szukam na mojego  xx

e; literówka i nie podobał się wyraz to usuwam
Nigna   Warto mieć marzenia...
01 lipca 2011 22:17
Źle mnie zrozumiałyście ;D  Ja używałam Build Upa od roku : ) Z małymi przerwali jak brak gotówki na spilersa : )
Też mam siarczkę no i witaminy ; ) Nad otrębami myślałam ale to też niestety drogie .-. . Nie mówie ze D&H jest zły bo siwa wygląda jak pączuś : D Źle sformułowałam o co mi chodzi ; ) Tylko nie jestem pewna czy na pewno od paszy ; )  Tylko chciałabym znaleźć coś o podobnym działaniu w niższej cenie ; )  No i może żeby trochę wiecej enegrii dawało ; ) Tylko podkreślam TROCHE : d Bo ogromna dawka energi dla mojego "araba" to zabójstwo : D
Mi koń ładnie przytył jak dostawał Hartoga Balance, ale to pasza raczej niskoenergetyczna.
a ja dziś zamówiłam Besterly Basic 25kg
u wcześniejszego konia byłam zadowolona, to na wypróbowanie wzięłam worek tej dla Sherkana 🙂
horka, z ręką na sercu - cool mix spillersa plus magnez od Podkowy :-) ja daje jeszcze sieczkę do tego.

edit: literówka, przepraszam
horka, Nie ma w słowniku języka polskiego jakichś ładniejszych zamienników słowa "poje*any" ? 😵

Uspokajające pasze to te z napisem "cool mix" właśnie i sporo firm ma takie pasze w ofercie. Ja miałam kiedyś cool mixa eggersmanna i było w porządku.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
02 lipca 2011 16:08
horka, mam dość duże porównanie z cool mixow i najbardziej polecam cool mix spillersa w połączeniu z cool fiebre tej samej firmy. Podawalam tez hatorga i eggersmana dłuższy czas i żaden nie dał aż takich fajnych efektów.
Może też dlatego, że coll mix spillersa poza dodatkowym Magnezem ma dość niski poziom cukrów, na poziomie 20%. Wiadomo, jak dzieci zachowują się po zukiereczkach :-)
horka   black horse <3
02 lipca 2011 17:44
Dzięki spróbuję tego spillsersa  😀
Potrzebuję paszy dla 4 - latka, w lekkim treningu (chodzi 5/6razy w tygodniu póki co bez skoków), w typie późnodojrzewającym czyli przez 2 lata będzie się jeszcze rozwijał, powinnam go wspomagać jakąś paszą? Jakieś dodatki idealne dla dobrego rozwoju młodych koni? Póki co dostaje tylko owies i siano. Jest ciut za gruby, nie może być to pasza ani wspomagająca tycie ani energetyczna-energii Mu nie brakuje. Jakieś rady?  :kwiatek: :kwiatek:
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
12 lipca 2011 10:15
czy ktoś wie, gdzie w Warszawie można kupić pasze Hippolyt?
W animavecie napewno mają. Tylko nie wiem czy w magazynie czy trzeba zamówić i poczekać
catastrofaa   Siwy potwoorek ! :]
13 lipca 2011 21:24
Mam trochę głupkowate pytanie, ale jestem ciemna w tych sprawach  😀 Mianowicie, co padać  konikowi jeśli przez te wakacje chodzi codziennie i skacze tak do metra ? Chodzi o jakąś pasze, musli , granulat, witaminy itd. Może jakieś konkretne przykłady ?  Siwej bardzo spadła kondycja i szybko się męczy. Może dlatego ,że dostaje mało owsa ( właściciel oszczędza  🤔wirek: ). Jednak chcę coś jej dorzucić, zauważyłam ,że o wiele lepiej się pracuje jak ma dużo energii  🙂
pytanie ad. barley rings D&H
czy Wasze konie jedzą suche czy rozmoczone?
z suchymi mniej zachodu, ale moja patrzy na mnie wtedy jakbym chciała ją otruć i ani tknie...
ash   Sukces jest koloru blond....
14 lipca 2011 13:53
Mój niestety nie je 😤 Pojedynczo jako cukierki w nagrodę owszem...bardzo chętnie, ale na posiłek obrażony odwraca się zadem!

edit: mój jest na build up i build & glow! Wcina aż mu się uszy trzęsą!
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
14 lipca 2011 14:35
Endurka ja BR podawałam na sucho wymieszane z Fiber Performance. czasami mieszałam z mokrymi wysłodkami. koń nigdy nie marudził 🙂
Gru   nic nie dzieje się bez powodu
14 lipca 2011 14:39
Endurka spróbuj na mokro, namoczone ciepłą wodą pięknie pachną, mój koń uwielbia  😍 więc może Twoja się przekona 🙂
napisałam, mokre zjada, ale takie porządnie spuchnięte, nie pół-mokre, aczkolwiek bez przekonania
suche nigdy w życiu, wyłuska ze wszystkiego innego nawet

wszystko inne do jedzenia pochłania jak jamochłon....
Gru   nic nie dzieje się bez powodu
14 lipca 2011 15:09
To pozostaje Ci już tylko spróbować zmieszać z czymś co lubi, lub bawić się w moczenie. Mój pochłaniał suche, ale mokre zdecydowanie chętniej.
Gillian   four letter word
14 lipca 2011 16:15
catastrofaa, może spróbuj elektrolity? zrób badanie krwi i zobacz czy nie ma niedoborów.
Ale skoro właściciel oszczędza na owsie, to i tak wszystko jak krew w piach.
są jakieś pasze dla młodych koni, budujących jeszcze kościec? (4 lata ma koń) szukam, szukam i nie mogę nic znaleźć... co jest ważne dla młodego konia, co mu pomaga w rozwoju i wzroście?  😡
Ja zaproponowałabym Spillers Conditioning Mix. Bardzo dobrze nabudowuje mięśnie.I koniom poniej nie odwala.
również gorąco polecam Spillers Conditioning Mix - po1.zjedzonym worku widac efekty
Mojemu 2 letniemu ogierowi rasy XX podaję paszę Marstall Complete, suplement Force i Kabaro🙂
Polecam Force świetnie wpływa na kondycję🙂
Dziewczyny, pilne  :kwiatek:
który sklep internetowy ma wysyłkę pasz gratis?
anetakajper   Dolata i spółka
18 lipca 2011 12:18
Bay Stefanidis http://www.pasze.sklep.pl/asortymenty-konie-html/pasze.html
jeśli kupisz dwa worki lub inną parzystą ilość. Wybór pasz bardzo duży, ja kupuje od kilku miesięcy i zadowolona bardzo jestem 🙂
Gillian   four letter word
18 lipca 2011 12:24
to Stefandis już wysyła? bo ja nadal czekam na swoje zamówienie z początku maja.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się