Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

podobno coś ma być,ale to zależy od właściciela ...Zapowiadają się na koniec lipca,ale jeszcze dokładnych ustaleń nie ma.
Najbliższe zawody towarzyskie są w Adamowie Starym u Włodka 2.07.
Witam, czy są już jakieś propozycje na zawody w Adamowie?? Może ktoś się tam wybiera z okolic Rzgowa/ Bełchatowa  i ma wolne miejsce w przyczepie?
Ada   harder. better. faster. stronger.
19 czerwca 2011 14:24
Właście dodała informację a propo zawodów w Adamowie.
Zapraszamy 2 lipca, więcej informacji ---> http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,45077.msg1046333.html#msg1046333
Czy odbyły się wczoraj zawody na Rydzynach? Jakaś relacja?
sio do ogloszen!
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogloszenie w niewlasciwym miejscu
sei   . let's grow old together & die at the same time .
23 czerwca 2011 14:29
nie ten wątek. do ogłoszeń powinnaś się z tym udać.
Rozważałam tę opcję, ale uznałam że szukam kogos z łodzkiego a nie z całej polski....ale jak mnie mod pogoni to pójdę do ogłoszen🙁
23 czerwca 2011 15:38
wystarczy napisać w ogłoszeniu, że szukasz kogoś z łódzkiego. regulamin jasno określa, gdzie mają być zamieszczane ogłoszenia. już kilka osób mod 'pogonił' a po co ci ostrzeżenie? 🙂
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
23 czerwca 2011 17:42
Szykujecie się już do oglądania Parady w Atlas Arenie w listopadzie?
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
23 czerwca 2011 17:48
Constantia, Pytanie tylko czy się odbędzie 😉

Jeśli się odbędzie to na pewno będę wszystkie 3 dni. Nawet moja mama się napaliła na takie coś, bo jest blisko i na miejscu więc zadeklarowała chęć pójścia na paradę, bo jeszcze na takiej imprezie nie była 😉

Btw, nie wyobrażam sobie jak oni się pomieszczą na tym mikro parkingu z tymi wszystkimi koniowozami i stajniami polowymi. Chyba, że na stadionie ŁKSu, w co wątpię, bo prezes pewnikiem będzie się potem sądził, że mu nawierzchnię boiska zniszczyli 😁
23 czerwca 2011 18:55
nie no. trudno żeby konie/koniowozy itp. stały/jeździły po murawie. bez szaleństw.
ale myślę że przy racjonalnym podejściu do sprawy jest dość miejsca żeby wszyscy byli zadowoleni 😉

ja się jednak i tak nie wybieram. także liczę na waszą relację 🙂
Nie wiem jak mam sformułować treść, żeby nie otrzymać ostrzeżenia.......próbuję: no to sie nie udalo

Informacja dla mieszkańców łódzkiego:

Pisałam w ogłoszeniach,i wlasnie tam ta informacja powinna pozostac.

Ps, A jak wrażenia po zawodach u Zajcewa?
🙂

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] nazbieralo sie tego: ogloszenie poza wlasciwym watkiem, brak edycji postow oraz nieregulaminowy post.
nigdy tego nie zrozumiem 😵
Zawody u Zajcewa bardzo przyjemne. Bardzo przyjemny parkur, sympatyczni ludzie 🙂
Mam nadzieje, że jeszcze będę miała okazje zawitać.
Z tego co wiem nie długo będą następne. Pogoda trochę popsuła szyki, ale ogolnie i tak było dobrze, fajnie ze były dodatkowe atrakcje.
Opowiedzcie coś więcej - ile było koni, jakie nagrody, co to za dodatkowe atrakcje? Ja może się wybiorę na następne zawody do Adamowa, w ten weekend akurat byłam na wyjeździe.
Nagrody, to tak jak m sie obiło o uszy, czaprak, puchary, spray na owady, ale było wiecej. atrakcje, pokaz Agility, przejzdy bryczka, kucyk, "stragany odpustowe" czyli, baloniki ceramika, babeczki, no i koniki z pklastiku 🙂
No i grilowe jedzenie oczywiscie, czyli głodnym nikt nie był.

koni było sporo jak na tę pogodę, ale własnie wiele nie dojechało. Wiem ze przed zawodami bylo tyle zgłoszeń ze organizatorzy martwili sie ze sie nie wyrobia w czasie.

No i fajna sprawa, "mini LL" czyli parkur dla naprawdę początkujacych czyli dzieci, ale takze i dorosli ogli braz udzial, niskie przeszkody, krzyżaczki, niestety juz mnie an tym nie było wiec nie widzialam jak wyszlo, ale podobno fajnie, i ludzie sie podopisywali w trakcie.
W mini LL nagrodzeni byli wszyscy, z uwagi na uczestnictwo dzieci.

Własciwie zawody były zorganizowane jak należy, był sprzet nagłasniajacy, wiec wszytsko na bierzaco mozna było usłyszeć.

Na przyszłe zawody zabieram konia🙂

julia, dzieki za mini sprawozdanie. Wszystko brzmi bardzo zachecajaco  🙂 Fajnie, ze wszystko udalo sie tak dobrze zorganizowac, moze nastepnym razem i mnie uda sie wziac udzial  🏇
kermit   Horses horses everywhere ..
08 lipca 2011 07:13
A kiedy mają być ? Z młodym jak dobrze pójdzie to na koniec lata chcielibyśmy mieć za sobą udany debiut  🏇
Ada   harder. better. faster. stronger.
08 lipca 2011 09:58
Orientacyjnie następne zawody w Adamowie są przewidziane na 06.08.2011
08 lipca 2011 11:29
ponoć coś się szykuje w przyszły weekend w las pegaz. cos wiecie?
kermit   Horses horses everywhere ..
08 lipca 2011 11:52
Towarzyskie ujeżdżeniowe.
08 lipca 2011 14:00
tyle już się dowiedziałam 😉 ale moze cos wiecej?
jak tam z podlozem teraz?
08 lipca 2011 14:47
Wie ktoś coś o tym tworze? Przeglądąłam google maps i natrafiłam na coś takiego w samym centrum  🤔wirek:

Szukam dobrego podkuwacza z okolic Piotrkowa Tryb., najlepiej znajacego sie na naturalnych metodach werkowania. Kogo mozecie polecic w tych okolicach?
propozycje zawodów w LP są na świecie koni
Notarialna, Magda Daszczyk to moja baaaaaaaardzo dobra znajoma. Jest instruktorka "na zamowienie", nie pracuje w konkretnych stajniach, a musi byc zarejestrowana pod konkretnym adresem, gdyz jest jednoosobowa firma.
08 lipca 2011 20:58
ikarina, No i wszystko jasne. Dzięki 🙂
09 lipca 2011 09:54
propozycje zawodów w LP są na świecie koni

no są. a co oznacza runda L i runda P? jakie tam są programy? nie bardzo ogarniam te propozycje...
sei, każdy wybiera program danej rundy sam czyli każdy może jechać co innego
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się