buty dla koni

Pierwszą parę OM kupiłam w połowie 2007 roku i nadal działają...
Gaga, a jak czesto i na jakim podlozu ich uzywasz?
A mnie niemiecki Kramer zrobił w ciula-pieniądze przyjęli, towar "niby" wysłali w zeszły poniedziałek,a potem się okazuje po telefonie do nich że jednak nie wysłali bo nie ma na sklepie.
A tu niby niemiecki ordnung powinien być...
Muszę odzyskać pieniądze i zamówić drożej w PL.
Ech masakra :/
A niby taki znany i polecany sklep...
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
11 lipca 2011 11:00
Ratunku  😵
Kiedyś wet mi polecił buty służące tylko do rehabilitacji, sprowadzane ze Stanów. Chciałabym im się przyjrzeć jeszcze raz, a zgubiłam tą stronę. Czy ktoś może kojarzy? Jeżeli to coś pomoże to pamiętam, że na stronie była animacja przedstawiająca przekrój buta 😁
:kwiatek:
hej! jak trzymają się Wam linki w epicach?? Moja umarła po 2miesiącach 😵, a zaczęła "pękać" po 2tyg użytkowania. Drugi but/linka mają się dobrze 🤔 Już miałam czarną wizję ciągnących się tygodniami reklamacji, albo czekanie na linki ze sklepu horses (z reszta już czekam ponad miesiąc) ale na pomoc przyszedł mi mój chłopak 🏇 zamontował mi taką zwykłą, stalową linkę, trzymajcie kciuki, dzisiaj chrzest!
Po kolejnym telefonie do Kramera okazuje się że buty jednak są , zapakowane i zostały już do mnie wysłane. Więc czekam-mają być do środy u mnie.
Pożyjemy-zobaczymy 😉
moje linki żyją drugi rok. a kupiłam używane 🙂
cejloniara może miałam pecha, bo ta linka zaraz na początku zaczęła pękać, druga ma się całkiem dobrze... z drugiej strony jak dzwoniłam do sklepu horses, to otrzymałam info, że te linki tak czasem mają 🙁
Są cavallo z Kramera u mnie  🙂 Wszystko ok- poza jednym faktem-widać że buty były użyte (słoma,siano na rzepach i w środku).Śmierdzą nowością tak więc pewnie były tylko mierzone, nie mniej się zdziwiłam 😵

Jutro mierzenie, bo dziś konik ma wolne 😀 Mam nadzieję że będą dobre 💃
Perlica, no ty czasem jak kupujesz to też oddajesz po przymiarce buty - wymieniasz na inny rozmiar - niemniej jednak, powinni doczyścić je tak, żeby nie było śladów . Jednocześnie podziwiam za przyjęcie butów na których widać brud.
Epk mierzyłabym przez worek jeśli byłaby obawa że mam je oddawać.
Przyjęłam bo tyle na nie czekam,że żal mi konika który niemoże być padokowany bez butków. Po za tym widać że nówki-bo śmierdzą "nowością". Nie mniej nie miło się zaskoczyłam.
Przesyłka szła 2 dni z Niemiec, bo w środę je wysłali.
Perlica, no nic nie poradzisz - ludzie są różni, bardzo różni. Inna sprawa, że sklep nie powinien przyjmować takich i wysyłać klientowi 🙂

No dokładnie-nie powinien 😫
Potrzebuję kupić buty Epic dla kasztana. Skąd teraz najlepiej zamawiać? 3 lata temu kupowałam w Horses.pl i czekałam pół roku  🙄 Jak teraz sprawa wygląda?
A ja dziś założyłam konikowi Cavallo-pasują idealnie, nie spadają, konica śmigała w nich jakby codziennie miała buty na sobie od 3 lat 😉

Niestety przegięłam pałę 😕 jeździłam 40 minut a potem dałam ją na padok na jakieś 30 minut i jedna noga (nad piętką) się łobtarła-delikatnie,ale jednak.
Nie jestem pewna czy ja dobrze tą skarpetkę założyłam, bo może się podwinęła 😵 ciężko mi było dobrze te skarpetki ułożyć bo się rolowały jak założyłam but.

