Burza myślisz ? Taki jakiś dostojniejszy nie ? Magdzior fajne Ci kory wyszły, moje konisko ma trzy włosy na krzyż i wygląda nie tego w korasach niestety
Ej no właśnie - co wtedy? Bo to odrasta i podnosi grzywę od dołu, tak jakby irokez pod grzywą właściwą się robi. Pilnować i cały czas trymować/podcinać? Tak zrobiłam na części grzywy, tak gdzie była najgrubsza. No ale to odrasta szybko i mi podnosi tą grzywę. Czy chodzi o wystrzępienie tej grzywy, która już jest? Jaśniej proszę, jestem zielona w tym temacie, bo przez 2,5 roku miałam konia w irokezie 😀
dzięki, mam nadzieję≤ że co kolejne to będą lepsze teraz, Reszka na szczeście przerywanie całkiem ignoruje i ma je gdzieś,nawet jak ją mocniej szarpnę to niewiele sobie z tego robi🙂
equi.dream właśnie ten kasztan, na którym równiez jadę w weekend też ma trzy włosy na krzyż, no ale jakoś zapleść to trzeba... 🤔wirek: zobaczymy jak to będzie wygladać
Oj tam oj tam, dasz radę Magdzior - dużo łatwiej z takiej lichej grzywy zrobić malutkie urocze koreczki niż ogarnąć busz, jeśli w ogóle jest szansa go ogarnąć, bez wywalenia połowy grzywy 😉
Jessy łał.. Cudny jest Wasz irokez. 😉 Poradzicie coś na zbyt gęsty irokez.? Chciałabym ładny, schludny irokezik. A jest po prostu busz.. 🙄 Irokez jest gęsty, po prostu szeroki. Ścinam irokez nożyczkami, zawsze na taki troszkę dłuższy, chcę ściąć krócej, ale boje się, że będzie brzydko wyglądał. A grzywka jest w fazie odrastania. Obecnie nie dysponuje lepszymi zdjęciami, to jest najnowsze, od razu po ścięciu.
Ach, a nam się prawie udało okiełznać fryz Dragona 🏇 Kto go dobrze zna, ten wie że jego pukle są wyjątkowo niesforne i krnąbrne i trzeba się napocić żeby cokolwiek z nich ułożyć 😵 Proces jest mozolny, ale sukcesywnie pozbywamy się szopy 😉 Ongiś: Teraz:
Najgorzej było z tym odrostem na szczycie 😵 Najpierw go przycinałam, ale pseudo irok się robił, potem go wyrywałam, ale po krótkim czasie było to samo. Więc się przemęczyłam szpetnym wizerunkiem, odpowiednio długi odrósł i od razu siup w kucyki pozwiązywać i na siłę uklepać 😉 Im bliżej potylicy, tym bardziej się przekręcają, ale walczymy dalej 😉
Ja bym jeszcze podcięła od spodu 🙂 Mi się do grzywy dorwała Mąka tuż po tym jak przełożyłam ją na prawo gdzie o dziwo się cała trzyma- i teraz mam szał 😍
a jak najlepiej zrobić stojące koreczki? warkocze pleść do góry i potem zawijać? czy może mi ktoś podpowiedzieć? chciałam się jutro pobawić z grzywą rudego i coś wykombinować na zawody w niedziele 🙇
polonez Ja staję na stołku obok konia i zaplatam warkoczyki do góry, wychodzą bardziej stojące niż leżące u mnie. 😉 poradzicie coś..? Mój koń ma gęstego irokeza. Dziś tylko takie zdjęcie udało mi się zrobić.. Wgl da się coś zrobić?
Koniczka jak długą grzywę ma Twój koń że wyszły takie piękne korki???aż chyba zakupie gumki i będę maltretować mojego, ale nie wiem czy nie ma za krótkiej grzywy
To był pewnego rodzaju eksperyment, bo zawsze szyłam z długiej grzywy, a tu grzywa była długości jak na normalne korki - tak na szerokość dłoni mniej więcej. Przez to brałam też trochę węższe pasemka niż przy długiej grzywie - na szerokość grzebyka, a nie jak zwykle 1 i 1/4 grzebyka. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! A koń nie mój, tylko paa 😉