Stajnie w Lublinie

Czy jest na Lubelszczyźnie jakaś stajnia blisko jakiegoś zbiornika wodnego? Lub mająca jakąś sadzawkę na wybiegu? taką żeby wprowadzić do niej konia na 10 min, 2-3 razy dziennie i wyprowadzić? No i żeby nie trzeba było iść tam z koniem nie wiadomo ile, tylko kilkaset metrów. Trenerzy, hale ani tym podobne nie wymagane, grunt, żeby była woda, wybiegi i dobra opieka.
Z góry dzięki za pomoc. 
Arroch wiem że Agnieszka od Karioki jeździła gdzieś na Lubartów do stajni i pławiła tam konie, ale co to za stajnia to dokładnie nie wiem 🙂
krysiex213 merci, podpytam  :kwiatek:
Kochani, mógłby mi ktoś pożyczyć na jeden dzień duże wintecowe klocki? Vs albo uj. Pilna sprawa. Do Lublina dojadę, dostosuję się, byleby ktoś był taki miły. 🙂
jett   success is the best revenge
07 lipca 2011 20:04
Jest na volcie ktoś z Elizówki?  😉
Chader5 o ile się nie mylę jest z Elizówki ale nie wiem czy tu zagląda 😉

edit. walnęłam się w nicku
Gladiatrix jest z Elizówki.
Czy ktoś może wie dlaczego ze stajni w Pólku wyprzedawane są wszystkie konie chodzące pod kursantami? Dla ciekawych świata - ogłoszenia są na giełdzie koni... "wymiana floty" na młodszą czy zmiana profilu stajni? hm?
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
07 lipca 2011 23:59
Ano są i wystawione na stronie stajni, nawet nie wiedziałam że Graf jest profesora.
Czy ktoś zna stajnię 🤔ekcja Jeździecka Łąki?
aien   wędrowiec
08 lipca 2011 14:55
bera7 - ja zaznaczałam ich na swojej mapie gdy się wybierałyśmy na szlak świętokrzyski - mimo szczerych chęci i prób nie dorwałam się do żadnego telefonu ani bliższych danych. Jasnowata jest z Puław, może ona coś będzie wiedzieć...
Za duzo nie powiem, bo osobiscie nigdy tam nie bylam. Troche slyszalam, ale to same plotki i wole nie powtarzac. W poprzednie wakacje byla u nas kobylka stamtad. W kazdym razie cos sie tam dzieje, ale co to nie wiem. Na forum chyba tez nikogo stamtad nie ma, a przynajmniej jeszcze nikt sie nie przyznal 😉
ja czasami w Łąkach bywam to się wypowiem może... otóż tak... jest hala, konie dobrze dostają jeść - bo widać to po nich 🙂, mają czysto w boksach. Maciek Szewczyk jest dobry w tym co robi, więc jeśli ktoś chce poskakać z trenerem/zawodnikiem to pronto 🙂. Natomiast... nie jest to jakaś stajnia luksusowa, na środku podwórka błotko takie, że "bez kaloszy nie wchodź", budynki najnowsze też nie są, ale bezpieczne dla koni, natomiast z czystym sercem mogę powiedzieć, że konie mają tam dobrze. Z tego co wiem właściciele mają agroturystykę, więc nocleg dla właściciela konia też by się znalazł... od Lublina jakies 22 km - zaraz za Nałęczowem. ot, tyle ode mnie
W Łąkach trzymam dwa konie , stajnia jest  świetna, konie bardzo dobrze dostają jeść-  co widać po moich  😂  Atmosfera jest mega, trenuje z Maciejem Szewczykiem jestem bardzo zadowolona. Właśnie jest budowana nowa stajnia .  Pozdrawiam!  😉
Dzięki za odpowiedzi. W katalogu stajni źle jest zaznaczona lokalizacja. I wyszło mi, że mam od działki 12km. Szkoda, że to druga strona Wisły i dużo większa odległość.
bera7, rozmawiałam z Tobą z innego nicka :P, w naszych okolicach chyba niestety nic ciekawego więcej nie ma...
[quote author=kasjęda link=topic=80.msg1054320#msg1054320 date=1309170911]
A jak z pensjonatem w takich stajniach jak: Arvena, Drwal, stajnia nad Firlejem?
[/quote]
jeśli chodzi o Stajnię "Arvena" to w tej chwili nie ma wolnych miejsc, ale jeśli ktoś chce się dowiedzieć kiedy będą miejsca to najlepiej jest skontaktować się z P.Agatą,
pensjonat rewelacja, konie mają czysto, są wypuszczane na wybiegi, na pastwiska, miła atmosfera, jeśli ktoś chce coś więcej to albo na PM albo jeszcze podpytać można mnie jakoś, bo nie wiem o czym mam tu jeszcze mówić/pisać 😀 🙂
Sisisa, nie szukam stajni do jazdy, ale lubię znać okoliczne stajnie. A przydomowych koni jak się okazuje trochę jest. Jak dobrze się rozejrzałam, to najbliższe konie znalazłam 1,5km od siebie.
bera7, w takim razie zapraszam do Solca na tzw. lążek. Tyle, że tam są konie biegają luzem (większość bez przerwy od wiosny do jesieni), mają ogromne pastwisko, wodopój, źrebaki kontaktują się z innymi końmi... No, super po prostu 🙂. Są nawet ze dwa małopolaki. Niestety z roku na rok koni jest tam coraz mniej.