Wiem że koń nie powinien na 1 raz mieć tak długo butów  🤬 ale cóż -chciałam dobrze.
Czy opłaca się kupić te skarpety?
http://www.kraemer-pferdesport.de/Cavallo-The-Wrap.htm?websale7=kraemer-pferdesport&pi=431234&ci=250072
Te się na pewno nie rolują, ale nie ma ich na polskiej stronie.
Jak zrobić samemu?widzę że wciąganie tych skarpet to ciężką sprawa-umordowałam się mega.Te które wkleiłam są chyba na rzep-może ktoś miał?
Perlica ja też mam ten problem. Gdy tylko koń idzie szybciej niż stępem to odparza sobie piętki. Dlatego kupiłam skarpetki cavallo przez gnl. Buty używam codziennie i wydaje mi się, że skarpetki mi się zaraz "zużyją"... 😵 . Te które podlinkowałaś wyglądają na troche mocniejsze (tylko zauważ, że te skarpetki nie mają stópki, są tylko na rzepy- http://www.cavallo-inc.com/us/Pastern-Wraps )

Podłączam się do pytania- jak zrobić skarpetki samemu? Wszystkie skarpety z froty przetarły się w ciągu 5 sekund  😵
W zamian za to mogę napisać jak zrobić Comfort Pads  :kwiatek:  😀
Słońce, kup ochraniacz / opaskę elastyczną na łokieć, taki elastyczny tunel z bandaża bardzo grubego. Sprawdza się idealnie. Kupujesz w aptece za jakieś 30-40 zł. Naciągasz na kopytko tak że część zachodzi na kopytko a część na pęcinę. 🙂

Oooo, takie coś:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2201/comp/1636985
EPK ale jak to cholerstwo wciągnąć na kopyto? Odkręcić nogę koniowi 😂
Moje cavallo wciągane mam
http://www.kraemer-pferdesport.de/Cavallo-PASTERN-WRAPS.htm?websale7=kraemer-pferdesport&pi=5777&ci=250072

To myślałąm że kupę zrobię jak je wciągałąm dziś  😜

A taki nałokietnik to dam radę?  😲jaki rozmiar?
Normalnie, podnosisz nogę, tak jak do czyszczenia kopyt i wciągasz, ciągnąc tak, żeby kopytko weszło w tunel - jak kaloszki, które są wciągane. No nie mów, że nie umiesz 😉. Uwierz mi, ja takie używałam dla swojego konia. Starczyły na ok. pół roku

To się dużo łatwiej wciąga bo on się mocno rozciąga. Nie wiem jakie kopyto ma twój koń - średni rozmiar bym brała.
Umiem,umiem-ale łatwe to nie było 🙁
Na padok koń bedzię łaził bosy,bo tak sie dziś odparzyła że się boję.
A na jazdę będę zakładać butki, bo dziś nawet brykała w butkach 🏇
EPK jaki rozmiar brałaś? M?
Nie wiem, na oko brałam - jakiś średni 😉
Epk spróbuję.

Ola jak ci się zużywają te skarpety? bo widzę zę te z gnl to są na rzepik odpinane i zakładane a nie wciągane?
Tak sobie myślę - no właśnie, ile z tymi butami zabawy.
Ale z drugiej strony - ile plusów. Troche sie trzeba pomęczyć z dopasowaniem, ale potem jednak koniowi sie w tym dobrze śmiga. A za jakis czas jak dobrze strugany to zazwyczaj butów nie potrzebuje, nawet jak po trudnym terenie chodzi.
Szkoda że u nas mało sklepów co buty sprzedają jest. I nie ma profesjonalnego konsultingu w ich sprawie.
Coraz mocniej sie zastanawiam czy aby samej się tym nie zająć w większym stopniu, ale w momencie jak w naszym kraju ze sprzedażą butów jest jak jest, to indywidualne doradzanie ws dopasowywania butów nie miałoby szans istnienia za bardzo...
Perlica
Użytkuję buty codziennie od miesiąca, a moje skarpetki = prują się, materiał się "rozwarstwia", rzep się rozdarł. I dodam, że jeżdż głównie stępem w porywach kłusem.
Z tą opaską to dobry pomysł.  :kwiatek:
branka to może sama zacznij handlować??  🏇
http://www.norviva.pl/kolosze-neoprenowe.html

A co myślicie jakby takie kaloszki neoprenowe pod butki wsadzić?
Za grube są pewnie?  🙄
Wytrzymałe i łatwo się zakłada na rzepik.
Perlica, musisz mieć, coś, co ściśle przylega, jak dla mnie to jest proszenie się o kłopoty
Będą Ci sie podwijać podczas jazdy  😕
aien   wędrowiec
17 lipca 2011 14:44
Perlica ja mam te skarpetki z Kramera - wszystko się rozłazi, jeździłam może z 12 razy (dodam, że skarpetki kupiłam używane). Trzeba je dobrze założyć, żeby nie ściągnąć przy nakładaniu buta. Są niewygodne w użyciu w moim mniemaniu, będę inwestować w opaski elastyczne.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się