Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Gillian   four letter word
13 lipca 2011 16:37
no to niezły mają rozrzut, skoro obaj z moich stron raczej 🙂
wątek zamknięty
skoki i galop w zaawansowanej ciąży
🤔

edit

to już jest przegięcie
i gdzie tu dobro dziecka  🤔wirek:  😤

wątek zamknięty
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
13 lipca 2011 17:28
Ruch u kobył w ciąży jest wskazany. U nas na kobyle w 9 miesiącu chodzimy sobie w spokojne tereny, ale czasami też galopujemy a babka się sama rwie i do kłusa i do galopu jak szalona. Ani się nie spoci przy tym! Jeżeli koń chodzi regularnie, to czemu nie?
Na kobyle w ósmym miesiącu koleżanka zaliczała ścieżkę w Brennej. Oczywiście były rozmowy i zapewnienia, że przez ich opóźnienie będzie trasa sporo łatwiejsza (bo dużo kobył źrebnych itp.). Bzdura! Tor był trudny, a kobyła chodziła bardzo często. Ścieżkę skończyła z czasem czwartym. Chodziła bardzo długo, wyźrebiła się super, źrebak super, zdrowy.
Oczywiście podczas normalnych jazd nie było dzikich galopów, skoków ani większych wymagań. Głównie to relaksacyjne stępowo-oklepowe tereny 😉
wątek zamknięty
Maddie tu nie o konia chodzi  😁 Spójrz na brzuch dziewczyny...
wątek zamknięty
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
13 lipca 2011 17:33
Maddie Patrzyłaś na foty :P ? Dziewczyna ma więcej takich zdjęć. Ma też na koniu, który się wspina. Aż mnie zabolało jak to zobaczyłam ...
wątek zamknięty
Maddie - to nie kobyła jest w ciąży, tylko kobieta na niej 🙂
wątek zamknięty
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
13 lipca 2011 17:36
Ja pierniczę...  😲
Chyba ślepa jestem. Z przyzwyczajenia byłam pewna, że chodzi o konia! Ale babka mocno przyczadza. Wzięłaby kijki i latała po parku. Ciekawe gdzie w tym momencie są rodzice, mąż, koleżanki...  🤔
wątek zamknięty
edytowałam post i dodałam jeszcze jedno zdjęcie
masakra normalnie to ostatnie
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
13 lipca 2011 17:57
o masakra  😲 ja pamiętam, jak Cierp1enie wsiadała na stępa w ramach, o ile się nie mylę, rozluźnienia i chyba nie była wtedy w tak zaawansowanej ciąży... a później dzieci się rodzą z różnymi zaburzeniami wywołanymi przez takie właśnie cuda...

edit: chyba się niejasno wyraziłam, nie mam nic przeciwko wsiadania na stępa w ramach rozluźnienia (-;
wątek zamknięty
Facella - tak, wsiadałam na stępa, ponieważ tylko to pomagało mi na rwę kulszową i okropny ból kręgosłupa..
Jednak wsiadałam tylko na konie, które wiedziałam że są spokojne, opanowane "bezpieczne".
No u mnie brzuch pojawił się pod koniec 8 miesiąca 🙂 tak to wyglądałam jakbym więcej zjadła 🙂

Jednak nigdy w życiu nie galopowałabym, skakała jakbym wiedziała, że jestem w ciąży.
Na swojej nieobliczalnej kobyle przestałam jeździć w 6tyg ciąży. Jak tylko się dowiedziałam.
wątek zamknięty
13 lipca 2011 18:09
Cierp1enie, napisałam, że to nic złego (-; na Twoim miejscu zresztą zrobiłabym to samo... ale ta kobita... szkoda słów, ciekawe tylko, czy doniosła ciążę i czy dziecko urodziło się zdrowe...
wątek zamknięty
no wiem wiem  :kwiatek:
przecież ostatnim koniem na którego wsiadłam w ciąży był wasz Samar 🙂
a w 5(?) miesiącu Drink 🙂
wątek zamknięty
13 lipca 2011 18:13
Facella ta kobieta NADAL jest w ciąży ... Brzuch rośnie, a ona dalej jeździ, skacze itp.
Cierp1enie pamiętam jak Kamil się darł, że Ty w ciąży i nie powinnaś wsiadać nawet na stępa 😁
wątek zamknięty
13 lipca 2011 18:17
na Drinka to teraz (latem) bym się bała, dzisiaj zrobił pięknego bulwersa, jak go coś użarło w tyłek  😂
a Samara to nic nie ruszy więc...  🙄

Mysza, no to ja czekam na rozwiązanie...

