PSY

Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
08 lipca 2011 20:18
Za obrożę 123zł a za szelki 198zł gryzak wyszedł z tego zestawienia najtaniej  😁

Ogółem jak porównywałam obroże i szelki z innej firmy to fakt obroża wyszła taniej bo 95 zł a szelki 190zł ale wykonanie moim zdaniem średnie i kupiłam te z MAG.

Te tańsze:

szelki

obroża

Później mam zamiar zaopatrzyć się jeszcze w szelki do WP z MAG choć cena też duża bo 155 zł:

są jeszcze tańsze za 140zł ale te z MAG mają większą wytrzymałość:

Tylko np. różnie jest napisane o dodawaniu obciążenia i czasie treningu.
Przeczytałam parę stron apropo treningu na szelkach i obroży i jest np.

Zalecenia dotyczące treningu do sprzętu MAG:
Treningi należy rozpocząć z 2 ciężarkami. Czas treningu maksymalnie 30 minut.
Po 2 tygodniach można dołożyć kolejny ciężarek.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
08 lipca 2011 20:58
Ja kupię używane na początek, co jakiś czas na forum ktoś sprzedaję, to szelki, to obrożę 😉

Mamy jeszcze czas. Póki co Ziva chodzi z 6 lub 7 szwami na poduszce, więc obie obijamy się w łóżku przy serialach 😀
Pursat   Абсолют чистой крови
09 lipca 2011 14:50
Przedstawiam mojego wariata - 5-letnia Mila:

Kudłacz jakich mało, tu po wizycie u fryzjera. 😉
Mój (prawie 3-letni ) pies strasznie łapczywie je... szczególnie jeśli chodzi o mokry pokarm... I stąd moje pytanie...
Czy ktoś z was stosował te "wkładki" do misek? Chodzi mi o te kulki, z którymi pies musi się trochę pomęczyć i je wolnie?
Czy są one skuteczne?
fotostrzał  😎

edit: żeby nie było, że "zmuszam" psa do wyciągania zabawki z dna. Ta "piłka" unosi się na wodzie, tylko mój yntelygentny pies, albo przygniata ją łapą - i wtedy nurkuje - albo skacze na nią i łapie  😵
Wojenka   on the desert you can't remember your name
10 lipca 2011 10:06
wojenka, a jakiego rodzaju? U nas sytuacja opanowana na razie. natomiast powinnam zrobić psinie druga operacje całkowitą mastektoie z drugiej strony.

Ma guza wątroby.Ostatnio miał prawie 10 cm.Oprócz tego chore serducho.Problem z nerkami.Generalnie starość ją dopadła...
Wojenka, moją sunię też. Teraz mamy w kolejce badania w kierunku wykluczenia choroby Cushinga. Wątroba mimo leków na padaczkę jest ok. Serducho super jak na ten wiek. Jak pobiega za dużo za patykiem to kolano po operacji się odzywa, ale psi Cortaflex daje radę. Ludzie, którzy wiedzą co jej dolega dzielą się na tych, którzy pytają, czy nie lepiej jej ulżyć (a z jakiego powodu, jak pies nie cierpi, ma wilczy apetyt i biega za patykami jak dzika), albo na tych co nie dowierzają, że ma tyle lat i dolegliwości.
10 lipca 2011 16:47
Moja staruszka Cushinga też ma...Heh,śmiejemy się,że może się teraz licytować co jej dolega i ile leków bierze  🤣.
Ale dopóki chce żyć i ma błysk w oku,nie oddamy jej.
a ja byłam u "moich" szczeniaków 😀 Są przecudne i wyglądają już prawie jak psy 😉
mała próbeczka

sienka - więcej relacji jutro bo padaaaam 🙂
ok, to padaj, czekam z niecierpliwoscia bo probka przecudowna 🙂
Nasza Carmen wczoraj .... 🙂

Pominę komentowanie wystawy... jednak pomimo ustawionej wystawy udało nam się zakończyć hodowlankę i teraz możemy spać spokojnie i czekać na cieczkę  :roll:

Pokerek został skreślony przez sędziego już przed wejściem na ring....  🙄 czułam to zaraz po zaglądnięciu w katalog kto i co będzie...
No cóż można i tak 😉 Pomimo śmiesznej oceny, usiłowania zrażenia nas do wystaw ... jestem zaje...bardzo dumna z mojego psa który na swoim debiucie pokazał się jakby na wystawy latał co tydzień 🙂😉)
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
12 lipca 2011 22:51
Anaa - jaka piękna kulka!  😍

qniara - fajne to Twoje zwierze!

Pozdrawiamy z Bossie:

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
12 lipca 2011 23:13
Cassid dzisiaj zobaczył psa który go pogryzł i powiem wam że jeszcze go nie widziałam w takiej furii  😲 trzymałam go za obroze a on na 2 łapy i skacze 🤔wirek:
dawno nas nie było 🙂

12 lipca 2011 23:28
Tak Ruda chłodzi się po bieganiu 🙂

😁
Martva-to Twoj maluch? 😍 jakie cudo!
Martva, ale zadziorne spojrzenie! Śliczna mała  😀

Zairka, jak przygotowania do wystawy? Dalej macie wystawowe plany? 🙂
Takie... O .. 😉

qniara, co ściągasz zabawkę i inwencję twórczą? :P
Urocze ma te malowanie. 🙂

Wojenka,  🏇

Zairka, on jak szczon ma pysiak 🙂

Anaa,  no i gdzie reszta? Ślicznota!

