... ślub :) ...

U nas po naradzie rodzinnej.
I zostało tak jak planowaliśmy już wiosną- jesienią cywilny i malutka kolacja dla rodziców i dziadków+ świadkowie, a za rok będzie kościelny + wesele 🙂
Czyli 10 listopad, 15😲0 w USC zarezerwowane 🙂
Nie mogę się zdecydować co na głowe, sukienka poszła raz dwa, przymierzyłam i było git, natomiast siedze przeglądam internet i mam problem podobają mi się takie weloniki:
http://moda.allegro.pl/p-luidii-welon-welony-nowosc-2011-floe-krotki-i1690862599.html
http://moda.allegro.pl/jmart-welon-hiszpanka-z-cyrkoniami-biel-ecru-ivory-i1707828589.html
tylko niestety oba tak samo....a może po prostu jakiś mały stroik/toczek z woalką?
Sukienkę mam prostą w litere A na cieniutkich ramiączkach.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
11 lipca 2011 08:15
Mi się wydaje, że toczek będzie za "cięzki" do delikatnej sukienki.
Tak samo mi się wydawało tylko nie wiem czy z racji tego, że mam dziecko wypada założyć mi taki welonik, fakt,że podobają mi się bardzo i kuszą niesamowicie 🙂
11 lipca 2011 08:36
Jeśli chcesz mieć woalkę na twarzy to jest sporo opcji innej niż toczek. Są delikatne kwiaty, a z nim wychodzi woalka, welony z woalką na twarz (ta jak na filmach) itd 🙂😉
JARA, mnie kusi szczególnie ten pierwszy welonik z mojego linka 😉
Mi też się ten pierwszy podoba 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
11 lipca 2011 08:48
Atea koniecznie zdaj relację jak buty dotrą do Ciebie. Są to jedyne buty, które mi się podobają.
Też będę miała suknię z motywem takich różyczek ale na dole. Góra gładka.
majeczka   Galopem przez życie!
11 lipca 2011 08:51
Dzisiaj mija miesiąc odkąd jestem mężatką ;-)
Jeszcze pare fotek

11 lipca 2011 09:04
Majeczka miałaś piekny bukiet 🙂😉

Pegasuska, no to kupuj 🙂😉
Majeczka śliczna kreacja!
majeczka, powtarzam się pięknie wyglądałaś!!!

JARA, chyba tak zrobie 😉
12 lipca 2011 06:57
Dzięki dziewczyny, bukiet zrobiła mi kuzynka;-)
Słuchajcie jak to jest z podziękowaniami dla gości i rodziców czy coś kupowałyście?

A ogólnie dzisiaj ide spisać protokół 🙂 welon też już zamówiłam, stwierdziłam, że jednak lepiej wcześniej bo jak by nie pasował mam czas poszukać czegoś innego.
J Aki welon wybralas? Masz moze zdjecie?  😉
Tak nawiasem to mi dzisiaj cala noc snil się welon 🙄
Ale ten czas leci, nam już stuknęło pół roku  😉
Ojej a mi się wciaz wydaje, że to było tak niedawno!

Z tej strony http://www.pauloluidii.eu/  -kolekcja 5 welon Floe, chciałam krótki i ten mi się spodobał.
A mi niedlugo minie rok od slubu😀 I chyba uda sie nam wreszcie pojechac w podroz poslubna z okazji rocznicy 😀 (ach te moje studia 🙁 )
[quote author=Jun link=topic=34.msg1069993#msg1069993 date=1310560595]

Z tej strony http://www.pauloluidii.eu/  -kolekcja 5 welon Floe, chciałam krótki i ten mi się spodobał.
[/quote]
Niestety obejrze dopiero w domu, bo poki co siedze w pracy i korzystam z internetu w telefonie, a ten wyswietla, że str jest zbyt duza żeby mogl ja wczytac
Dworcika   Fantasmagoria
13 lipca 2011 14:16
Jun, samo zdjęcie masz tu:
klik
To ten welon, o którego ocenę Pegasuska pytała wcześniej 🙂 Bardzo ładny.
Dzięki! Wyglada ciekawie, jesz9ze takiego nie widzialam 👀
mi jakoś wpadł w oko, zamówiłam wcześniej żeby w razie co szukać czegoś innego, ale mam nadzieje, że się nie zawiode 🙂
Dobrze, że zostawilas sobie czas żeby w razie czego cos znalezc, ale mysle że powinien pasowac praktycznie do kazdej kreacji. Pytanie czy bedzie Ci w nim do twarzy i jak bedziesz się w nim czula  😉
13 lipca 2011 21:13
Pegasuska, my dla gości podziękowań nie robiliśmy. Dla rodziców mieliśmy duże puchary z dedykacjami i takie podziękowania w rulonie w tubach. Dla świadków też mieliśmy puchary z dedykacjami i na konkursy też dawaliśmy puchary z napisem "Najlepszy Weselnik". Mieliśmy także dwa medale dla najmłodszego i najstarszego weselnika😉
Jun, mam nadzieje, że mi będzie do twarzy 😉 mam kręcone włosy i dobrze jest mi we wszelkiego rodzaju kokach i włosach spiętych do góry.

majeczka, właśnie myślałam tylko o podziękowaniach dla rodziców i świadków, w sumie u nas nie ma takiego zwyczaju, ale zawsze było by to coś ciekawego.

Wczoraj spisaliśmy już protokół, śmieszne było to, że ksiądz chciał nas przekonać do ślubu bez mszy bo mamy dziecko...
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
14 lipca 2011 11:38
a co ma dziecko do tego??  🤔

chrzcicie malego razem ze slubem? )

co do welonu,  zakladaj to na co masz ochte 🙂 chcesz welon to zakladaj!! jedyna taka okazja do tego 🙂
14 lipca 2011 11:40
Wielu księży nie chce dawać ślubu ani chrzcić dzieci które urodziły się przed ślubem.
Moja bratanica np była chrzczona po mszy, a nie na mszy.
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
14 lipca 2011 12:01
ok, ale pegasuska bierze slub 😉
14 lipca 2011 12:10
No i właśnie z powodu dziecka przed ślubem ma problem, to chyba jej drugi kościół bo w pierwszym też stwarzali wielkie problemy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się