Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Facella   Dawna re-volto wróć!
13 lipca 2011 21:02
co do fotobloga thehorseboya, Kuba już go nie prowadzi (i chyba nie ma dostępu, [s]albo[/s] ale [xD] głowy nie dam), w całości przejęła go jego mama.

a moonhorse skończy w Lubiążu, dla niezDolnoŚlązaków - mieści się tam psychiatryk dla młodzieży...

edit: wybaczcie, po 22 mój mózg się wyłącza.
wątek zamknięty
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
13 lipca 2011 21:03
Notarialna to dla niej normalne. Jak coś to pw, nie róbmy OT 😉
wątek zamknięty
Na tym zdjęciu jest na pewno ona! ; / 
Facella masz racje 🙂 I z pewnością powinna tam trafic!
Przeciez ona męczy konie!
A mama Kuby prowadzi tego fbl, ale Kuba nie raz też cos tam przeczyta 🙂
wątek zamknięty
[quote author=Gillian link=topic=1320.msg1070104#msg1070104 date=1310565444]
a ja sobie tak oglądam... pierwsza część jeszcze jakoś ujdzie, ale etap skoków to była chyba jakaś komedia pomyłek? pewnie wszyscy zdali, ale jeśli taki poziom wystarczy, żeby "odhaczyć" brązową odznakę to cóż... Farsa.

http://arch.voltahorse.pl/print.php?what=article&id=3462

jestem święcie przekonana, że tego widziałam u nas na zawodach.... i nie powiem, jechał P i sobie nieźle radził, ale może to tylko dwie podobne osoby...
a co do tego to już jestem pewna i jeździ tak samo:
[/quote]

ten pierwszy to jest *Michał Kowerski kuł u nas konie...

Primochówna tak to ja, dziękuję   😡 :kwiatek:

A ta babka w ciązy:  🙇 😵
wątek zamknięty
Widać jak bardzo kocha jazde konną, że nie może wytrzymać bez koni  🤣
wątek zamknięty
no tak, można spędzam z nimi czas siedząc obok na pastwisku, przytulając, lonżując
itd itd itd
ale skoki, galop i świeca - dla mnie to niepojęte  🤔
wątek zamknięty
Zastanawiam się, jak ona w ogóle wsiadła na tego konia  🤔
Ja nie raz mam  problemy, żeby wziąść, a nie mam takiego brzucha  🤔
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
13 lipca 2011 22:33
Time, zdjęcia są podpisane 😉 Michał z tego co wiem mało startował, ale kto wie - może gdzieś go wyniosło na parkur 🙂
wątek zamknięty
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
13 lipca 2011 22:44
Ja na jej miejscu wolałabym sobie jednak odpuścić jazdę i odczekać te parę miesięcy, a w tymczasie zajmować się spokojnymi dziadkami. Bałabym się o dziecko, tym bardziej że ciąża jest zaawansowana co ewidentnie widać 😵
wątek zamknięty
Zastanawiam się, jak ona w ogóle wsiadła na tego konia  🤔
Ja nie raz mam  problemy, żeby wziąć, a nie mam takiego brzucha  🤔

z ławki, wysokiego pieńka, murka
są różne sposoby 🙂
wątek zamknięty
Gillian
kto wie może i tak
w każdym razie na pewno już nie wyniesie...
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
14 lipca 2011 09:54
Gilian, Time - napisałam, że nie jestem pewna, czy to on. jestem tylko święcie przekonana, a to trochę mniej niż pewna  😁

gajkowa, z takiej fajnej rampy do wsiadania na konia - Mysza i Cierp1enie powinny wiedzieć, o co mnie się rozchodzi

naszła mnie taka myśl, że może ona sobie brzuch wypycha... tak, wiem, to głupie  🙄
wątek zamknięty
Widok ciężarnej pani pomykającej na koniu z ułańską fantazją mnie specjalnie nie zdziwił, bo będąc raptem dwa tygodnie temu we Florencji przekonałam się, że nie wszystkie kobiety spodziewające się dziecka potrafią dostosować swoje życie do stanu, w jakim się znajdują.  🙄 Wchodziliśmy sobie z rodzicami na kopułę katedry Santa Maria del Fiore - "raptem" 483 stopnie, dość strome, często nie było się nawet czego z boku chwycić. Przed nami szła kobieta postury bardzo słusznej, a jak odwróciła się do mnie bokiem zobaczyłam, że jest w ciąży, i to w co najmniej 6-7 miesiącu. Po mniej więcej 20-30 stopniach dyszała tak ciężko, że zaczęliśmy się zastanawiać, czy czasem zaraz nie urodzi na tych schodach.  😵  Na górę nie doszła, może w końcu się opamiętała. Ja wszystko rozumiem, ciąża to nie choroba i nie trzeba przez 9 miesięcy leżeć w łóżku, ale noszenie w sobie nowego życia nakłada na kobiety pewne ograniczenia, podejmowanie dużego wysiłku fizycznego i narażanie się na uraz brzucha to raczej niezbyt rozsądne pomysły.  🤔wirek:
wątek zamknięty
Facella ja też wiem, o jaką rampe chodzi 🙂 U mnie w mieście jest taki ośrodek hipoterapii, (ale pewnie nie tylko u mnie) i tam jest koń, który własnie "podjeżdża" pod ą rampe i dziecko siada przed osobe ktora tego konia prowadzi 🙂 Fajna sprawa ...