Pursat, madre ma bardzo spojrzenie.

UWAGA BABY!!! To kogo ostatecznie w Warszawie da się spotkać? Flaty o 10😲0 w niedzielę, zdaje się ring 14 🙂😉

k_cian Kochana... ja nic nie ściągam  🙄 takie dostaliśmy z konkursu :P
Ja się prawdopodobnie pojawię w Wa-wie, ale w sobotę.
qniara, śmieję się, bo niedawno wstawiałam sama takie 😉

K_cian, ja bym chciała, ale akurat szwajcary biegają w sobotę więc ja akurat będę w sobotę. W niedzielę też co prawda miałam być, ale z braku lepszego terminu umówiłam z howodczynią na odwiedziny u tego, małego jegomościa (KLIK :-)), a ponieważ mieszka on w Poznaniu ruszamy bladym świtem z Warszawy. So, next time? 🙂
spoko loko, jesienią Legionowo 🙂 Chyba że na sierpniową to Białego się wybieracie pooglądać 😉

Jaki nosek ma śmieszny! Słodziak 🙂
Chciałam się Was poradzić... Jak radzicie sobie ze spacerami z suką kiedy ma cieczkę? Ja swoją staram się wyprowadzać o mniej uczęszczanych porach, wychodzi na smyczy, jak widzę biegające psy to idę na spacer na drugą stronę, jak zbliża się jakiś pies to biorę ją na ręce i idę w drugą stronę a gdy jest już na to za późno to uprzedzam wołaniem, że ma cieczkę. Pomimo to zdarza nam się zetknąć z jakimś psem. Zazwyczaj nie ma problemu, właściciel bierze psa na smycz i odchodzi, ale miałam już 2 dzikie awantury, że wychodzę z suką, która ma cieczkę. No i niezbyt wiem co mam robić. To jej pierwsza cieczka, wet powiedziała, że środki anty nie są wskazane, bo pierwszej cieczki lepiej nie przerywać, sterylizację planuję, ale większość wetów twierdzi,że najlepiej po pierwszej cieczce. Kupiłam spray maskujący zapach, ale on nic nie daje. Co jeszcze mogę zrobić? Przecież nie zamknę suki na 3 tygodnie w domu...
IMHO nie puszczasz psa luzem, chodzisz w mniej uczęszczanych porach i.. powinnaś to robić tak jak robisz. Właściciele psów wymykających się spod kontroli powinni trzymać je na smyczy. Jeśli ktoś bedzie z buzią Ci wyjeżdżał, powiedz wprost że to jego pies powinien być na smyczy. A jak się nie podoba, można zaprosić straż miejską, niech zadecyduje kto zachowuje się poprawnie a kto nie. I tyle.
No właśnie staram się unikać psów, ale w mieście miejsca do wyprowadzania dużo nie ma i zdarza się, że jakiegoś spotkam. Zazwyczaj nie ma problemu, właściciel zabiera i idzie. No ale miałam 2 awantury od kobiet, których psy biegały luzem...Dzisiaj jak poprosiłam, żeby wzięła psa, bo mam sukę z cieczką to wzięła go na chwilę, powiedziała, że nie powinnam z nią wychodzić po czym spuściła go, zostawiła samego przy mnie a ja stałam pół godziny z psem na rękach...Usłyszałam, że to miejsce dla wszystkich psów, jak suka ma cieczkę to żebym się tej cieczki pozbyła albo niech siedzi w domu, że jestem chamką ze wsi itd.
martva, ona jest cudna!! Dopiero teraz wyświetliło mi sie zdjęcie. Jakie ma psoty w oczach 😀

D+A ja bym powiedziała to takiego babsztyla, że chciałabyś porozmawiać ze strażą miejska odnośnie tego kto zachowuje sie chamsko. Wzięła telefon i wykonała fikcyjny telefon. Mówiąc że prosisz o przyjechanie na interwencję, ponieważ boisz się suczkę postawić na ziemię a właścicielka z premedytacją psa spuściła ze smyczy bez kagańca. Podziała na 100%

Our new friend ;>

Niestety nie w tym wypadku...inna pani widząc co się dzieje powiedziała, że dzwoni po straż to tamta zaczęła się rzucać, że niech dzwoni, że ona chętnie z nimi porozmawia i im wszystko powie 😵
Na prawdę bym zadzwoniła.
D+A, głupie baby - ot co. To co - suka z cieczką ma nie wychodzić z domu przez miesiąc. Sposób k_cian świetny 😉

Ja uporałam się z częścią zdjęć więc wstawiam. Reszta na stronie hodowcy (jak w podpisie).
Zgrana siódemka 😉

I - uwaga uwaga 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się