chyba robimy  🚫 ...
wątek zamknięty
I pomyśleć, że mnie tak gnębi ochota, żeby na konia wsiąść- chyba załaduję mój 7 miesięczny brzuch- balon i dawaj na łąki  🏇 😜  😵
Szokujące te zdjęcia  😲 ja nie wsiadam od 2 miesiąca ciąży, nawet na stępa- odbiję sobie w przyszłym sezonie  🏇

Ale pewnie potem laska się będzie chwalić znajomym, że dziecko w siodle urodzone  🙄 🤔wirek:
wątek zamknięty
Kurcze, a mi się nie wyświetla te zdjęcie, a tak chciałbym to zobaczyć 😉
wątek zamknięty
13 lipca 2011 18:31
Tercet, prawy myszki - otwórz w nowej karcie. albo skopiuj link i wklej w pole adresu.
wątek zamknięty
Ja tam nie widzę nic strasznego. Może przez to, że nienawidzę małych dzieci. Może po prostu nie chce tego dziecka, nie zależy jej? Myślę, że to jej sprawa.
wątek zamknięty
Ja tam nie widzę nic strasznego. Może przez to, że nienawidzę małych dzieci. Może po prostu nie chce tego dziecka, nie zależy jej? Myślę, że to jej sprawa.

padłam  🤣 😵 😁

babina szurnięta i tyle
wątek zamknięty
[quote author=Alten link=topic=1320.msg1070314#msg1070314 date=1310578400]

padłam  🤣 😵 😁

babina szurnięta i tyle
[/quote]

O mnie chodzi? Nie dziwię się. Chciałabym lubić dzieci, ale po prostu nie potrafię... To samo małpy.
wątek zamknięty
nie, nie o ciebie. jeśli o twoją wcześniejszą wypowiedź chodzi to, owszem padłam  😵
ale szurnięta mowiłam mając na myśli kobietę w zaawansowanej ciąży, jeżdżącą konno. i to nawiasem mówiąc konkretnie popierniczającą  🤔wirek:
wątek zamknięty
Taa moonhorse ( http://www.photoblog.pl/thehorseboy/97281905/w-d.html <tutaj jej wypowiedzi) to też chyba do innej bajki; / Ma 13 lat, a pisze jakby miala z 8 lat. Nie wiem czy niektórzy wiedzą o kogo mi chodzi, ale jeżeli czytają bloga chłopca- thehorseboy, to będą wiedzieli.
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
13 lipca 2011 20:31
Mysza, O ironio cały fbl zabeczki to jedna wielka obsesja na twoim punkcie 🤔wirek:
wątek zamknięty
laska w ciąży powaliła mnie na kolana...
niestety to jej wybór, nikt jej nie zabroni. ale trzeba mieć watę zamiast mózgu!!!
wątek zamknięty
Taa moonhorse ( http://www.photoblog.pl/thehorseboy/97281905/w-d.html <tutaj jej wypowiedzi) to też chyba do innej bajki; / Ma 13 lat, a pisze jakby miala z 8 lat. Nie wiem czy niektórzy wiedzą o kogo mi chodzi, ale jeżeli czytają bloga chłopca- thehorseboy, to będą wiedzieli.

czytam tego bloga i kibicuję temu małemu zawodnikowi 🙂
i jestem w szoku co ta gówniara wypisuje
wątek zamknięty
Żeby to jeszcze tylko go pouczała, a ona "pyskuje" na niego, jakby niewiadomo kim była! jakby jakąs super instruktorką, a tak naprawdę jeździ gorzej niz on na początku :x wystarczy tylko zjarzec na strone ich stajni, a tam pełno fot. tej małej, w beznadziejnym dosiadzie ( stajnia Tabun)
wątek zamknięty
to ona?

wątek zamknięty
mam nadzieję, że poniesie tego konsekwencje tak jak pisała mama Kuby

MsCarmen - tak to ona (o ile się nie mylę )
wątek zamknięty
13 lipca 2011 20:55
Mysza, O ironio cały fbl zabeczki to jedna wielka obsesja na twoim punkcie 🤔wirek:

To jeszcze nic 🤣 Ja wiem, że ona szuka taniej sensacji, ale najlepsze są jej teksty, że się mną nie przejmuje, a mimo wszystko pisze głupoty.
gajkowa widziałam tą całą akcje z moonhorse i thehorseboy 🤔wirek: Też mam nadzieję, że poniesie konsekwencje.
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
13 lipca 2011 20:56
Mysza, Jakby się nie przejmowała to by olała sprawę, a tak to drąży temat uparcie.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.