Altiria no masz rację. Mogłaby sobie odpuścić takie coś, chyba że jej nie zalezy na zdrowiu dziecka ...
wątek zamknięty
to nie przypadkiem nowy pb moonhorse? http://www.photoblog.pl/serduszko134/97927445
wątek zamknięty
to nie przypadkiem nowy pb moonhorse? http://www.photoblog.pl/serduszko134/97927445

Wątpie 🙂 Ona ma na imię Wiktoria, tutaj dziewczyna ma na imię Marta. Wydaje mi się, że to dwie różne osoby ;-)
wątek zamknięty
a coś jest z tym zdjęciem nie tak?
wątek zamknięty
14 lipca 2011 20:09
PROSZĘ! powiedzcie mi, że ten koń nie jest lonżowany na wypinaczach i pelhamie. Bo może ja naprawdę mam coś z oczami?
wątek zamknięty
Jest, ale z tego co widzę, to ma lonżę i wypinacze podpięte do tego "głównego" kółka więc chyba nie szkodzi 😉
wątek zamknięty
Gillian, Tak ten koń jest lonżowany na wypinaczach i pelhamie, do tego robi go 14latka, a obecnie od tygodnia koń stoi w boksie i jak  jeszcze dłużej bedzie stał to rozwali stajnie, a jego właścicielka pojechała sobie pod namiot z koleżankami. No i jest to koń forumowej Paci
wątek zamknięty
14 lipca 2011 20:17
właśnie wiem, że to Katani. No cóż, może i w kwestii karmienia się poprawiła ale za to chyba odjęło nieco mózgu 🙁
wątek zamknięty
W kwestii karmienia to dostaję pełnio żarcia i brzuch mu się rozdął, a mięsni zero. Niestety tak bywa.
wątek zamknięty
Jest, ale z tego co widzę, to ma lonżę i wypinacze podpięte do tego "głównego" kółka więc chyba nie szkodzi 😉

Ale troche widać, że cierpi... Nie popieram takiego rodzaju lonzowania...
wątek zamknięty
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
14 lipca 2011 22:05
kojarzy mi sie z kawałkiem wełny 🙂
Ale trza przyznać - porazka :P
wątek zamknięty
14 miesięczny źrebak  😲 http://www.photoblog.pl/justynaiwekus/
wątek zamknięty
samo siodło niech sobie kładą. W stajni gdzie strugam kopyta słyszałam, że na źrebaka założyli siodło, zapieli popręg - siodło zsunęło się pod brzuch a kobyłka galopowała jak wściekła  🙁
wątek zamknięty
dla kobiet co wiedzą "co w trawie piszczy"

http://forum.we-dwoje.pl/topics29/niepowodzenie-vt21886.htm

masakra!!!  😵
wątek zamknięty
tajnaa ja się zastanawiam, czy to wiek czy po prostu rozum. Jak kocham boga nigdy nawet jak 8 lat miałam mi taki pomysł przez myśl nie przeszedł  🥂 ale od takich siodeł na grzbiecie się zaczyna, zamiast dać źrebakowi się odchować, coś strasznego..
wątek zamknięty
Może to nie kwiatek ale taki oto pomysł ma ktoś na temat koni "bez hamulca " :
"kon jak kon . ujezdzony kon kazdy umie chodzic na kantarze ;//
zaaaaaaaaaal mi cie. a ten caly elf jest koniem nie dla cb.
jak sie zatrzymyeac nie chce to mu lanie spuscic i tyle . takie konie trzeba ustawiac do pionu a nie
jezdzic na nim w kantarze. munsztuk i czarna wodza. dla takich koni nie ma zadnych cackow.
jak jest na tyle tepy ze sie zatrzymywac nie chce to nie ma innego spodobu. ;/ przykro mi taka prawda
/ il;e ten elf ma lat? "
"jakbym tego konia dorwala to nie wiem co bymmu zrobila za to ze sie zatrxzymac nie chce.
czarna wodza i munsztuk. moze to mu do rozumu dotrze "
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.