Ava ale Wam sie Ładnie chłopak rusza 🙂 no foto jest fajnym przykładem tego ze nie trzeba super na koniu siedzieć by ten swietnie pracował! powodzenia w dalszej pracy 🙂
Może i na tym zdjęciu świetnie nie siedzi (bo skupia się na koniu) ale jeździ bardzo dobrze a może nawet i lepiej niż bardzo dobrze i jestem jej ch***ie wdzięczna, że ma czas i chęci dla mojego konia. Bo potrafi wydobyć z niego to co najlepsze i gdyby nie ona dalej byśmy stali w miejscu... sheila. super Okoń ma umaszczenie pysia 🙂
Ja dzisiaj miałam pierwszy raz z "moją" Młodą zagalopować, ale odezwała się moja kontuzja kolana i wsiadłam tylko na stępa. Dreptałyśmy sobie tak luźno na rzuconej wodzy. Była taaaka spokojniutka 💘
A my dzisiaj po kontrolnym RTG 🏇 dobrze, że zrobiłam szybciej niż za 2 miesiące. Generalnie szkita się ładnie zagoiła, tylko został nam spory nakostniak. Ale zostałam poinstruowana co robić, żeby było dobrze 😎 od jutra zaczynamy spacerki w ręku , a za 2 miesiące wsiadam ! 🏇
a ja postanowiam, że zwierze pójdzie do zajeżdzenia w wieku 3,5 roku (czyli na jesień za rok) pomimo, że większość wrzuca siodło na AQH w wieku 2 lat... 🏇 ja ze starej szkoły jestem i pomimo, że ludzie tak robią - ja zrobię inaczej - tak jak wg. mnie być powinno
Kuszące to będą jak ruszę d... i wybiorę się z porządnym aparatem, tam jest taaaak fajnie, że konie nie chcą z wody wychodzić 😁 😍 Młoda stanęła pod prąd i się relaksowała 😎
Kuszące to będą jak ruszę d... i wybiorę się z porządnym aparatem, tam jest taaaak fajnie, że konie nie chcą z wody wychodzić 😁 😍 Młoda stanęła pod prąd i się relaksowała 😎
mnie przeraża że jeździcie i zajeżdzacie młodzież BEZ KASKU, BEZ KAMIZELKI 🤬 🤬 🤬 rozumiem jeszcze jazde bez tego sprzętu na starym koniu, którego sie dobre zna... ale młodziak?
Mam pytanie z zupełnie innej beczki. Wyszukiwarka nie działa, a w miarę szybko muszę zweryfikować pewne wiadomości. Jak prawidłowo powinien być żywiony młody koń, roczniak do wieku powiedzmy 2,5 roku kiedy będą wprowadzane powoli lonże. Co taki młody powinien jeść, żeby się prawidłowo rozwijać? Żeby kościec się prawidłowo zbudował itp.?? Czy powinno się inwestować w jakieś dodatkowe pasze, granulaty, musli? Czy naturalne produkty plus witaminki wystarczą? A co z kredą pastewną? Jedni mówią dawać a inni mówią, że to w ogóle nie ma sensu.. Proszę o szybką odp 🙂