Aaa i słyszałam o jakiejś stajni w Lipsku, ale nic więcej o niej nie wiem.

Ale to już  🚫, bo to nawet województwo lubelskie nie jest ;P.
mam pytanie, czy wie ktoś coś na temat FIDELIUSA - chodzi mi o powód wystawienia koni na sprzedaż [ czy Profesor likwiduje stajnię czy po prostu próbuje sprzedać konie i kupić młodsze ] ? może ktoś coś wie na ten temat ? 👀
z "którejś ręki z kolei" słyszałam, że wymiana floty na młodszą, a ceny są delikatnie mówiąc dość wysokie, ale to tylko "podobno", więc jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem najlepiej zasięgnąć wiedzy u źródła 🙂
czy jest jakas stajnia w Lublinie ktora  planuje moze hale na zime ?chodzi mi o stajnie z dojazdem mpk ;-0 chyba ze jest moze jeszcze jakas stajnia bez hali ktora prowadzi pensjonat na trasie kunickiego - jabłonna ;-0
moze byc prywatna
Sisisa, jak znajdę chwilę to podjadę. W Lipsku nie znam stajni, choć 2-3 konie chodzą niedaleko Biedronki. W Cielpielowie jest stajnia rekreacyjna. Są też 3-4 konie w Chodczy na prywatnej posesji.
Jeszcze na odcinku Sadłowice- Janowiec są 2 stajnie. w Oblasach i jeszcze jedna (nie pamiętam teraz nazwy miejscowości). Jansowata kojarzysz ?
W Oblasach jest Rancho Fiord, o ktorym tu kiedys pisalam. A to drugie, to zapewne chodzi Ci o Stajnie pod lasem w Wojszynie. Tam juz nic nie dziala.
Jasnowata, właśnie o to mi chodziło. W Wojszynie byłam rok  lub 2 temu. Akurat jakieś obozy mieli robić. Szkoda, że stajni ubywa.
Gladiatrix jest z Elizówki.

Z tego co wiem, to już nie stoi z koniem w Elizówce.

Okwiat w roku szkolnym tam była, jak teraz, w wakacje, to nie wiem.
.
Dokladnie, stajni nie jest malo, ale sa one kameralne, prywatne. Mysle, ze mniej jest szkolek. Nie oplacaja sie. W Wojszynie wlasnie byly plany szkolki, obozow itd, az w koncu wlasciciele musieli z roznych powodow zrezygnowac i zamknac dzialalnosc.
Muchozol, pewnie masz rację. Ja miałam na myśli "nasz zakątek". Choć ja to już mazowsze, do lubelskiego mam "rzut beretem".
.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się